Przetargi.pl
Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2023

Szkoła Podstawowa nr 21 im. Józefa Lompy ogłasza przetarg

  • Adres: 41-906 Bytom, Worpie 14-16
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2802930
  • Data zamieszczenia: 2023-01-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa nr 21 im. Józefa Lompy
    Worpie 14-16
    41-906 Bytom, woj. śląskie
    tel. 32 2802930
    REGON: 000723170
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka budżetowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności na potrzeby Szkoły Podstawowej nr 21 im. Józefa Lompy w Bytomiu w roku 2023
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Mięso i produkty mięsno-wędliniarskie1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:1. dla mięsa : obce posmaki, zapachy , oślizgłość, nalot pleśni, barwa szarozielona, obecność szkodników oraz ich pozostałości , brak oznakowania opakowań, ich uszkodzenia mechaniczne, objawy obniżenia jędrności i elastyczności.Rożne produkty spożywcze1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów, aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:1. produkty, które po obróbce termicznej zgodnej z opisem na opakowaniu ulegają rozgotowaniu, produkty, które mają obce posmaki, zapachy których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka, wgniecenia na pudełku, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań.Produkty mleczarskie1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a. obce posmaki, zapachy, smak gorzki, mocno kwaśny, słony, stęchły, mdły, zanieczyszczenia mechaniczne, organiczne; objawy pleśnienia, psucia, uszkodzenia mechaniczne, zdeformowanie, zgniecenie, porozrywanie, obecność szkodników oraz ich pozostałości, brak oznakowania opakowań .Owoce i warzywa1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a. zniekształcenia mechaniczne, oznaki choroby, zaparzenie, zgnicie, zbyt przerośnięte, obce zapachy, pozostałości środków ochrony roślin.Warzywa i owoce mrożone1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a. produkty przypominające bryłę lodu, tj. zbite w kulę (wyjątek stanowi posiekany szpinak i buraki), produkty szare, sine, mrożonki bez opakowania tzw. "na wagę", których opakowanie nosi ślady naruszenia np. rozerwana torebka , wgniecenia na pudełku.Pieczywo i wyroby piekarskie1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a.pieczywo zdeformowane, zgniecione, uszkodzone mechanicznie,; pieczywo zabrudzone, spalone; miękisz lepki niedopieczony z zakalcem z obecnością grudek maki i soli, smak gorzki, kwaśny, zbyt słony lub niesłony; ciasta zabrudzone, spalone, niedopieczone, o wyraźnie niewłaściwej porowatości ciasta, kruszące się; objawy pleśnienia, psucia; uszkodzenia mechaniczne, ciasta zdeformowane, zgniecione, porozrywane, obecność szkodników oraz ich pozostałości.Ryby i przetwory rybne1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a. obce posmaki, zapachy, oślizgłość, nalot pleśni, zazielenienie mięsa , mętne lub wysuszone oczy, skrzela wyblakłe lub z białym nalotem, mazista tkanka.Jaja1. Zamawiający zamawia, a Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć artykuły żywnościowe I gatunku w ilości, asortymencie i cenie określonej w załączniku do umowy, stanowiącym jej integralną część.2. Zamawiający zastrzega sobie prawo odbioru mniejszej ilości zamówionych produktów aniżeli określona w załączniku do umowy.3. Wykonawca gwarantuje w szczególności , że:a. dostarczone produkty będą I gatunku, dopuszczone do obrotu zgodnie z obowiązującymi wymogami, normami i atestami,b. dostarczone produkty będą świeże, z datą przydatności do spożycia,c. dostarczone produkty będą o właściwej gramaturze,d. produkty dostarczone będą w nienaruszonym opakowaniu.4. Strony umowy zgodnie ustalają, iż cechy dyskwalifikujące dostarczane produkty to, w szczególności:a. roztrzaskane skorupki jak, wgniecenia, pęknięcia skorupki, zepsucie.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15110000-2
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach