Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (baby food) do placówek Zespołu Żłobków m.st. Warszawy - III procedura

Zespół Żłobków m.st. Warszawy ogłasza przetarg

  • Adres: 02511 Warszawa, ul. Belgijska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 022 5652355, 5652350 , fax. 022 8450714
  • Data zamieszczenia: 2016-12-29
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zespół Żłobków m.st. Warszawy
    ul. Belgijska 4
    02511 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 022 5652355, 5652350, fax. 022 8450714
    REGON: 01571911300000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.zlobki.waw.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: jednostka organizacyjna administracji samorządowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (baby food) do placówek Zespołu Żłobków m.st. Warszawy - III procedura
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są dostawy artykułów spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (baby food) do placówek Zespołu Żłobków m.st. Warszawy, odpowiadających jakościowo szczegółowym normom handlowym (branżowym) i ogólnej normie handlowej określonych w obowiązujących przepisach prawa. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w Kalkulacji cenowej stanowiącej załącznik nr 3 do SIWZ. 3. Wspólny Słownik Zamówień: 15800000-6 Różne produkty spożywcze 15880000-0 Specjalne produkty odżywcze 15893100-5 Mieszanki spożywcze 15894000-1 Przetworzone produkty spożywcze 4. Zamawiający wymaga, aby realizacja przedmiotu zamówienia następowała: a) z miejsca składowania / magazynowania asortymentu składającego się na przedmiot zamówienia posiadającego aktualną decyzję wydaną przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczącą zatwierdzenia zakładu (magazynu) podlegającego urzędowej kontroli organów Państwowej Inspekcji Sanitarnej, w zakresie produkcji (jeśli Wykonawca jest producentem) składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi lub w zakresie składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi (jeśli Wykonawca nie jest producentem), b) przy użyciu co najmniej 3 środków transportu posiadających aktualne decyzje lub zaświadczenia lub opinie wydane przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów spożywczych (Zamawiający wymaga aby dokumenty potwierdzające dostawę przedmiotu zamówienia do placówek posiadały w swojej treści informację o nr rej. środka transportu, którym zostały dostarczone). 5. Uwzględniając wymagania określone w pkt 3.4 Zamawiający przed zawarciem umowy w sprawie zamówienia publicznego wezwie Wykonawcę do złożenia we wskazanym przez siebie terminie decyzji lub zaświadczeń lub opinii wydanych przez właściwy organ Państwowej Inspekcji Sanitarnej dotyczące spełnienia przez środki transportu wymagań koniecznych do zapewnienia higieny w obrocie artykułami żywnościowymi w zakresie przystosowania do przewozu artykułów spożywczych a w przypadku, gdy środki transportu nie są własnością Wykonawcy, Wykonawca zobowiązany jest przedstawić umowę, z której wynikać będzie prawo Wykonawcy do używania lub użytkowania środków transportu lub oświadczenie właściciela środków transportu do udostępnienia środków transportu do kontroli pracownikom Zamawiającego. Nieprzedstawienie w/w dokumentów, w szczególności oświadczeń właścicieli środków transportu, w terminie wyznaczonym przez Zamawiającego będzie potraktowane jako uchylenie się Wykonawcy od zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego, skutkujące zatrzymaniem przez Zamawiającego wadium (przepis art. 94 ust. 3 ustawy PZP stosuje się odpowiednio). 6. Zamawiający wymaga, aby Wykonawca udzielił gwarancji jakości na dostarczony przedmiot zamówienia. Poprzez „gwarancję jakości” uznaje się, że termin przydatności do spożycia artykułów dostarczonych do placówek Zamawiającego będzie wynosić co najmniej: 2 miesiące od daty każdej dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach