Przetargi.pl
Dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Przedszkola Miejskiego w Białym Borze

Gmina Biały Bór ogłasza przetarg

  • Adres: 78-425 Biały Bór, ul. Żymierskiego 10
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 094 3839002 , fax. 094 3739745
  • Data zamieszczenia: 2009-09-01
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Biały Bór
    ul. Żymierskiego 10 10
    78-425 Biały Bór, woj. zachodniopomorskie
    tel. 094 3839002, fax. 094 3739745
    REGON: 33092060100000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności do stołówki Zespołu Szkół Nr 1 i Przedszkola Miejskiego w Białym Borze
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest zakup żywności do stołówki ZS 1 i Przedszkola Miejskiego: Pakiet I -Produkty mleczarskie. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik NR 2 Dostawa co drugi dzień do godz.700 Pakiet II - jaja, warzywa, owoce, cytrusy. Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik Nr 2 A Pakiet III - Mrożonki . Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik Nr 2 B Pakiet IV - Mięso i wyroby mięsne, wędliny Szczegółowy opis zamówienia zawiera Zał. Nr 2 C Dostawa trzy razy w tygodniu do godz.1300 Pakiet V - Różne produkty spożywcze Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik Nr 2 D Pakiet VI - pieczywo, świeże wyroby piekarskie i ciastkarskie Szczegółowy opis zamówienia zawiera załącznik Nr 2 E
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wnoszenia wadium.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą wykonawcy, składający ważną i odpowiednią ofertę, którzy spełniają następujące warunki: a) posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, na dostawy mięsa i wyrobów mięsnych oraz wędlin zapisanych w pakiecie IV przedmiot zamówienia musi odpowiadać wszystkim cechom określonym w opisie w zał. Nr 2 C do SIWZ i być zgodnym z Polskimi Normami oraz normami HACCP, obowiązującymi od 1 stycznia 2006 r.. Zamawiający wymaga przedłożenia certyfikatu wdrożenia systemu bezpieczeństwa żywności pochodzenia zwierzęcego HACCP. b) posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c) znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia, d) nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia. ponadto: -zadeklarują wykonywanie dostawy w sposób ciągły zapewniający utrzymanie dziennego zapasu, -posiadają środek transportu przystosowany do przewozu żywności.; -akceptują warunki projektu umowy, -akceptują warunki zawarte w niniejszej specyfikacji.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: WYMAGANE DOKUMENTY. 1. Wypełniony formularz oferty (wg załącznika nr 1 do SIWZ). Wykonawca winien wypełnić odpowiednie załączniki formularze cenowe zał. Nr 2 - 2E( wg pakietów) w zależności na które zadania składa ofertę. 2. Wypełniony arkusz kalkulacyjny (wg załącznika nr 3) 3 Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawionego nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. 4. W przypadku podmiotów występujących wspólnie wykonawcy ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu o udzielenie zamówienia albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego W przypadku spółki cywilnej lub konsorcjum powyższy dokument (pkt. 3.3) powinien dołączyć każdy podmiot występujący wspólnie. 4.1.Jeżeli wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej powinien złożyć dokumenty zgodnie z § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006r. (Dz.U. z 2006r. Nr 87 , poz.605) 4.2. W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy przedmiotu zamówienia, odpowiadają zmawiającemu należy dołączyć zaświadczenie podmiotu uprawnionego do kontroli jakości potwierdzającego, że dostarczane produkty odpowiadają określonym normom oraz aktualnym przepisom Państwowej Inspekcji Sanitarnej odnośnie pochodzenia sprzedawanego towaru. 5. Zamawiający żąda przedłożenia następujących dokumentów, potwierdzających spełnienie warunków określonych w art.22 ustawy prawo zamówień publicznych: a)Oświadczenie o spełnieniu warunków określonych w art. 22 ustawy prawo zamówień publicznych oraz, że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy - na formularzu stanowiącym ( załącznik nr 4 do SIWZ ) 6. Zaakceptowany projekt umowy (załącznik nr 5 do SIWZ) 7. UWAGI. ?Dokumenty przetargowe, które zostały otworzone w trakcie wykonywania procedury przetargowej zatrzymuje zamawiający. ?Zaleca się aby Formularz oferty oraz załączniki od nr 2 do nr 4 zostały wypełnione przez Wykonawcę bez wyjątku i dokonywania jakichkolwiek zmian. ?Projekt umowy(zał. Nr 5 ) powinien zostać zaakceptowany na ostatniej stronie bez dokonywania w nim jakichkolwiek zmian. ?Zamawiający wzywa wykonawców, którzy w wyznaczonym terminie nie złożyli dokumentów potwierdzających spełnienie warunków udziału w postępowaniu, do uzupełnienia tych dokumentów w określonym terminie, jeżeli ich nie uzupełnienie skutkowałoby unieważnieniem postępowania.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.zsnr1.bialybor.com.pl lub www.bip.bialybor.com.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach