Przetargi.pl
„DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLASP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGOORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACHŚREDNICH”

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 17-300 Siemiatycze, ul. Szpitalna
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 856 552 825 , fax. 856 552 825
  • Data zamieszczenia: 2021-01-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Szpitalna 8
    17-300 Siemiatycze, woj. podlaskie
    tel. 856 552 825, fax. 856 552 825
    REGON: 50653482000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzozsiemiatycze.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „DOSTAWĘ ARTYKUŁÓW SPOŻYWCZYCH DLASP ZOZ W SIEMIATYCZACH NA POTRZEBY ZAKŁADU PIELĘGNACYJNO OPIEKUŃCZEGOORAZ ZAKŁADU OPIEKUŃCZO - LECZNICZEGO DLA DZIECI I MŁODZIEŻY W BACIKACHŚREDNICH”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotemzamówienia jest sukcesywna dostawa artykułów spożywczych do kuchni mieszczącej się w Zakładzie Pielęgnacyjno Opiekuńczym i Zakładzie Opiekuńczo-Leczniczym w Bacikach Średnich pod adresem BacikiŚrednie 68, 17-300 Siemiatycze w ilościach i asortymencie określonych w formularzu asortymentowoilościowo – cenowym, stosowanie do sukcesywnych zgłoszonych potrzeb (zamówień) Zamawiającego,szczegółowo opisanych w załączniku nr 1 pakietach od 1 do 11 SIWZ, stanowiących integralną jej część, anastępnie integralną część umowy dostawy. 2. Zamawiający dopuszcza możliwość złożenia oferty częściowejna poszczególne pakiety, nie dopuszcza złożenia oferty na pojedyncze pozycje w pakiecie jak i nie dopuszczaskładania ofert wariantowych. 3. Każdy pakiet wskazany w załączniku nr 1 stanowi odrębną część i będziepodlegał odrębnej procedurze przetargowej związanej z wyborem oferty najkorzystniejszej. 4. Dokładny opisprzedmiotu zamówienia znajduje się w załączniku nr 1 pakiet nr od 1 do 11 do SIWZ – Formularzasortymentowo ilościowo - cenowy. 5. Zamawiający wymaga by oferowany przez Wykonawcę przedmiotzamówienia posiadał termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 6 miesięcy od chwili dostarczeniaproduktu do Zamawiającego (dotyczy produktów, na których data przydatności jest wymagana). 6. Nazwywłasne artykułów żywnościowych podane w opisie przedmiotu zamówienia są tylko przykładowe i mają nacelu określenie oczekiwanego standardu zamawianych artykułów. Dopuszcza się artykuły równoważne. Zarównoważne będą uznane artykuły posiadające, co najmniej te same walory i właściwości, co artykułypodane przykładowo albo walory lepsze. 7. Ilości towarów spożywczych, określone w załączniku nr 1 doSIWZ, mają charakter szacunkowy (margines ±25%). Wykonawcy nie przysługują względemZamawiającego żadne roszczenia w związku z nabyciem w okresie obowiązywania umowy towarów ołącznej wartości niższej niż określona wartość łączna złożonej oferty, ale Zamawiający gwarantuje nabycietowarów o sumie nie mniejszej niż 60% kwoty łącznej złożonej oferty. 8. Zamawiający będzie wymagałdołączenia do każdej dostawy handlowego dokumentu identyfikacyjnego przy dostawie produktówpochodzenia zwierzęcego, ryb. 9. Zamawiający wymaga aby pojemniki oraz opakowania posiadały atestPZH odnośnie dopuszczenia do kontaktu z żywnością. Pojemniki transportowe powinny być gładkie, czyste,bezwonne, łatwe do mycia i odkażania, zapewniające zachowanie właściwej jakości w czasie transportu. 10.Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych na swój koszt, atransport winien odpowiadać wymaganiom sanitarnym dotyczącym środków transportu żywności zgodnie zustawą z dnia 25 sierpnia 2006 roku o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2020 roku, poz.2021 z późn. zm.) i przepisami wykonawczymi do tej ustawy oraz zgodnie z Rozporządzeniem (WE) nr852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 roku w sprawie higieny środkówspożywczych (Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 1) i Rozporządzeniem (WE) nr 178/2002 ParlamentuEuropejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002 r. ustanawiające ogólne zasady i wymagania praważywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz. Urz. UE. L z 2002, nr 31, str. 1). 11. Oferowane artykułyżywnościowe muszą spełniać wymagania określone w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006 o bezpieczeństwieżywności i żywienia, a ich produkcja musi być zgodna z zasadami GMP (Dobrej praktyki produkcyjnej),GHP (Dobrej praktyki higienicznej) i systemu HACCP (System zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnymżywności). 12. Wykonawca zobowiązany jest do dostarczania oferowanych artykułów żywnościowych wopakowaniach jednolitych, nieuszkodzonych, odpowiadających wytycznym Rozporządzenia (WE) nr1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004 roku w sprawie materiałów iwyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG(Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 338, str. 4), w opakowaniach oznakowanych zgodnie z Rozporządzeniem MinistraRolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajówśrodków spożywczych (Dz. U. z 2015, poz. 29 z późn. zm.) oraz w opakowaniach oznakowanych zgodnie zRozporządzeniem (WE) nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 rokuustanawiającym szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego(Dz. Urz. UE. L z 2004, nr 139, str. 55). 13. Oferowane artykuły żywnościowe muszą spełniać wytyczneRozporządzenia Komisji (UE) Nr 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku zmieniającego Załącznik II doRozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) Nr 1333/2008 poprzez ustanowienie unijnegowykazu dodatków do żywności (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 295, str. 1). 14. Oferowane artykuły żywnościowemuszą spełniać wytyczne Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25października 2011 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności, zmianyrozporządzeń Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 1924/2006 i (WE) nr 1925/2006 oraz uchyleniadyrektywy Komisji 87/250/EWG, dyrektywy Rady 90/496/EWG, dyrektywy Komisji 1999/10/WE,dyrektywy 2000/13/WE Parlamentu Europejskiego i Rady, dyrektyw Komisji 2002/67/WE i 2008/5/WE orazrozporządzenia Komisji (WE) nr 608/2004 (Dz. Urz. UE. L z 2011, nr 304, str. 18).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach