Przetargi.pl
DOSTAWĘ WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO ORAZ MIĘSA DROBIOWEGO DLA KPW ŚWINOUJŚCIE

Komenda Portu Wojennego ogłasza przetarg

  • Adres: 72-600 Świnoujście, ul. Steyera
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261-242581 , fax. 261-242309
  • Data zamieszczenia: 2019-12-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Komenda Portu Wojennego
    ul. Steyera 28
    72-600 Świnoujście, woj. zachodniopomorskie
    tel. 261-242581, fax. 261-242309
    REGON: 81114359400000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: http://www.kwps.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: OBRONA NARODOWA

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWĘ WĘDLIN Z MIĘSA CZERWONEGO ORAZ MIĘSA DROBIOWEGO DLA KPW ŚWINOUJŚCIE
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: Część nr 1 - dostawa wędlin z mięsa czerwonego dla KPW Świnoujście, Część nr 2 - dostawa mięsa drobiowego dla KPW Świnoujście. Asortyment i ilości poszczególnych towarów zawiera formularz cenowy stanowiący odpowiednio załącznik nr 2 do SIWZ dla części nr 1, załącznik nr 3 do SIWZ dla części nr 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia poszczególnych produktów (wraz z kodami CPV) zawarty jest: dla części nr 1 - w załączniku nr 4 do SIWZ (do pobrania osobno), dla części nr 2 - w załączniku nr 5 do SIWZ (do pobrania osobno). Podane w opisie przedmiotu zamówienia produkty określone są w oparciu o obowiązujące normy narzucające charakter, sposób wyrobu oraz skład produktu natomiast nie są wiążące dla Wykonawcy w stosunku co do nazw, które to nazwy mają charakter zwyczajowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Każda oferta musi być zabezpieczona wadium o wartości: Część nr 1 – 11.320,52 zł, Część nr 2 – 1.676,79 zł.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego powiatowego lekarza weterynarii w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania albo przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, zgodnie z art. 20 ust. 1 pkt 2 ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (tj. Dz. U. z 2017 r. poz. 242,471, z 2018 poz. 650), lub obowiązującej decyzji administracyjnej właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzania, warunkowego zatwierdzania, przedłużania warunkowego zatwierdzania zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego lub wprowadzają do obrotu produkty pochodzenia zwierzęcego, nie objęte urzędową kontrolą organów Inspekcji Weterynaryjnej, zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia (tj. Dz. U. z 2018, poz. 1541), lub zaświadczenia o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730). KONSORCJUM – w/w dokument składa każdy z członków.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wypełniony Formularz ofertowy o treści zgodnej ze wzorem określonym wg załącznika nr 1 do SIWZ, wypełniony Formularz cenowy o treści zgodnej ze wzorem określonym wg załączników nr 2 - 3 do SIWZ, pełnomocnictwo (jeżeli takie występuje).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną