Przetargi.pl
Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.

42 Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg

  • Adres: 26-603 Radom, Sadków
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261 511 500, , fax. 261 511 300
  • Data zamieszczenia:
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 42 Baza Lotnictwa Szkolnego
    Sadków 9
    26-603 Radom, woj. mazowieckie
    tel. 261 511 500, , fax. 261 511 300
    REGON: 14267631600000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.42blsz.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawę sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom. 1. KUCHNIA GAZOWA 4 PALNIKOWA Z PIEKARNIKIEM Przeznaczenie: Do szybkiego i ekonomicznego przygotowania potraw. Wymagania konstrukcyjne: 1. Urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej; 2. Kuchnia gazowa ze stali nierdzewnej z piekarnikiem gazowym; 3. Urządzenie posiada: cztery palniki, płomień pilotowy palników, zabezpieczenie przeciw wypływowe; 4. Urządzenie wyposażone jest w reduktor mocy palników od 25 % do 35% (płomień oszczędnościowy); 5. Jeden ruszt żeliwny piekarnika GN 2/1 w komplecie; 6. Piekarnik gazowy zasilany gazem butan; 7. Obudowa urządzenia w całości wykonana ze stali nierdzewnej i żeliwa (PN-EN 10088-1:2014-12 Stale odporne na korozję – Część 1:Wykaz stali odpornych na korozję); Wymagania techniczne: 1. Wymiary całego urządzenia w (mm)-800x700x850(+10%). 2. Ilość palików – 4 szt. 3. Moc palników (kW) – (24-26). 4. Moc cieplna kuchni (kW) – (29-31). 5. Moc piekarnika (kW) - (5-7). 6. Regulacja temperatury (stopni C) - (140-300). 7. Wymiary komory piekarnika w (mm) – 660x545x285 (+10%). 8. Ilość prowadnic piekarnika (szt.) – (2-3). 9. Oświetlenie piekarnika –TAK 10. Drzwi piekarnia – z szybą 11. Zapalanie piekarnika – generatorem Wymagania dodatkowe : 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim. 2. Dokumentacja techniczno-ruchowa. 3. Instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy. 4. Wypełniona karta gwarancyjna . 5. Wykaz adresów punktów serwisowych. 6. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 7. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 8. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały ,odporną na udary mechaniczne ,temperaturę ,którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar minimum 40x80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów - firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski. 9. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ten ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. 10. Deklaracja zgodności WE. 11. Dowóz, montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń w okresie obowiązującej gwarancji na koszt dostawcy w terminie uzgodnionym z odbiorcą (jednostką wojskową w której sprzęt będzie montowany )we wskazanych przez niego obiektach kuchennych . 12. Przeszkolenie personelu po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia . Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego- Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego - Cześć 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych 2. AUTOMATYCZNA KRAJALNICA ŻYWOŚCI – ELEKTRYCZNA Przeznaczenie: Do krojenia sera, wędlin, mięsa i pieczywa przy przygotowywaniu posiłków w obiektach żywienia zbiorowego. Materiał konstrukcyjny: 1. Podstawa , stół przesuwny wykonane ze stali nierdzewnej lub podwyższonej jakości stopów oksydowanych aluminiowych. 2. Ostrze noża wykonane z utwardzanej stali chromowej nierdzewnej hartowanej o średnicy 300-350mm. 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktów z żywnością (stal nierdzewna o dużej gładkości). Wymagania techniczne i eksploatacyjne: 1. Zasilanie: prąd przemienny jednorazowy 230V , 50Hz. 2. Moc znamionowa napędu noża do 0,3kW. 3. Tryb pracy automatyczny i manualny. 4. Minimalny zakres regulacji grubości plastrów:1-25mm (regulacja płynna). 5. Minimalna wydajność – od 35 plastrów na minutę. 6. Funkcja liczenia plastrów w trybie automatycznym i ręcznym (elektroniczny licznik krojonych plastrów). 7. Funkcja programowania ilości plastrów. 8. Funkcja automatycznego wyłączania maszyny w przypadku braku materiału do cięcia lub po realizacji żądanej ilości plastrów. 9. Grubość plastrów (0-24mm). 10. Części łatwe do montażu i bezpieczne w obsłudze. 11. Wyposażenie : a) osłona przezroczysta z tworzywa, b) ostrzarka noża zintegrowana z maszyną z wymiennymi kamieniami, c) teflonowanie noża oraz jego osłony (pokrywy noża). Wymagania dodatkowe: 1. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 m-cy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 2. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 3. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem maszyny. Katalog ma zawierać informacje o podstawowych wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania dotyczące montażu urządzenia. 4. Pełna dokumentacja w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 5. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40x80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu-Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych. 3. OBIERARACZKA DO ZIEMNIAKÓW PODWÓJNA Z SEPARATOREM OBIERZYN Przeznaczenie : Obieraczka podwójna przeznaczona do obierania ziemniaków , marchwi, buraków itp. Wymagania konstrukcyjne: 1. Obieraczka podwójna wykonana ze stali nierdzewnej z płuczką. 2. Zbiornik wyłożony masą ścierną , w zestawie : naścienny zespół zasilający z gniazdem i zabezpieczeniem silnika , rury odpływowe, ściągacz talerza i zapasowy wtryskiwacz dodatkowo wyposażony w separator obierzyn przeznaczony do obieraczek do warzyw. Wymagania techniczne obieraczki podwójnej : 1. Długość: 980mm + 10mm 2. Szerokość: 680mm + 10mm 3. Wysokość: 925mm + 10mm 4. Moc całkowita :do 0,60kW 5. Napięcie: 400V 6. Wydajność: 500kg/h + 10% 7. Waga: 95kg-100kg 8. Wsad: 20kg + 10% 9. Materiał: stal nierdzewna 10. Zasilanie: elektryczne 11. Kolor: inox Wymagania techniczne separatora obierzyn: 1. Długość: 585mm + 10mm 2. Szerokość: 335mm + 10mm 3. Wysokość: 355mm + 10mm 4. Waga: 8,5kg – 10kg 5. Kolor: inox Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco – dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lun świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne. 4 MASZYNA WIELOCZYNNOŚCIOWA DO JARZYN (napęd z podstawą) Przeznaczenie: 1. Maszyna wieloczynnościowa (napęd z podstawą) przeznaczona do obróbki mięsa, warzyw, kawy, wędlin itp. 2. Wykonana ze stali kwasoodpornej. 3. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych z żywnością. Wymagania techniczne: 1. Wymiary napędu: dł.470mm, szer. 260mm, wys.400mm + 10mm 2. Maksymalna prędkość obrotowa: 170 obr./min 3. Moc całkowita: 1,1kW do 1,5 kW 4. Napięcie: 400V 5. Waga: 27kg + 0,5kg 6. Zasilanie: elektryczne 7. Kolor: inox – stal nierdzewna 8. Podstawa – stojak przesuwny trójnożny do napędu wysokości 500-1000mm wykonany ze stali nierdzewnej w kolorze inox Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego) ,przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco – dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min. 40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu , instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane :  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO ROZDRABNIANIA WARZYW Przeznaczenie: 1. Wykonana ze stali kwasoodpornej kompatybilna z napędem 2. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością Dane techniczne: 1. długość: 345mm + 10mm 2. szerokość: 275mm + 10mm 3. wysokość: 430mm + 10mm 4. maksymalna prędkość obrotowa: 227-230 obr./min 5. wydajność: 150kg/h 6. materiał: stal nierdzewna, duraluminium 7. kolor : inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: - dokumentacja techniczno-ruchowa - instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy - wypełniona karta gwarancyjna - wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego ), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min. 40mm x 80mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO OSTRZENIA NARZĘDZI Przeznaczenie: 1. Wykonana ze stali kwasoodpornej kompatybilna z napędem. 2. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 3. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dane techniczne : 1. długość: 260mm + 10mm 2. szerokość: 230mm + 10mm 3. wysokość : 215mm + 10mm 4. maks. prędkość obrotowa: 170-180 obr./min 5. materiał: stal nierdzewna 6. kolor: inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwo pracy  wypełniona karta gwarancyjna  wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mmx8mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne PRZYSTAWKA DO MIELENIA MIĘSA Przeznaczenie: 1. Przystawka do mielenia wszystkich gatunków mięsa surowego i gotowanego. Wykonana ze stali nierdzewnej kompatybilna z napędem. 2. Wyposażenie przystawki :  nóż jednostronny  szarpak  sito o średnicy 81,5 mm z otworami o średnicach 8 mm, 5mm, 3mm  misa podawcza o wymiarach 350 x 242 x 95mm 3. Urządzenie spełnia normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Powierzchnie robocze wykonane z materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Dane techniczne: 1. Długość: 415mm + 10mm 2. Szerokość: 242mm + 10mm 3. Wysokość: 270mm + 10mm 4. Maksymalna prędkość obrotowa: 170-180 obr./min. 5. Materiał: stal nierdzewna. 6. Kolor: inox – stal nierdzewna Wymagania dodatkowe: 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwo pracy  wypełniona karta gwarancyjna  wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji co najmniej 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40mmx8mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zapewni firmowy serwis w ciągu 48 godzin od zgłoszenia usterki przez użytkownika oraz magazyn części zamiennych na terenie Polski. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego - Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne. 5. MASZYNA ELEKTRYCZNA DO KROJENIA CHLEBA / KRAJALNICA PIECZYWA Przeznaczenie: Krajalnica przeznaczona do krojenia pieczywa na kromki o grubości od 11mm do 13mm. Urządzenie przystosowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej ciągłej pracy. Proces krojenia pieczywa cykliczny. Materiał konstrukcyjny: 1. Osłona górna oraz elementy mające bezpośredni kontakt z pieczywem wykonane ze stali nierdzewnej. 2. Wykonanie zgodne z normą :PNE – 08309 oraz uzupełniająco według PN-92/08237/04.Elektryczne przyrządy powszechnego użytku. Maszyny kuchenne. 3. Urządzenie spełniać musi normy sanitarno-epidemiologiczne w zakresie czystości fizycznej i mikrobiologicznej. 4. Wielofunkcyjny wyłącznik sterujący musi zabezpieczać przed ponownym samoczynnym załączeniem się maszyny przy przerwach w dopływie prądu oraz zabezpieczać silnik napędowy przed przeciążeniem. Parametry techniczne: 1. Zasilanie: prąd przemienny trójfazowy 400V, 50Hz. 2. Znamionowy pobór mocy: od 0,50 do 1,5 kW 3. Moc silnika 0,30 - 0,40kW 4. Piłki tnące wykonane ze stali nierdzewnej. 5. Długość piłek krojących: ok. 300mm (+ 10% ). 6. Wymiar maszyny: 600x700x450mm (+ 10%). 7. Wymiar wózka: 600x650x750mm (+ 10%). 8. Wózek jezdny winien stanowić stabilną podstawę krajalnicy. 9. Wydajność krojenia ok.150 bochenków na godzinę (+ 10%). 10. Ilość noży tnących 35-38 szt. 11. Czas krojenia bochenka 20-25 s. 12. Proces krojenia automatyczny. Wyposażenie : 1. Szuflada na okruchy powstające przy krojeniu. 2. Wózek jezdny. Wymagania dodatkowe: 1. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 m-cy i 24 m-ce od daty rozpoczęcia eksploatacji. 2. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 3. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem maszyny. Katalog ma zawierać informacje o podstawowych wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania dotyczące montażu urządzenia. 4. Pełna dokumentacja w języku polskim:  dokumentacja techniczno-ruchowa  instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 5. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne , temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar minimum 40x80mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego –Procedura badania hałasu – Część 2 -11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych. 6. LADA BEMAROWA JEZDNA 3 KOMOROWA Z POJEMNIKAMI GN1/1 Przeznaczenie: Urządzenie grzejne do utrzymywania temperatury gorących potraw. Wymagania konstrukcyjne: 1. Materiał wykonania : stal nierdzewna kwasoodporna gat.304 AISI(PN-EN10088-1:2014-12. Stale odporne na korozję - Część 1: Wykaz stali odpornych na korozję). 2. Grzałki zamocowane są bezpośrednio pod pojemnikami gastronomicznymi. 3. Grzałki mogą pracować zarówno w powietrzu jak i w wodzie. 4. Zbiornik przystosowany do pojemników typu GN 1/1. 5. Zastosowanie systemu przekładek – mniejszych o maksymalnej wys. 200mm. 6. Wspólna komora dla wszystkich przewidzianych GN-ów lub osobne komory z niezależnym sterowaniem temperaturą w każdej z nich. 7. Elementy grzejne zabezpieczone przed uszkodzeniem. 8. Termostat utrzymujący temperatury w zakresie 30-95 ˚C. 9. Lampka sygnalizacyjna zakres temperatury. 10. Zawór spustowy. 11. Stojak jezdny: 4 skrętne kółka ,w tym 2 z hamulcem. 12. W zestawie pojemniki GN 1/1 h-200 mm z ruchomymi uchwytami i pokrywami z wcięciami – 3kpl. 13. Listwy wspornikowe oddzielające pojemniki GN1/1 – 2 szt. Wymagania techniczne: 1. Zasilanie: 230V, 50Hz 2. Moc: 2-2,20 kW 3. Zakres utrzymywanych temperatur: 30-95 ˚C Wymagania dodatkowe: 1. Dowóz, montaż oraz rozruch techniczny i technologiczny urządzeń w okresie obowiązującej gwarancji na koszt dostawcy w terminie uzgodnionym z odbiorcą we wskazanych przez niego obiektach kuchennych. 2. Dostawca przeprowadzi w jednostce wojskowej jednodniowe przeszkolenie personelu, po montażu oraz rozruchu technicznym i technologicznym urządzenia z zakresu obsługi codziennej, okresowej, bhp, programowania i pracy, łącznie z obsługą wyposażenia dodatkowego. 3. Pełna dokumentacja w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy 4. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały ,odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje maszyna, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40 x 80 mm i zawierać wpisy:  Producent  nazwa i model urządzenia  pełna nazwa i adres sprzedawcy  data produkcji  okres gwarancji  telefon do serwisów 5. Wykaz adresów punktów serwisowych załączony do dokumentacji techniczno-ruchowej i instrukcji obsługi. 6. Do oferty musi być dołączony katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. 7. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 miesiące od daty rozpoczęcia eksploatacji. 8. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 9. Deklaracja zgodności WE. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60335-2-50:2003 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego - Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych bemarów dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-49:2010 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-49: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznego sprzętu do przechowywania ciepłej żywności i ciepłych naczyń dla zakładów zbiorowego żywienia 7. SZATKOWNICA DO WARZYW Przeznaczenie: Do obróbki wstępnej , rozdrabniania i porcjowania żywności. Wymagania konstrukcyjne: 1. Wymagania ogólne:  powierzchnie materiałów i powłok powinny być trwałe i łatwe do czyszczenia,  nie mogą mieć pęknięć,  powinny być odporne na zarysowania, powstawanie odprysków i ubytków, łuszczenie oraz ścieranie. 2. Strefa spożywcza oprócz wymagań wg. pkt.1 materiały powinny być:  odporne na korozję,  nieszkodliwe,  nie absorpcyjne ponadto nie powinny:  przekazywać do żywności zapachów, zabarwień lub smaku,  zanieczyszczać żywności lub wywierać na nią niekorzystny wpływ. 3. Strefa niespożywcza w uzupełnieniu pkt.1, powierzchnie strefy niespożywczej powinny być wykonane z materiałów odpornych na korozję i łatwych do utrzymania w czystości. 4. Elementy strefy spożywczej szatkownicy powinny być wykonane ze stali nierdzewnej, tworzyw sztucznych i innych materiałów dopuszczonych do kontaktu z żywnością. 5. Elementy strefy niespożywczej szatkownicy powinny być wykonane ze stali nierdzewnej lub zwykłej jakości skutecznie zabezpieczonej powierzchniowo przed działaniem korozyjnie agresywnych czynników środowiska oraz umożliwiać łatwe ich czyszczenie i dezynfekcję. Wymagania techniczne: 1. Napięcie zasilania: 3x 400 V, 2. Moc: 0,8-1,2 kW 3. Wydajność: 900-1000 kg/h 4. Grubość cięcia ok. 1,7 mm 5. Średnica tarczy tnącej – 420 mm 6. Wymogi: wyłącznik przeciążeniowy 7. Cechy konstrukcyjne: obniżona głośność pracy, zabezpieczenie przed wyciekiem oleju, obudowa i wsyp nierdzewne. 8. Wyposażenie: zestaw tarcz tnących - 5 szt: a) tarcza do surówek 1,7x18mm i 1,7x36mm; b) tarcza do wiórek drobna i średnia; c) tarcza do szatkowania kapusty. Wymagania dodatkowe : 1. Pełna dokumentacja tylko w języku polskim: a) dokumentacja techniczno-ruchowa b) instrukcja obsługi i bezpieczeństwa pracy c) wypełniona karta gwarancyjna d) wykaz adresów punktów serwisowych 2. Okres gwarancji: na przechowywanie 48 miesięcy i 24 miesiące od daty rozpoczęcia eksploatacji. 3. Urządzenie musi posiadać zamontowaną na stałe w widocznym miejscu tabliczkę informacyjną (metalową lub z laminowanego tworzywa sztucznego), przymocowaną w sposób trwały, odporną na udary mechaniczne, temperaturę, którą emituje urządzenie, działanie wody i środków myjąco-dezynfekujących oraz zamazanie danych na niej zapisanych. Tabliczka powinna mieć wymiar min.40 mm x 80 mm i zawierać wpisy: - producent - nazwa i model urządzenia - pełna nazwa i adres sprzedawcy - data produkcji - okres gwarancji - telefon do serwisów 4. Dostawca zobowiązany jest do usunięcia zgłoszonych usterek w terminie do 72 godzin od zgłoszenia w okresie obowiązywania gwarancji. 5. Firmowy serwis i magazyn części zamiennych na terenie Polski. 6. Do oferty należy dołączyć katalog z oferowanym modelem urządzenia. Katalog ma zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu. Produkt oznakowany znakiem CE (bezpośrednio na sprzęcie elektrycznym a w przypadku braku takiej możliwości na jego opakowaniu, instrukcji obsługi lub świadectwie gwarancyjnym). Normy związane:  PN-EN 60335-1:2012 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego - Bezpieczeństwo użytkowania – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-1:2010/A11:2013-06 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 1: Wymagania ogólne  PN-EN 60704-2-11:2002 Elektryczne przyrządy do użytku domowego i podobnego – Procedura badania hałasu – Część 2-11: Wymagania szczegółowe dla elektrycznych przyrządów do przygotowywania żywności  PN-EN 60335-2-64:2002 Bezpieczeństwo elektrycznych przyrządów do użytku domowego i podobnego – Część 2-64: Wymagania szczegółowe dotyczące elektrycznych maszyn kuchennych dla zakładów zbiorowego żywienia  PN-EN 60335-2-14:2009 Elektryczny sprzęt do użytku domowego i podobnego – Bezpieczeństwo użytkowania – Część 2-14: Wymagania szczegółowe dotyczące maszyn kuchennych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 42215110-0
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: 5 356,95 złotych brutto. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości /t. j. Dz. U. z 2019 r., poz. 310 ze.zm./. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym 42 Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu prowadzonym przez: NBP o/o Warszawa nr r-ku: 96 1010 1010 0136 2213 9120 0000 z dopiskiem: Wadium dotyczące –,,Dostawa sprzętu żywnościowego i gastronomicznego wraz z montażem na stołówce wojskowej nr 1 i magazynie sprzętu dla 42 BLSZ w m. Radom.’’ nr sprawy 35/PN/2019.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. W celu wstępnego wykazania braku podstaw do wykluczenia, o których mowa w art. 24 ust. 1 oraz 24 ust. 5 pkt 1, 2, 4 i 8 ustawy Pzp Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ. 2. W celu wstępnego wykazania spełnienia warunków udziału w postępowaniu, o których mowa w art. 22 ust. 1b Pzp Zamawiający wymaga złożenia oświadczenia – wg wzoru stanowiącego Załącznik nr 5 do SIWZ. 3. Formularz ofertowy – Załącznik nr 2 do SIWZ. 4. Potwierdzenie wniesienia wadium. 5. Pełnomocnictwo udzielane osobom podpisującym ofertę, o ile prawo do reprezentowania Wykonawcy w powyższym zakresie nie wynika wprost z dokumentu rejestrowego – gdy dotyczy. 6. Zobowiązanie do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów - Załącznik nr 8 do SIWZ – gdy dotyczy. 7. UWAGA: Wykonawca do oferty zobowiązany jest załączyć katalogi z oferowanym modelem urządzenia. Katalogi te mają zawierać informacje o wszystkich wymaganych przez Zamawiającego parametrach technicznych i wymagania co do montażu urządzeń. 8. oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 (Załącznik nr 6 do SIWZ). Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. Jeżeli Wykonawca nie należy do jakiejkolwiek grupy kapitałowej, może już na etapie składania ofert (wraz z ofertą) złożyć stosowną informację w tym zakresie (załącznik nr 6 do SIWZ) – w takim przypadku wymóg złożenia w terminie 3 dni oświadczenia dotyczącego przynależności do grupy kapitałowej dezaktualizuje się. „[…] Oświadczenie o braku przynależności do grupy kapitałowej złożone wraz z ofertą, niezależnie od ilości, również potwierdza brak podstawy do wykluczenia z postępowania, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy Pzp. Należy jednak w tym przypadku pamiętać, że jakakolwiek zmiana sytuacji wykonawcy w toku postępowania (włączenie do grupy kapitałowej) będzie powodowała obowiązek aktualizacji takiego oświadczenia po stronie wykonawcy.”

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną