Przetargi.pl
Dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce

Areszt Śledczy w Hajnówce ogłasza przetarg

  • Adres: 17-200 Hajnówka, Warszawska
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
  • Data zamieszczenia: 2020-05-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Hajnówce
    Warszawska 67
    17-200 Hajnówka, woj. podlaskie
    tel. 85 6832007 w.120, 6832008, , fax. 85 6832978
    REGON: 12520570000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://www.zp.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka penitencjarna

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są cykliczne dostawy artykułów żywnościowych do Aresztu Śledczego w Hajnówce wraz z transportem i rozładunkiem: ZADANIE I - dostawy dżemu i cukru: Cukier 2 000 kg, Dżem wieloowocowy 2 500 kg, ZADANIE II - dostawy tłuszczów roślinnych: Margaryna roślinna 10 000 kg, Olej rzepakowy uniwersalny 3 000 litrów, ZADANIE III - dostawy produktów rybnych: Burger rybny panierowany mrożony 1 600 kg, Farsz rybny mrożony 1 600 kg, Paprykarz szczeciński 1 000 kg. Podana ilość przedmiotu zamówienia jest ilością szacunkową w ciągu trwania umowy. Ostateczna ilość dostarczanego asortymentu może ulec zmniejszeniu, będzie ona wynikała z faktycznych potrzeb Zamawiającego, przy czym będzie to wielkość nie mniejsza niż 90 % wielkości całego zamówienia. W związku z zmniejszeniem danej ilości Zamawiający nie poniesie żadnych skutków prawnych i finansowych. Zamawiany asortyment musi być świeży, dobrej jakości, wolny od wad (niepożądane wady organoleptyczne: obce posmaki, zapachy, nalot pleśni, fragmenty obcych ciał, itp.). o minimalnym terminie przydatności do spożycia przedstawionym poniżej dla każdego produktu, pozwalającym na przechowywanie w odpowiednich warunkach, liczonym od dnia dostawy do siedziby Zamawiającego. Minimalny okres przydatności do spożycia asortymentu: - cukier - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- dżem - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- margaryna roślinna - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- olej uniwersalny - 2 miesiące od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- burger rybny panierowany mrożony – 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- farsz rybny mrożony - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego,- paprykarz szczeciński - 30 dni od dnia dostawy do magazynu Zamawiającego. Zamawiający określił gramaturę/litraż opakowań pojedynczych:- cukier o w opakowaniach po 25kg- dżem w pojemnikach o gramaturze od 10 do 15 kg, - margaryna roślinna w opakowaniach o gramaturze od 0,5 do 1 kg, - Olej uniwersalny w opakowaniach o litrażu od 1 do 5 l, - burger rybny panierowany mrożony o gramaturze od 80 go 100g pakowany w opakowania zbiorcze do 20 kg, - farsz rybny mrożony w opakowaniach o gramaturze od 5 do 10 kg - paprykarz szczeciński w opakowaniach (puszkach metalowych z zawleczką umożliwiającą otwarcie) o gramaturze od 135 do 330 g. Wszystkie artykuły żywnościowe powinny być pierwszego gatunku, z terminem przydatności podanym powyżej bez śladów uszkodzeń mechanicznych opakowań. Wszystkie artykuły w klasie I jakości handlowej. Zadanie I Cukier powinien posiadać barwę białą i być w postaci sypkich kryształków bez zlepek i grudek, bez obcego zapachu o smaku słodkim charakterystycznym dla produktu pakowany po 25kg. Dżem wieloowocowy o zawartości owoców minimum 30% i cukru min 20% pakowany w opakowania od 10 do 15 kg. Zadanie II Margaryna roślinna lub równoważna, przeznaczona do smarowania pieczywa, o zawartości tłuszczu do 60%, nie zawierająca tłuszczów zwierzęcych, w opakowaniach od 0,5 kg do 1 kg. Olej rzepakowy uniwersalny roślinny do smażenia, pieczenia i sałatek w opakowaniach od 1 litra do 5 litrów. Zadanie II Burger rybny panierowany mrożony - burgery jednolite o wyrównanej wielkości, masa netto: 80-100 g. Niedopuszczalne burgery częściowo lub w całości rozmrożone, o niewłaściwym smaku i zapachu oraz teksturze po przyrządzeniu, a także obecność zanieczyszczeń mechanicznych lub organicznych. Opakowania zbiorcze do 20 kg. Farsz rybny mrożony z ryb białych, bez przebarwień, zapach swoisty, bez oznak rozmrożeń. Cechy dyskwalifikujące: widoczne oznaki rozmrożenia towaru, zapach świadczący o procesach psucia się. Pakowany w bloki od 5 do 10 kg. Paprykarz szczeciński pakowany w pojemniki 135 g-400 g posiadające otwieracze. Paprykarz szczeciński - konserwa wyprodukowana z ryb, warzyw, oleju i ryżu z dodatkiem substancji dodatkowych dozwolonych; minimalna zawartość ryby 30%. Opakowanie: metalowa puszka z zawleczką umożliwiającą otwieranie, szczelnie zamknięta (bez wad zamknięcia puszki), niezdeformowana. UWAGA: Konserwy powinny być w opakowaniach wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, nieuszkodzonych i prawidłowo oznakowanych oraz przewożone w odpowiednich warunkach, zgodnie z wymaganiami HACCP. Przy każdej dostawie ma być dostarczony Handlowy Dokument Identyfikacyjny (HDI). Dostawy artykułów żywnościowych wraz z transportem i rozładunkiem do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce ul. Warszawska 67, 17-200 Hajnówka, realizowane będą 1, 2 lub 4 razy w miesiącu (częstotliwość dostaw określi wykonawca w ofercie w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw). Koszt dostawy i jego ubezpieczenia ponosi Wykonawca. Dostawy będą realizowane w dni robocze od poniedziałku do czwartku w godzinach 8:30 -12:30, pojazdami Wykonawcy przystosowanymi do przewozu danego typu artykułów spożywczych, spełniającymi wymogi przepisów prawa do ich przewożenia w dostawach częściowych określonych przez Zamawiającego. Zamawiający określił w pkt. 2 minimalne terminy przydatności do spożycia dostarczanych produktów. Minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony w zależności od ilości dostaw w miesiącu które określi Wykonawca w kryterium częstotliwość realizowanych dostaw. W przypadku gdy Wykonawca w zadaniach określi częstotliwość realizowanych dostaw na 2 lub więcej razy w miesiącu to minimalny termin przydatności do spożycia będzie mógł być skrócony o połowę w/w terminów, licząc od daty dostawy do magazynu Aresztu Śledczego w Hajnówce. Opakowania transportowe powinny być gładkie, czyste, bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości zamawianego asortymentu. Niedopuszczalne są opakowania uszkodzone mechaniczne, zabrudzone. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć przedmiot zamówienia własnym transportem zgodnym z wymogami rozporządzenia (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiającego szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r nr. 171 poz. 1225 z późn. zm.) i rozporządzenia (WE)nr 852 /2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r w sprawie higieny środków spożywczych (DZ.U. UE L 139 z 30 kwietnia 2004r, str.1 , Dz. U. UE Polskie wydanie specjalne rozdz. 13, t.34). Towar należy dostarczać w opakowaniach plastikowych - pojemnikach EURO – stosowanych jako opakowanie zbiorcze (materiał opakowaniowy stykający się z asortymentem) - folia dopuszczona do kontaktu z żywnością, zamknięte pokrywą. Do każdego asortymentu podlegającego pakowaniu należy załączyć etykietę z opisem jego zawartości tj.: - nazwę środka spożywczego oraz skład - dane dotyczące składników występujących w środku spożywczym, - datę minimalnej trwałości albo termin przydatności do spożycia, - dane identyfikujące producenta środka spożywczego, - zawartość netto lub liczbę sztuk środka spożywczego w opakowaniu, - warunki przechowywania, w przypadku gdy jego jakość zależy od warunków przechowywania, - oznaczenie partii produkcji, - klasę jakości handlowej, - waga brutto.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określił warunków w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach