Przetargi.pl
„Dostawa żywności na potrzeby Gminy Bełchatów oraz jej jednostek organizacyjnych”.

Gmina Bełchatów ogłasza przetarg

  • Adres: 97400 Bełchatów, ul. Kościuszki
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 44 6325211 w. 34 , fax. 446 326 854
  • Data zamieszczenia: 2017-03-21
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Bełchatów
    ul. Kościuszki 13
    97400 Bełchatów, woj. łódzkie
    tel. 44 6325211 w. 34, fax. 446 326 854
    REGON: 59064821500000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa żywności na potrzeby Gminy Bełchatów oraz jej jednostek organizacyjnych”.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest: 1. Sukcesywna dostawa artykułów żywnościowych do siedziby Zamawiającego czyli do stołówek szkolnych wg adresów: Szkoła Podstawowa w Dobiecinie, Szkoła Podstawowa w Janowie, Szkoła Podstawowa w Łękawie, Szkoła Podstawowa w Kurnosie Drugim, Szkoła Podstawowa w Dobrzelowie, Gimnazjum Publiczne w Domiechowicach , Przedszkole w Domiechowicach, Odział Przedszkola w Niedyszynie, Odział Przedszkola w Łękawie, Oddział Przedszkola w Kurnosie Drugim, Oddział Przedszkola w Janowie, Centrum Kultury i Sportu Gminy Bełchatów oraz sołectwa wskazanego przy zamówieniu, zgodnie z treścią projektu umowy (załącznik nr 5 do SIWZ). 2. Przedmiot zamówienia podzielony jest na 8 części/pakietów: 1) Pakiet nr 1 (zał. nr 2a) – Warzywa i owoce mrożone, ryby mrożone, produkty głęboko zamrożone. 2) Pakiet nr 2 (zał. nr 2b) – Drób i podroby. 3) Pakiet nr 3 (zał. nr 2c) – Produkty przemiału ziarna, skrobi i produktów skrobiowych, różne produkty spożywcze, owoce i warzywa i podobne produkty. 4) Pakiet nr 4 (zał. nr 2d) – Produkty mleczarskie, oleje i tłuszcze roślinne lub zwierzęce. 5) Pakiet nr 5 (zał. nr 2e) – Mięso, wędliny, konserwy mięsne, wyroby garmażeryjne. 6) Pakiet nr 6 (zał. nr 2f) – Pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie. 7) Pakiet nr 7 (zał. nr 2g) – Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa, warzywa przetworzone. 8) Pakiet nr 8 (zał. nr 2h) – Rośliny uprawne, produkty warzywnictwa i ogrodnictwa. 3. Jeżeli w opisie przedmiotu zamówienia znajdują się jakiekolwiek znaki towarowe, patenty czy pochodzenie – należy przyjąć, że Zamawiający podał taki opis ze wskazaniem na typ i dopuszcza składanie ofert równoważnych, o parametrach nie gorszych niż podane w opisie przedmiotu zamówienia – podstawa prawna art. 29 ust. 3 ustawy PZP. Zamawiający w asortymencie przedmiotu zamówienia określonego w Załącznikach wymaga aby: • produkty posiadały nazwę (logo) producenta na opakowaniach zbiorczych oraz na opakowaniach jednostkowych; • produkty były świeże i pierwszej jakości; • produkty były oznakowane widocznym, aktualnym terminem przydatności do spożycia; • produkty przetworzone (tj. wędliny, przetwory mięsne, konserwy) zgodnie z polską normą posiadały etykiety określające nazwę handlową produktu, procentowy skład surowcowy – tj. % zawartość mięsa w wędlinie oraz substancje stosowane w produkcji; • mięso świeże pochodziło ze zwierząt do lat 3 i było pochodzenia polskiego; • dostarczane produkty posiadały etykietę produktu – handlowy dokument identyfikacyjny (HDI); • mięso świeże nie zawierało okrywy tłuszczowej, ścięgien oraz błon. Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datę przydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Opakowania dostarczanych przez Wykonawcę produktów muszą być oznakowane widoczną datą terminu przydatności do spożycia. 4. Wskazane w Formularzu cenowym (załącznik nr 2a do 2h do SIWZ) ilości należy traktować jako szacunkowe. Zamawiający zastrzega sobie prawo niewykonania w całości przedmiotu zamówienia w czasie obowiązywania umowy, jeżeli jego rzeczywiste potrzeby będą mniejsze od zamawianych. W przypadku, gdy ilość zakupionych artykułów w okresie obowiązywania umowy będzie mniejsza od ilości przedstawionej w Formularzu cenowym (załącznik nr 2a do 2h do SIWZ) Zamawiający ma prawo odstąpić od dalszych zakupów artykułów bez jakichkolwiek konsekwencji finansowych i odszkodowań na rzecz Wykonawcy. Zamawiający zastrzega sobie prawo zamawiania większej ilości artykułów w zależności od potrzeb wynikających ze zmiany liczby uczniów uprawnionych do korzystania ze stołówki szkolnej. Zmniejszenie lub zwiększenie przedmiotu zamówienia nie wymaga zmiany umowy. 5. Zadanie będzie realizowane sukcesywnie wg zapotrzebowania Zamawiającego. 6. Zamawiający dopuszcza produkty równoważne. Opis dotyczący rozwiązań równoważnych szczegółowo przedstawiają załączniki 2a, 2b, 2c, 2d, 2e, 2f, 2g, 2h.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15800000-6

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach