Przetargi.pl
DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH

Areszt Śledczy ogłasza przetarg

  • Adres: 80-803 Gdańsk, ul. Kurkowa
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 3231000, 3231260 , fax. 583 025 125
  • Data zamieszczenia: 2020-11-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy
    ul. Kurkowa 12
    80-803 Gdańsk, woj. pomorskie
    tel. 058 3231000, 3231260, fax. 583 025 125
    REGON: 62649000000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Areszt Śledczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWY ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienie oraz standardy jakościowe zostały określone w specyfikacji. Część nr 1 – ARTYKUŁY SPOŻYWCZE RÓŻNE BUDYŃ BEZ CUKRU – 150 kg BULION JARZYNOWY – 1 100 kg BULION ROSÓŁ DROBIOWY – 250 kg CUKIER BIAŁY – 10 000 kg CUKIER WANILINOWY – 120 kg CYNAMON – 50 kg CZOSNEK GRANULOWANY – 30 kg GRANULAT SOJOWY – 800 kg HERBATA CZARNA GRANULOWANA – 600 kg HERBATA MIĘTOWA – 20 kg KAKAO CIEMNE BEZ CUKRU – 300 kg KAWA ZBOŻOWA – 1 200 kg KETCHUP ŁAGODNY – 850 kg KISIEL BEZ CUKRU – 250 kg KOPEREK SUSZONY – 70 kg KOSTKA SOJOWA – 1 200 kg KOTLET SOJOWY – 250 kg KRAJANKA SOJOWA – 200 kg KWASEK CYTRYNOWY – 25 kg LIŚĆ LAUROWY – 50 kg MAJERANEK – 60 kg MAJONEZ – 900 kg MIÓD SZTUCZNY – 2 500 kg MUSZTARDA – 900 kg OCET SPIRYTUSOWY 10% – 500 l OLEJ UNIWERSALNY – 3 800 l PAPRYKA MIELONA SŁODKA – 30 kg PIEPRZ CZARNY MIELONY – 80 kg PIETRUSZKA NAĆ SUSZONA – 20 kg PRZYPRAWA DO ZUP TYPU MAGGI – 400 l PRZYPRAWA TYPU JARZYNKA/ VEGETA – 500 kg SOS BIAŁY – 120 kg SOS BOLOŃSKI – 350 kg SOS GRZYBOWY – 120 kg SOS PIECZENIOWY – 250 kg SÓL WARZONA JODOWANA – 1 800 kg SYROP OWOCOWY – 3 000 l WŁOSZCZYZNA SUSZONA – 50 kg WODA ŹRÓDLANA NIEGAZOWANA – 10 000 l ZIELE ANGIELSKIE ZIARNO – 50 kg ZUPA BARSZCZ CZERWONY – 120 kg ZUPA GULASZOWA – 200 kg ZUPA PIECZARKOWA – 350 kg ZUPA ŻUREK – 350 kg Część nr 2 – PRZETWORY OWOCOWO – WARZYWNE CHRZAN TARTY – 400 kg DŻEM PORCJOWANY 25 – 30 G/SZT. – 300 kg DŻEM TRUSKAWKOWY – 3 500 kg FASOLKA SZPARAGOWA KONSERWOWA – 250 kg GROSZEK KONSERWOWY – 800 kg KOMPOT NIESŁODZONY – 1 200 kg KONCENTRAT POMIDOROWY 30% – 2 500 kg KUKURYDZA KONSERWOWA – 800 kg MARMOLADA WIELOOWOCOWA – 2 500 kg MUS JABŁKOWY – 3 000 kg OGÓREK KONSERWOWY – 800 kg PAPRYKA KONSERWOWA – 350 kg PIECZARKI STERYLIZOWANE KROJONE – 350 kg POWIDŁA ŚLIWKOWE – 2 500 kg PRZECIER OGÓRKOWY – 900 kg SAŁATKA SZWEDZKA – 1 000 kg SAŁATKA WIELOWARZYWNA – 1 000 kg SAŁATKA Z CZERWONEJ KAPUSTY – 1 000 kg SZCZAW KONSERWOWY MIELONY – 900 kg Część nr 3 – PRODUKTY ZBOŻOWE I STRĄCZKOWE CIECIERZYCA – 300 kg FASOLA BIAŁA „JAŚ” – 2 000 kg GROCH ŁUSKANY – 2 000 kg KASZA GRYCZANA – 2 000 kg KASZA JĘCZMIENNA ŚREDNIA – 6 000 kg KASZA KUKURYDZIANA – 2 400 kg KASZA MANNA – 3 200 kg MAKARON BEZJAJECZNY FORMY GRUBE – 11 000 kg MAKARON ZACIERKA DWUJAJECZNY – 700 kg MĄKA PSZENNA TYPU 500 – 550 – 3 500 kg MĄKA ZIEMNIACZANA – 350 kg PŁATKI JĘCZMIENNE – 1 500 kg PŁATKI KUKURYDZIANE – 700 kg PŁATKI OWSIANE – 1 500 kg RYŻ ŁUSKANY BIAŁY – 9 000 kg 2. Podane ilości artykułów są wielkościami szacunkowymi i mogą ulec zmianie w trakcie trwania umowy, z tym że wartość zakupionych artykułów nie przekroczyć wartości umowy. Zamawiający oświadcza, że zmiany nie spowodują obniżenia wartości zamówienia o więcej niż 30% zaoferowanej kwoty. 3. Przedmiot zamówienia musi być zgodny z Polskimi Normami, wolny od wad i zanieczyszczeń, o swoistej barwie, smaku i zapachu. Musi pochodzić ze świeżych dat produkcji. Wszystkie artykuły muszą posiadać określone terminy przydatności do spożycia i muszą być znakowane zgodnie z obowiązującymi w tym zakresie przepisami. Wykonawca dostarczy produkt wytworzony zgodnie z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. 4. Warunki szczegółowe dostaw: 1) Dostawy artykułów określonych w powyższej tabeli będą realizowane do magazynu żywnościowego Zamawiającego, zlokalizowanego w Areszcie Śledczym w Gdańsku (80–803) przy ulicy Kurkowej 12. 2) Wykonawca dostarczać będzie artykuły, określone w tabeli, własnym transportem, na swój koszt. Środek transportu musi spełniać obowiązujące wymogi sanitarne dla przewozu artykułów żywnościowych. 3) Realizacja dostaw odbywać się będzie, w dni robocze od poniedziałku do czwartku, w uzgodnionych terminach, w godzinach od 08:00 do 13:00. Zamówienia składane będą telefonicznie lub pocztą elektroniczną do 7 dni roboczych przed planowaną dostawą. Zamawiający zastrzega sobie prawo do dokonywania korekt zamawianych ilości w zależności od bieżących potrzeb. Wykonawcy nie przysługują roszczenia z tego tytułu. 4) Zamawiający przewiduje realizację zamówienia partiami, nie częściej niż dwa razy w miesiącu. 5) Każda dostawa powinna być jednolita odmianowo oraz charakteryzować się tym samym terminem przydatności do spożycia. 6) Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu towaru oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 7) Ilościowy i jakościowy odbiór towaru dokonywany będzie w obecności przedstawiciela Wykonawcy i Zamawiającego, w magazynie Zamawiającego, w oparciu o złożone zamówienie. Dostarczone produkty muszą być oznaczone w sposób umożliwiający jego identyfikację bez konieczności naruszania opakowania (ilość, rodzaj, parametry, producent, data przydatności do spożycia). 8) Ocena jakościowa odbywać się będzie poprzez ocenę organoleptyczną dostarczanego asortymentu, ocenę warunków transportu i pakowania. Zamawiający ma prawo nie przyjąć całej dostawy, jeżeli istnieje zagrożenie, że kwestionowany parametr dostawy może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo całej dostarczonej żywności. 9) W przypadku zgłoszenia przez Zamawiającego Wykonawcy zastrzeżeń w zakresie dostarczonego asortymentu, jego jakości lub ilości, Wykonawca wymienia zakwestionowane artykuły. Zamawiający przekazuje Wykonawcy zastrzeżenia telefonicznie lub pocztą elektroniczną. 10) W przypadku zakwestionowania opinii Zamawiającego przez Wykonawcę, dotyczącej spełnienia wymogów jakościowych dla dostarczonego asortymentu, Zamawiający przekaże próbki partii do akredytowanego laboratorium celem przeprowadzenia badań jakościowych dla przedmiotowego asortymentu. 11) Wykonawca winien wyrazić zgodę na poddanie się rygorom procedur bezpieczeństwa zgodnie z wymogami służb ochrony Aresztu Śledczego w trakcie dostarczania towaru i pobytu na terenie Zamawiającego. 12) Termin płatności: 30 dni, forma płatności: przelew.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Ocena spełnienia warunków udziału w postępowaniu zostanie dokonana według formuły spełnia /nie spełnia, na podstawie: podpisanego oświadczenia o spełnieniu warunków udziału w postępowaniu (załącznik nr 2 do specyfikacji).
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz cenowy (załącznik nr 1 do specyfikacji) 2) Pełnomocnictwo (jeżeli dotyczy) 3) Wykonawca, zgodnie z art. 24 ust. 11 ustawy Pzp, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy Pzp, jest zobowiązany do przekazania Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do specyfikacji). Wraz ze złożeniem oświadczenia, wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Oświadczenie nie będzie wymagane jeśli w postępowaniu zostanie złożona tylko jedna oferta.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach