Przetargi.pl
Dostawę artykułów spożywczych (mięsa i wędlin) na potrzeby obiektów Centrum Obsługi Administracji Rządowej w podziale na części

Centrum Obsługi Administracji Rządowej ogłasza przetarg

  • Adres: 02-903 Warszawa, ul. Powsińska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 694 61 18 , fax. 22 694 61 21
  • Data zamieszczenia: 2018-10-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Centrum Obsługi Administracji Rządowej
    ul. Powsińska 69/71
    02-903 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 694 61 18, fax. 22 694 61 21
    REGON: 1226172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.centrum.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Instytucja Gospodarki Budżetowej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawę artykułów spożywczych (mięsa i wędlin) na potrzeby obiektów Centrum Obsługi Administracji Rządowej w podziale na części
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych tj. mięsa i wędlin do obiektów Centrum Obsługi Administracji Rządowej w podziale na części: Część I – dostawa mięsa i wędlin do Bufetu R Część II – dostawa mięsa i wędlin do Zespołu Rezydencjalnego Parkowa Część III – dostawa mięsa i wędlin do Kompleksu Recepcyjno-Wypoczynkowego w Łańsku. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony Załącznik nr 2 do SIWZ - Formularzu asortymentowo-cenowym, oraz w Załącznik nr 1 do SIWZ - Istotnych Postanowieniach Umowy. 3. Zamówienie podzielone jest na 3 części. Przez ofertę częściową Zamawiający rozumie ofertę obejmującą pełny zakres części zamówienia, na którą wykonawca składa ofertę. Zamawiając przewiduje możliwość składania ofert częściowych na dowolną liczbę części. Zamawiający nie określa maksymalnej liczby części zamówienia, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu Wykonawcy. 4. Jakość oferowanych przez Wykonawcę produktów winna być najwyższa i odpowiadać wymaganiom Zamawiającego, który w Załączniku nr 2 do SIWZ przywołał nazwy handlowe niektórych produktów odnosząc się do ich wysokiej jakości, tym oczekując zaoferowania produktów z porównywalnym składem (procentowaną zawartością składników), dopuszczając jednocześnie zaoferowania produktów równoważnych, mając na uwadze powyższe wskazania. 5. Ilekroć w treści SIWZ, w tym, w opisie przedmiotu zamówienia, zawartym w Załączniku nr 2 - Formularzu asortymentowo-cenowym, użyte są znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, a także normy, Zamawiający dopuszcza składanie ofert zawierających produkty równoważne. 6. Przez produkty równoważne Zamawiający rozumie takie, które mają cechy techniczne, jakościowe lub funkcjonalne i użytkowe takie jak te, które zawiera opis przedmiotu zamówienia lecz oznaczone innym znakiem towarowym, patentem lub pochodzeniem. 7. Produkt równoważny winien posiadać wartości odżywcze i skład odpowiadające lub lepsze od wartości odżywczych i składu, wskazanych produktów, zawartych w załączniku nr 2 do SIWZ - Formularzu sortymentowo-cenowym. 8. Wykonawca w załączniku nr 2 do SIWZ – Formularzu asortymentowo-cenowym, w przypadku gdy oferuje produkt równoważny – wpisze równoważny i nazwę producenta, nazwę i symbol/nr katalogowy oferowanego produktu. Oznaczenie musi wskazywać tylko na jeden produkt. 9. Wykonawca w przypadku oferowania równoważnych zobowiązany jest złożyć wraz z ofertą karty (charakterystyki) oferowanych produktów wystawione przez producenta, które zawierać będą opisy produktów. 10. Wszystkie oferowane przez Wykonawcę produkty winny spełniać wymagania przepisów prawnych obowiązujących w Polsce i Unii Europejskiej, w szczególności: a) Ustawy o Bezpieczeństwie Żywności i Żywienia z dnia 25 sierpnia 2006 r., (Dz. U z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.); b) Ustawy o jakości handlowej artykuły rolno-spożywczych z dnia 21 grudnia 2000 r. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.). 11. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9 Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne 12. Miejsce realizacji dostaw: - Bufet Rządowy, Al. Ujazdowskich 1/3, 00-583 Warszawa (dotyczy części I zamówienia) - Zespół Rezydencjalny Parkowa, ul. Belwederska 46/50, 00-594 Warszawa (dotyczy części II zamówienia) - Kompleks Recepcyjno-Wypoczynkowy w Łańsku, 11-034 Stawiguda (dotyczy część III zamówienia). 13. Zamawiający nie przewiduje udzielania zamówień, o których mowa w art. 67 ust. 1 pkt 7 ustawy Pzp. 14. Zamawiający nie przewiduje przeprowadzenia aukcji elektronicznej. 15. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 16. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych w rozumieniu art. 2 pkt. 7 ustawy Pzp. 17. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. II. TERMIN WYKONANIA ZAMÓWIENIA 1. Wymagany termin wykonania zamówienia - 12 miesięcy od dnia 02.01.2019 do 02.01.2020 lub do momentu wyczerpania umowy (dotyczy każdej części zamówienia)
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie wyznacza szczegółowego warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) Formularz oferty wraz z Formularzem asortymentowo-cenowym, stanowiącym integralną część oferty - Załącznik nr 2 do SIWZ, w zakresie części na które Wykonawca składa ofertę zawierający informację na temat producenta, nazwy produktu, ceny netto, brutto, stawki VAT oraz wartość brutto oferty; 2) Oświadczenie, o którym mowa w rozdziale IX ust. 1 SIWZ; 3) Pełnomocnictwo lub inny dokument, opatrzony kwalifikowanym podpisem elektronicznym; z którego wynika prawo do podpisania oferty oraz innych dokumentów składanych wraz z ofertą, chyba że Zamawiający może je uzyskać w szczególności za pomocą bezpłatnych i ogólnodostępnych baz danych, w szczególności rejestrów publicznych w rozumieniu ustawy z dnia 17 lutego 2005 r. o informatyzacji działalności podmiotów realizujących zadania publiczne (t.j. Dz.U. z 2017 r. poz. 570), a Wykonawca wskazał to wraz ze złożeniem oferty; 4) Pełnomocnictwa do reprezentowania wszystkich Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia, ewentualnie umowa o współdziałaniu, z której będzie wynikać przedmiotowe pełnomocnictwo, podpisane kwalifikowanym podpisem elektronicznym. Pełnomocnik może być ustanowiony do reprezentowania Wykonawców w postępowaniu albo do reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy, stosownie do art. 23 ust. 2 ustawy Pzp - jeżeli zachodzi taka okoliczność; 5) Zobowiązanie, o którym mowa w rozdz. VIII ust. I pkt 3 SIWZ; 6) Karty katalogowe (charakterystyki) oferowanych produktów równoważnych (format pdf).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach