Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki SOSWNiS w Raciborzu, w tym: część I - dostawa mięsa i produktów mięsnych, część II - dostawa różnych artykułów żywnościowych, część III - dostawa produktów mleczarskich, część IV - dostawa warzyw, owoców świeżych, część V - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, część VI - dostawa mrożonych warzyw i owoców, część VII - dostawa ryb i przetworów rybnych, część VIII - dostawa jaj kurzych

Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących i Słabosłyszących ogłasza przetarg

  • Adres: 47-400 Racibórz, ul. Karola Miarki 4
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 4147334, 4152255, 4153001 , fax. 032 4147334, 4152255 w. 42
  • Data zamieszczenia: 2009-12-17
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy dla Niesłyszących i Słabosłyszących
    ul. Karola Miarki 4 4
    47-400 Racibórz, woj. śląskie
    tel. 032 4147334, 4152255, 4153001, fax. 032 4147334, 4152255 w. 42
    REGON: 00019307400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.oswnis.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki SOSWNiS w Raciborzu, w tym: część I - dostawa mięsa i produktów mięsnych, część II - dostawa różnych artykułów żywnościowych, część III - dostawa produktów mleczarskich, część IV - dostawa warzyw, owoców świeżych, część V - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich, część VI - dostawa mrożonych warzyw i owoców, część VII - dostawa ryb i przetworów rybnych, część VIII - dostawa jaj kurzych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy artykułów żywnościowych na potrzeby stołówki w SOSWNiS w Raciborzu, gdzie wydaje się średnio ok. 60 śniadań i kolacji oraz ok. 80 obiadów. Przedmiot zamówienia został podzielony na zadania - części I - VIII, w ramach, których dopuszcza się składanie ofert częściowych, w tym: część I - dostawa mięsa i produktów mięsnych; część II - dostawa różnych artykułów żywnościowych; część III - dostawa produktów mleczarskich; część IV - dostawa warzyw, owoców świeżych; część V - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich; część VI - dostawa mrożonych warzyw i owoców; część VII - dostawa ryb i przetworów rybnych; część VIII - dostawa jaj kurzych. 2. Szczegółowy wykaz i zakres wszystkich części zamówienia, oraz wymagania dotyczące realizacji dostaw zostały określone w załączniku nr 1 do SIWZ - szczegółowy opis przedmiotu zamówienia części I - VIII. 3. Zamówienie przewiduje prawo opcji zgodnie z art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych. 4. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia ilości dostaw o 20% w przypadku, jeśli w trakcie realizacji zawartej w wyniku postępowania umowy, zmniejszy się ilość osób stołujących się. 5. Zamawiający przewiduje udzielenie zamówień uzupełniających stanowiących nie więcej niż 20% zamówienia podstawowego, w przypadku zwiększenia liczby osób stołujących się. 6. Od Wykonawców składających oferty, w szczególności w ramach części I, III, V, będących jednocześnie producentami żywności, Zamawiający oczekuje złożenia Dodatkowej oferty cenowej uwzględniającej pozostały produkowany przez nich asortyment żywności, mieszczący się w określonym zakresie. 7. W trakcie realizacji umowy z wybranym Wykonawcą, Zamawiający zastrzega sobie prawo zakupu, zamiennie asortymentu produktów zaproponowanych przez Wykonawcę w Ofercie Dodatkowej (handlowej), w granicach kwoty wskazanej w jego Ofercie uznanej za najkorzystniejszą. 8. Wykonawca będzie zobowiązany do dostarczania zamawianych artykułów do siedziby zamawiającego na własny koszt i ryzyko, transportem przystosowanym do przewozu żywności, jak również do rozładunku towaru i złożenia go w miejscu wskazanym przez Zamawiającego w jego magazynach. 9. Zamawiający wymaga, aby wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia spełniał wszelkie wymagania higieniczne określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. O bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006r Nr 171 poz. 1225), oraz obowiązujących aktów wykonawczych wydanych na jej podstawie 10. Wartość szacunkowa zamówienia nie przekracza kwoty określonej w przepisach wydanych na podstawie art. 11 ust. 8 ustawy z dnia 29 stycznia 2004r. Prawo zamówień publicznych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie wymagane
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie każdej z części zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy spełniają warunki udziału w postępowaniu zgodne z art. 22 ust. 1 - 4 ustawy Prawo zamówień publicznych: 1) prowadzą działalność gospodarczą w zakresie objętym zamówieniem publicznym; 2) zrealizowali w okresie ostatnich 3 lat przed dniem wszczęcia postępowania o udzielenie zamówienia (dniem publikacji ogłoszenia o zamówieniu), a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy, w tym okresie, co najmniej po 1 dostawie o wartości brutto nie mniejszej niż: - dostawa mięsa i wędlin - 30000zł; - dostawa różnych art. żywnościowych - 27000zł; - dostawa produktów mleczarskich - 21000zł; - dostawa warzyw i owoców świeżych - 22000zł; - dostawa pieczywa i wyrobów piekarskich - 17000zł; - dostawa mrożonych warzyw i owoców - 3000zł; - dostawa ryb i przetworów rybnych - 4000zł; - dostawa jaj - 2000zł; 3) posiadają potencjał techniczny, a także dysponują osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia; 4) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; 5) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. 2. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, warunki określone w ust. 1 pkt 1-4 winien spełniać jeden Wykonawca lub Wykonawcy wspólnie, warunki określone w ust. 1 pkt. 5 winni spełniać wszyscy Wykonawcy osobno. 3. Ocena spełniania ww. warunków dokonana zostanie na zasadzie spełnia - nie spełnia, na podstawie dokumentów i oświadczeń dołączonych do złożonej oferty
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia warunków udziału Wykonawcy muszą dostarczyć wraz z Ofertą 1. Oświadczenie Wykonawcy o spełnianiu warunków z art. 22 ust. 1-4 ustawy Pzp. W przypadku podmiotów występujących wspólnie dokument ten składają wszyscy Wykonawcy w zakresie w jakim spełniają warunki udziału w postępowaniu. 2. Wypis z właściwego rejestru, zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej lub dokumenty równoważne potwierdzające, że profil działania Wykonawcy odpowiada przedmiotowi zamówienia oraz wskazujące osobę upoważnioną do dokonywania czynności prawnych w imieniu oferenta. Za aktualny uważa się dokument wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert lub dokument wystawiony w okresie wcześniejszym lecz potwierdzony przez organ wydający w wymaganym terminie. Z poświadczenia musi wynikać jednoznacznie, że organ potwierdzający stwierdza aktualność dokumentu ze stanem widocznym w ewidencji, KRS, itp. W przypadku podmiotów występujących wspólnie dokument ten składają wszyscy Wykonawcy. 3. Wykaz zrealizowanych dostaw. Do wykazu należy załączyć dokumenty potwierdzające należyte wykonanie tych dostaw. Dokumenty (np. referencje) muszą, posiadać datę wystawienia, określać wartość wykonanych dostaw, określać termin ich wykonania, zawierać w treści potwierdzenie należytego wykonania dostaw. W przypadku podmiotów występujących wspólnie dokument ten składają Ci Wykonawcy, którzy spełniają warunek udziału w postępowaniu. 4. W przypadku Wykonawców występujących wspólnie: 1) Podmioty składające oferty wspólnie zobowiązane są do ustanowienia w formie pisemnej pełnomocnika reprezentującego ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. Dokument pełnomocnictwa musi zawierać: a) informację, jakiego postępowania dotyczy, b) oznaczenie wykonawców ubiegających się o udzielenie zamówienia, c) oświadczenie podmiotów o przyjęciu odpowiedzialności wspólnej, d) wskazanie pełnomocnika, e) oznaczenie czasu trwania i zakres pełnomocnictwa. 2) Dokument pełnomocnictwa musi być podpisany przez wszystkie upoważnione osoby wskazane w rejestrach właściwych dla poszczególnych Wykonawców (KRS, wypis do rejestru, wpis do ewidencji). 3) Pełnomocnictwo należy dołączyć do oferty w formie oryginału lub kserokopii poświadczonej notarialnie za zgodność z oryginałem. 5. Wykonawcy mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej: 1) Jeżeli w kraju pochodzenia Wykonawcy nie wydaje się ww. wymaganych dokumentów, wówczas Wykonawca składa dokumenty równoważne zgodnie z Rozporządzeniem Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 (Dz. U. 2006 Nr 87 poz. 605 z późn. zm.) 2) Dokumenty sporządzone w języku obcym składa się wraz z poświadczonym przez Wykonawcę, tłumaczeniem na język polski. 6. Brak oświadczenia lub dokumentu wymienionego w rozdziale VI, potwierdzającego spełnianie warunków udziału w postępowaniu lub złożenie go w niewłaściwej formie (np. kopia dokumentu nie poświadczona za zgodność z oryginałem), spowoduje wykluczenie Wykonawcy z ubiegania się o udzielenie zamówienia publicznego, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 ustawy Pzp. 7. Złożenie przez Wykonawcę nieprawdziwych informacji, mających wpływ na wynik prowadzonego postępowania spowoduje wykluczenie Wykonawcy z postępowania, na podstawie art. 24 ust. 2 pkt 2 ustawy Pzp

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.oswnis.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach