Przetargi.pl
Dostawy artykułów spożywczych - warzywa, ziemniaki jadalne oraz pieczywo; Nr sprawy D/Kw 220/11/2011

Zakład Karny nr 2 ogłasza przetarg

  • Adres: 86-300 Grudziądz, ul. Sikorskiego 13/17
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 056 6421460 w. 280 , fax. 056 6421398
  • Data zamieszczenia: 2011-09-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 2
    ul. Sikorskiego 13/17 13/17
    86-300 Grudziądz, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 056 6421460 w. 280, fax. 056 6421398
    REGON: 00031965800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawy artykułów spożywczych - warzywa, ziemniaki jadalne oraz pieczywo; Nr sprawy D/Kw 220/11/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa, artykułów spożywczych - warzywa, ziemniaki jadalne oraz pieczywo w asortymencie wymienionym poniżej: 1. Dokładny opis przedmiotu zamówieni: Część 1: Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień (CPV) Norma Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1 Brukiew jadalna 03221110-0 PN-R-75378 200,00 2 Buraki ćwikłowe 03221111-7 PN-R-75360 2 500,00 3 Cebula 03221113-1 PN-85-R75359 4 100,00 4 Cebula czerwona 03221113-1 PN-85-R75359 100,00 5 Czosnek główka 03221000-6 PN-R-75518 15,00 6 Jabłka o gramaturze 120 g - 190 g 03222320-2 PN-A-77608 3 000,00 7 Kapusta biała 03221410-3 PN-85-R75359 4 700,00 8 Kapusta czerwona 03221410-3 PN-85-R75359 1 200,00 9 Marchew 03221112-4 PN-85-R75359 8 000,00 10 Ogórek o wadze jednostkowej nie mniejszej niż 120g i średnicy nie większej niż 5 cm 03221270-9 PN-85-R-75359 350,00 11 Pieczarki 03221260-6 PN-75-R-75078 150,00 12 Pietruszka korzeniowa 03221110-0 PN-85-R75359 1 800,00 13 Pomidory świeże o gramaturze 100 g - 150 g 03221240-0 PN-91-R-75368 200,00 14 Por 03221000-6 PN-R-75521 1 300,00 15 Seler korzeniowy 03221120-3 PN-85-R75359 2 200,00 Część 2: Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień (CPV) Norma Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1. Ziemniaki jadalne o średnicy poprzecznej min. 4 cm. i podłużnej min. 5 cm. 03212100-1 PN-85-R75359 45000,00 Część 3: Lp. Nazwa produktu Wspólny słownik zamówień (CPV) Norma Szacunkowe Zapotrzebowanie w kg 1. Bułka tarta (luz) 15821150-5 PN-A-74113:1997 600,00 2. Chleb pszenny (400g) 15811100-7 PN-92-A-74105 6 800,00 3. Chleb żytni (400g) 15811100-7 PN-92-A-74103 51 000,00 4. Placek drożdżowy z kruszonką lukrową i rodzynkami (z blachy) 15812100-4 PN-A-88106:1998. 100,00 Wszystkie artykuły spożywcze muszą być w pierwszym gatunku. Podane ilości przedmiotu zamówienia są wielkościami szacunkowymi. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmiany ilości dostaw poszczególnych produktów (zwiększenia lub zmniejszenia), przy zachowaniu całkowitej wartości zamówienia lub jej zmniejszenia o maksimum 25%. Z tytułu nie zrealizowania całości dostaw, wykonawcy nie przysługują roszczenia wobec zamawiającego. Zamówienie będzie realizowane na zasadach i warunkach określonych w SIWZ, w tym w załącznikach do SIWZ i projekcie umowy. Dostawy realizowane będą sukcesywnie w ciągu całego okresu trwania umowy, od poniedziałku do piątku w godz. 8:00 - 12:00 z wyłączeniem dni świątecznych w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Dostawy realizowane będą, pojazdem o wysokości do 3,50 m. Planowana ilość dostaw: Część 1 - WARZYWA - nie więcej niż 2 dostawy w ciągu tygodnia (w odstępie 2-3 dni). Część 2 - ZIEMNIAKI JADALNE - nie częściej niż 1 raz w miesiącu. Część 3 - PIECZYWO - codziennie od poniedziałku do soboty, z wyłączeniem dni świątecznych w ilościach wynikających z potrzeb zamawiającego. Wykonawca zobowiązuje się do dostarczenia towaru do magazynu zamawiającego własnym transportem zgodnie z wymaganiami i procedurami niezbędnymi dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności i żywienia określonymi w ustawie z dnia 27.09.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, w ilościach zgodnych z zamówieniem telefonicznym lub faksem złożonym 1- 2 dni przed terminem dostawy. Wykonawca jest odpowiedzialny za jakość, zgodność z warunkami jakościowymi opisanymi dla przedmiotu zamówienia. Zamawiający nie ponosi odpowiedzialności za szkody wyrządzone przez Wykonawcę podczas wykonywania przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158100009
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach