Przetargi.pl
Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Słoneczne Wzgórze” w Ryjewie.

DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "SŁONECZNE WZGÓRZE" ogłasza przetarg

  • Adres: 82-420 Ryjewo, ul. Słoneczna 14
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 55 277 42 36 , fax. 55 277 42 36 wew.220
  • Data zamieszczenia: 2022-12-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: DOM POMOCY SPOŁECZNEJ "SŁONECZNE WZGÓRZE"
    ul. Słoneczna 14
    82-420 Ryjewo, woj. pomorskie
    tel. 55 277 42 36, fax. 55 277 42 36 wew.220
    REGON: 000295900
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności na potrzeby Domu Pomocy Społecznej „Słoneczne Wzgórze” w Ryjewie.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Produkty zwierzęce, mięso i produkty mięsne• Mięso, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne,elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Wędliny, świeże, osłony ściśle przylegające do farszu, o czystej, suchej powierzchni i charakterystycznym dla danegoasortymentu zapachu i wyglądzie.• Wędliny powinny być pakowane w atmosferze chronionej.• Barwa mięsa wieprzowego świeżego powinna być bladoróżowa do czerwonej, mięso powinno być soczyste, barwa,zapach, konsystencja, powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu, dopuszczana niewielka naturalna ilośćokrywy tłuszczowej• W przypadku mięs tłustych np. karczek oraz błon np. schab b/k. Wędliny, szynki i kiełbasy – zawartość mięsa min. 70%,wytwarzane bez MOM, smak i zapach charakterystyczny• Dla mięsa peklowanego, parzonego i użytych przypraw, konsystencja ścisła, barwa na przekroju jasno różowa.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy do Zamawiającego dla wędlin ikiełbas oraz 5 dni dla mięsa świeżego.Drób i produkty drobiowe• Mięso, świeże, niemrożone, nierozmrażane, o barwie i zapachu charakterystycznych dla danego rodzaju, jędrne,elastyczne, pochodzące z produkcji krajowej.• Mięso nie może być pakowane próżniowo.• Barwa mięsa drobiowego świeżego powinna być bladoróżowa, mięso powinno być soczyste, barwa, zapach, konsystencja,powierzchnia i przekrój mają świadczyć o świeżości produktu.• Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 5 dni od dnia dostawy do Zamawiającego.NABIAŁ• Produkty mleczarskie cechować ma świeżość, dobry smak po otwarciu produktów, niezbrylone sery naturalne, gęstejogurty.WARZYWA I OWOCE• Owoce i warzywa wszystkie klasy pierwszej – powinny być świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń zewnętrznych.• Owoce i warzywa cechować się będą regularnym kształtem właściwym dla danego gatunku, będą wolne od szkodników,zanieczyszczeń, oznak wyrastania korzenia w pęd nasienny, wolne od oznak więdnięcia, wyschnięcia, gnicia.• Warzywa nie powinny być zaparzone, zamarznięte, zapleśniałe.• Warzywa korzenne – korzenie powinny być jędrne, nie popękane, nie sparciałe, bez uszkodzeń przez szkodniki, bez plam.• Ziemniaki – powinny być zdrowe, kształtne, suche, czyste bez ziemi, piasku, nieuszkodzone, jednolitej odmiany, kształtowalny.• Warzywa liściaste – bez plam, uszkodzeń.• Owoce – skóra gładka, miąższ soczysty, bez jakichkolwiek oznak nieświeżości i zepsucia.MROŻONKI• Owoce i warzywa mrożone najwyższej jakości, pierwszego gatunku, o kształcie i barwie charakterystycznej dla produktuwyjściowego, sypkie, nie zbrylone.• Mrożone warzywa i owoce będą w odpowiedni sposób zamrożone, nie będą nosić oznak rozmrożenia i ponownegozamrożenia (poszczególne warzywa i owoce są w worku luźne, nie stanowią jednej zmrożonej bryły– za wyjątkiem szpinaku rozdrobnionego, który jest mrożony w formie bryły lub jako małe zmielone kulki-bryły).• Mrożonki będą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru doZamawiającego.ART. SPOŻ. RÓŻNE• Każdy oferowany artykuł powinien być oznakowany etykietą zawierającą następujące dane: nazwa środka spożywczego,nazwa producenta, wykaz składników występujących w środku spożywczym, termin przydatności do spożycia.• Produkty z długoterminowym okresem przydatności do spożycia muszą posiadać co najmniej 6 miesięczną datęprzydatności do spożycia licząc od daty ich dostarczenia do Zamawiającego.• Makarony mają być sporządzone z najwyższej jakości mąki durum, po ugotowaniu makaron nie skleja się, jest twardy isprężysty, zachowuje naturalny zapach i kolor.• Przyprawy – zapach świeży po otwarciu produktów, bez oznak spleśnienia, grudek.• Fasola, groch – nasiona nie powinny być zbutwiałe, spleśniałe.• Produkty sypkie, takie jak ryż, kasze – mają być najwyższej jakości, po ugotowaniu nie sklejać się.• Produkty z puszek bez pleśni, mętnej konsystencji.Produkty w puszkach winny być wyposażone w elementy do otwierania ręcznego (bez konieczności używania otwieraczamechanicznego).JAJA• Jaja świeże, czyste, które nie mają uszkodzonej skorupki.• Jaja konsumpcyjne muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego. Jaja w dniu dostawy doZamawiającego nie będą starsze niż 7 dni od daty pakowania• Chów ściółkowy (3)• Poddane działaniu promieni UV, które eliminuje występowanie bakterii Colli i Salmonelli na skorupie jaj• Wielkości „L”PIECZYWO• Dostarczane pieczywo nie może być mrożone ani rozmrażane.• Pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego.• Pieczywo świeże, wyprodukowane w nie wcześniej niż 6 godzin od planowanej dostawy do Zamawiającego, nie gumiaste,miękkie, chrupiące, wyprodukowane z najwyższej jakości składników, bez śladów wody i wilgociRYBYRyby świeże – mięso ryb powinno mieć świeży zapach, być pozbawione ości, jędrne i sprężyste, po lekkim naciśnięciunatychmiast wracać do stanu wyjściowego.• Łuski – bez uszkodzeń, przylegające do skóry.• Ryby mrożone – bez glazury, zapach smak świeży, po odmrożeniu nie rozpadają się.• Mrożone filety i inne produkty rybne mrożone mają być mrożone metodą SHP lub IQF.• Termin przydatności do spożycia świeżych oraz wędzonych ryb ma być nie krótszy niż 5 dni od daty dostawy doZamawiającego, a w przypadku produktów mrożonych – nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15100000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 1 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach