Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych, warzyw, mięsa i wędlin oraz jaj dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju, DZP/38/382-10/12

Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju ogłasza przetarg

  • Adres: 44-335 Jastrzębie-Zdrój, al. Jana Pawła II 7
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 47 84 200 , fax. 32 47 84 506
  • Data zamieszczenia: 2012-01-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Szpital Specjalistyczny Nr 2 w Jastrzębiu Zdroju
    al. Jana Pawła II 7 7
    44-335 Jastrzębie-Zdrój, woj. śląskie
    tel. 32 47 84 200, fax. 32 47 84 506
    REGON: 27279082400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.wss2.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych, warzyw, mięsa i wędlin oraz jaj dla Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju, DZP/38/382-10/12
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywnie realizowane dostawy artykułów spożywczych, warzyw, mięsa i wędlin oraz jaj dla potrzeb Samodzielnego Publicznego Zakładu Opieki Zdrowotnej Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego Nr 2 w Jastrzębiu-Zdroju. Przedmiot zamówienia został podzielony na 8 części (8 pakietów): Pakiet 1: Artykuły spożywcze; Pakiet 2: Przyprawy; Pakiet 3:Konserwy; Pakiet 4: Przetwory; Pakiet 5: Inne artykuły spożywcze; Pakiet 6: Warzywa i owoce; Pakiet 7: Mięso i wędliny; Pakiet 8: Jaja. Wymagania dla Pakietów Nr 1,2,3,4,5 Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00. Dostawy będą realizowane w siedzibie Zamawiającego do Magazynu Żywności dwa razy w tygodniu w godz. 6:00 do 13:00. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco Magazyn Zamawiającego. W przypadku niedotrzymania terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiający dokona zakupu we własnym zakresie i obciąży Wykonawcę różnicą w poniesionych kosztach tj. różnicą pomiędzy ceną zakupu u innego przedsiębiorcy a ceną zawartą Załączniku Nr 1 do umowy. Uprawnienie to nie wyłącza możliwości domagania się przez Zamawiającego kar umownych. Wykonawca zobowiązany jest w ciągu 24 godzin od chwili zgłoszenia rekalmacji do dostarczenia towaru wolnego od wad bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu. Każde zgłoszenie reklamacji, Zamawiający dodatkowo potwierdzi pismem poleceonym. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą transportem przystosowanym do przewozu artykułów określonych w Pakietach Nr 1,2,3,4,5 w odpowiednich opakowaniach zabezpieczających jakość dostarczanego towaru (zamknięte, nieuszkodzone) i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania. Wykonawca musi posiadać dokumenty przewozowe, czy dostarczone towary posiadają określone specyfikacje jakościowe. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca musi mieć wdrożony lub stosować system kontroli żywności HACCP lub Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej. Produkty muszą być odpowiednio oznakowane - muszą posiadać datę minimalnej trawłości i termin przydatności do spożycia. Konieczny termin ważności produktów nie może być krótszy niż 1 miesiąc od daty dostawy. Wymagania dla Pakietu Nr 6 Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00. Dostawy będą realizowane w siedzibie Zamawiającego do Magazynu Żywności dwa razy w tygodniu w godz. 6:00 do 13:00 od poniedziałku do piątku. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco Magazyn Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest w ciągu 24 godzin od chwili zgłoszenia rekalmacji do dostarczenia towaru wolnego od wad bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu. Każde zgłoszenie reklamacji, Zamawiający dodatkowo potwierdzi pismem poleceonym. W przypadku niedotrzymania terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiający dokona zakupu we własnym zakresie i obciąży Wykonawcę różnicą w poniesionych kosztach tj. różnicą pomiędzy ceną zakupu u innego przedsiębiorcy a ceną zawartą Załączniku Nr 1 do umowy. Uprawnienie to nie wyłącza możliwości domagania się przez Zamawiającego kar umownych. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą transportem przystosowanym do przewozu artykułów określonych w Pakiecie Nr 6 w odpowiednich opakowaniach zabezpieczających jakość dostarczanego towaru (zamknięte, nieuszkodzone) i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca musi mieć wdrożony lub stosować system kontroli żywności HACCP lub Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej. Produkty muszą być: a) całe, zdrowe, bez objawów gnicia lub zepsucia; b) wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki; c) czyste - bez widocznych zanieczyszczeń; d) bez obcych zapachów i smaków; e) dostatecznie rozwinięte i odpowiedznio dojrzałe; f) nie mogą posiadać obić i oparzelin słonecznych. Wymagania dla Pakietu Nr 7 Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie lub faksem z jednodniowym wyprzedzeniem do godz. 11: 00. Dostawy będą realizowane w siedzibie Zamawiającego do Magazynu Żywności dwa razy w tygodniu w godz. 6:00 do 13:00 od poniedziałku do piątku. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco Magazyn Zamawiającego. Wykonawca zobowiązany jest w ciągu 6 godzin od chwili zgłoszenia rekalmacji do dostarczenia towaru wolnego od wad bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu. Każde zgłoszenie reklamacji, Zamawiający dodatkowo potwierdzi pismem poleceonym. W przypadku niedotrzymania terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiający dokona zakupu we własnym zakresie i obciąży Wykonawcę różnicą w poniesionych kosztach tj. różnicą pomiędzy ceną zakupu u innego przedsiębiorcy a ceną zawartą Załączniku Nr 1 do umowy. Uprawnienie to nie wyłącza możliwości domagania się przez Zamawiającego kar umownych. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą transportem przystosowanym do przewozu artykułów określonych w Pakiecie Nr 7 - samochodem chłodnią w odpowiednich opakowaniach zabezpieczających jakość dostarczanego towaru (zamknięte, nieuszkodzone) i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca musi mieć wdrożony lub stosować system kontroli żywności HACCP lub Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej. Wędliny muszą być w osłonkach naturalnych lub sztucznych, niedopuszczalne są zabrudzenia, oślizłość i naloty pleśni. Wymagania jakościowe dla mięsa: a) powierzchnia cięć gładka, bez luźnych strzępów mięśni i tłuszczu, kości nie pomiażdżone, brak odłamków kości w mięsie, linie cięć kości nie powinny wystawać ponad elementy mięsa; b) barwa naturalna dla danego rodzaju mięsa, nie dopuszczalny odcień szary lub zielonkawy; c) konsystencja jędrna, elastyczna; d) zapach swoisty, charakterystyczny dla danego mięsa. Niedopuszczalny zapach zaparzenia, psucia się; e) brak śladów jakichkolwiek zanieczyszczeń; f) temperatura dla mięsa świeżego 0-4?C mierzone wewnątrz elementu. Produkty muszą mieć określony terminem przydatności do spożycia - nie krótszy niż 7 dni od daty dostawy. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć do każdej dostawy wędlin i mięsa Handlowy dokument identyfikacyjny. Wymagania dla Pakietu Nr 8 Realizacja jednostkowego zamówienia z podaniem asortymentu i ilości zapotrzebowanego towaru, będzie dokonywana telefonicznie lub faksem z dwudniowym wyprzedzeniem do godz.11: 00. Dostawy będą realizowane w siedzibie Zamawiającego do Magazynu Żywności jeden raz w tygodniu w godz. 7:00 do 13:00. Dostawa przedmiotu zamówienia wraz z rozładunkiem, odbywać się będzie na koszt i ryzyko Wykonawcy loco Magazyn Żywności Zamawiającego. W przypadku niedotrzymania terminu dostaw przez Wykonawcę, Zamawiający dokona zakupu we własnym zakresie i obciąży Wykonawcę różnicą w poniesionych kosztach tj. różnicą pomiędzy ceną zakupu u innego przedsiębiorcy a ceną zawartą Załączniku Nr 1 do umowy. Uprawnienie to nie wyłącza możliwości domagania się przez Zamawiającego kar umownych. Wykonawca zobowiązany jest w ciągu 24 godzin od chwili zgłoszenia rekalmacji do dostarczenia towaru wolnego od wad bez prawa żądania dodatkowych opłat z tego tytułu. Każde zgłoszenie reklamacji, Zamawiający dodatkowo potwierdzi pismem poleceonym. Dostawy przedmiotu zamówienia odbywać się będą transportem przystosowanym do przewozu artykułów określonych w Pakiecie Nr 8 w odpowiednich opakowaniach zabezpieczających jakość dostarczanego towaru (zamknięte, nieuszkodzone) i odpowiadających warunkom transportu, odbioru i przechowywania. Wykonawca ponosi odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. Wykonawca musi mieć wdrożony lub stosować system kontroli żywności HACCP lub Zasady Dobrej Praktyki Higienicznej. Jaja powinny być świeże i dobrej jakości. Termin przydatności do spożycia 21 dni. Opis wymaganego towaru: a) jaja w klasie wagowej M - średnie:63>masa>53g.; b) skorupka i kutikula: czysta, nieuszkodzona, normalny kształt; c) żółtko: bez wyraźnego zarysu, lekko ruchome podczas obrotu jajem; d) białko: przejrzyste, przezroczyste; e) zarodek: rozwinięcie niewidoczne; f) ciała obce: niedopuszczalne; g) zapach obcy: niedopuszczalny. Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych. Nazwy własne podane w Formularzu asortymentowo - cenowym (Załącznik Nr 1 do SIWZ), są przykładowe, należy rozumieć jako typu. Wykonawca może zaoferować produkty o innej nazwie (należy wówczas podać nazwę proponowanego wyrobu równoważnego), jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły spożywcze zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jako świeżość, właściwą gramaturę, te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierające w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji, co produkt określony przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158000006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu wadiun nie obowiązuje

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wss2.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach