Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych, warzyw i owoców

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 21-100 Lubartów, ul. Cicha 14
  • Województwo: lubelskie
  • Telefon/fax: tel. 81 855 66 08 , fax. 81 855 66 08
  • Data zamieszczenia: 2015-06-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Cicha 14 14
    21-100 Lubartów, woj. lubelskie
    tel. 81 855 66 08, fax. 81 855 66 08
    REGON: 43121995700000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych, warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiot zamówienia stanowią dostwy artykułów spożywczych, warzyw, owoców i jaj w ilościach i asortymencie określonym w Załączniku nr 1 do SIWZ w podziale na 6 zadań. 2. Zadanie nr 1 - Warzywa - I klasa jakości, bez oznak przemrożenia, chorobowych, zepsucia, odleżyn gnilnych, bez bytowania szkodników. 3. Zadanie nr 2 - Ziemniaki - I klasa jakości, bez oznak przemrożenia, chorobowych, zepsucia, odleżyn gnilnych, sypkie po ugotowaniu. 4. Zadanie nr 3 - Owoce - I klasa jakości, bez oznak przemrożenia, chorobowych, zepsucia. 5. Zadanie nr 4 - Jaja z chowu ściółkowego - waga 53-63g, klasa A. Co pół roku konieczny wynik badania weterynaryjnego w kierunku salmonelli. 6. Zadanie nr 5 - Inne artykuły spożywcze 7. Zadanie nr 6 - Woda mineralna 8. Wspólny Słownik Zamówień (CPV) : 03 22 10 00 -6 - warzywa 03 22 20 00 -3 owoce i orzechy 03 14 25 00 -3 jaja 15 89 00 00 -3 Różne produkty spożywcze i produkty suszone 15 98 10 00 -8 Wody mineralne 9. Dopuszcza się składanie ofert częściowych (6 zadań) 10. Wszystkie oferowane produkty muszą być pełnowartościowe, produktowane zgodnie z obowiązującymi normami i standardami oraz zgodnie z zasadami HACCP. 11. Zamawiajacy wymaga, aby oznakowanie dostarczonego produktu było zgodne z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.Nr 137 poz.966). Na opakowaniu powinny znajdować się : termin przydatności do spożycia, sposób przechowywania, waga netto, skład, informacje żywieniowe - wartość odżywcza, dokładny adres producenta. 12. Zamawiający wymaga, aby transport dostarczonego produktu odbywał się w warunkach zapewniających zachowanie ciągu temperaturowego zgodnie z zaleceniem producenta. 13. Warunki dostawy dla zadań 1, 2 i 3: a. dostawa towaru - średnio 2 razy w tygodniu b. dostawa - wciągu 24 godz. od dnia złożenia zamówienia c. kiszonki dostarczane w wiaderkach plastikowych 5-10kg d. warzywa w skrzynkach lub workach 10-30kg e. ocena jakości towaru - w dniu dostawy 14. Warunki dostaw dla zadani nr 4: a. dostawa raz w tygodniu. b. dostawa - wciągu 24 godz. od dnia złożenia zamówienia c. do każdej dostawy, na każdą partię określonego produktu, Wykonawca dołączy: Handlowy dokument identyfikacyjny zgodnie z ustawą z dnia 16.12.2005r. O produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.z 2006r. Nr 17 poz. 127) etykietę zawierającą minimum: opis produktu, temperaturę przechowywania, datę przydatności do spożycia. 15. Warunki dostaw dla zadani nr 5: a. dostawa średnio raz w tygodniu. b. dostawa - wciągu 24 godz. od dnia złożenia zamówienia 16. Warunki dostaw dla zadani nr 6: a. dostawa średnio raz w miesiącu b. dostawa - wciągu 24 godz. od dnia złożenia zamówienia 17. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia ofert równoważnych. Za równoważną uzna produkt o takich samych lub bardzo zbliżonych walorach smakowych, zapachowych i kolorystycznych. Ocena równoważności zostanie dokonana na podstawie przedłożonych próbek. 18. W celu oceny jakości oraz zgodności z opisem SIWZ oferowanych artykułów spożywczych, Zamawiający wymaga złożenia próbek w minimalnych ilościach, umożliwiających dokonanie oceny produktów (dostarczone próbki nie podlegają zwrotowi): Zadanie 5 Lp. Asortyment Ilość próbek 1 Przyprawa warzywna typu kucharek, asta 0,5kg 1 op. 2 Koncentrat pomidorowy op. 1 kg typu Pudliszki 1 op. 3 Groszek konserwowy op. 0,40 typu Pudliszki 1 op. 4 Ser feta typu Mlekovita op. 270g 1 op. 5 Kakao rozpuszczalne typu Puchatek kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 16,5%. op.500g 1 op. 6 Chrzan w słoiczku op. do 300 g biały, zawartość chrzanu min. 55% 1 op. Próbki winny znajdować się w oddzielnym opakowaniu niż oferta . Paczka z próbkami winna być oznaczona : Próbki do przetargu nieograniczonego na dostawy artykułów spożywczych. Nr sprawy: SZP 12 2015. Wewnątrz należy umieścić informacje o nazwie i adresie Wykonawcy. Próbki należy złożyć w Sekretariacie SP ZOZ w Lubartowie ul. Cicha 14 21-100 Lubartów do dnia 02.07.2015 r. do godz. 11.00.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.spzoz-lubartow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach