Przetargi.pl
Dostawa żywności dla Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu w 2024r.

PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 24 W BYTOMIU ogłasza przetarg

  • Adres: 41-902 Bytom, ul. Okulickiego 12B
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 327875158
  • Data zamieszczenia: 2024-01-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: PRZEDSZKOLE MIEJSKIE NR 24 W BYTOMIU
    ul. Okulickiego 12B
    41-902 Bytom, woj. śląskie
    tel. 327875158
    REGON: 271068670
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Zamawiający publiczny - jednostka sektora finansów publicznych - jednostka samorządu terytorialnego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności dla Przedszkola Miejskiego nr 24 w Bytomiu w 2024r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Dostawa pieczywa.Dostarczane pieczywo nie może być wypiekane z ciasta mrożonego. Nie może być również mrożone ani rozmrażane po upieczeniu. Powinno być świeże , wypieczone nie wcześniej nić 6 godzin przed dostawą do Zamawiającego . Powinno być chrupkie, nie gumiaste, nie przypalone, wyprodukowane z najwyższej jakości składników.Dostawa nabiału .Nabiał i produkty mleczarskie powinny być świeże, po otwarciu produktu powinny mieć dobry, świeży smak, sery nie mogą być zbrylone ,jogurty maja być gęste. Termin do spożycia nie może być krótszy niż 14 dni od dnia dostawy do Zamawiającego dla produktów : twarogi, kefir ; nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy dla produktów : masło, śmietana, sery, serki, jogurty , drożdże.Dostawa mięsa .Mięso musi być najlepszej jakości, świeże, nie rozmrażane, jędrne, pochodzące z produkcji krajowej, czyste, suche, o świeżym zapachu i barwie. Mięso wieprzowe powinno być jednolitego koloru, bez przebarwień, kolor od różowego do czerwonego, przekrojone mięso - jego konsystencja i zapach mają świadczyć o jego świeżości . Wędliny powinny być pakowane w atmosferze próżniowej. Termin przydatności produktów do spożycia ma być nie krótszy niż 14 dni od daty dostawy dla Zamawiającego - dla wędlin, natomiast dla mięs 5 dni .Dostawa art. spożywczych .Wszystkie artykuły muszą być oznakowane etykietą, na której będą widoczne: nazwa artykułu, nazwa producenta, skład produktu, alergeny, termin przydatności do spożycia. Długoterminowe produktu winny posiadać datę ważności do spożycia min 6m-cy od daty ich dostarczenia do Zamawiającego. Produkty sypkie powinny suche, I klasy, opakowania bez uszkodzeń . Makarony powinny być wyprodukowane z najwyższej jakości mąki durum , makaron który po ugotowaniu nie skleja się .Dostawa mrożonek.Mrożone owoce i warzywa najlepszej jakości, I klasy, o ksztacie i barwie charakterystycznej dla danego produktu, sypkie nie zbrylone. Wygląd ich nie może świadczyć o wcześniejszym rozmrożeniu i ponownym zamrożeniu. Mrożonki muszą posiadać termin przydatności do spożycia nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy do Zamawiającego.Dostawa ryb.Ryby powinny być najwyższej jakości, pierwszego gatunku. Mrożone ryby - pojedyncze filety powinny być rozdzielone folią , nie mogą nosić oznak rozmrożenia i ponownego zamrożenia. Ryby mrożone muszą być tak twarde aby zgięcie ich było niemożliwe. Końcówki i brzegi filetów nie mogą mieć widocznego wysuszenia, nienaturalnego przebarwienia i nieświeżego wyglądu. Makrela wędzona powinna być hermetycznie zamknięta. Termin przydatności do spożycia ryby mrożonej nie krótszy niż 4 miesiące od daty dostawy towaru do Zamawiającego. Termin przydatności makreli wędzonej nie krótszy niż 21 dni od daty dostawy do Zamawiającego.Dostawa warzyw i owoców.Wszystkie warzywa i owoce muszą być najlepszej jakości, powinny być czyste, świeże, nie zwiędnięte, bez zewnętrznych uszkodzeń , bez oznak pleśni czy przemarznięcia o regularnym kształcie odpowiednim dla danego gatunku, powinny być wolne od szkodników, zanieczyszczeń, bez oznak gnicia ; warzywa korzenne powinny być jędrne, nie popękane, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń mechanicznych i uszkodzeń dokonanych przez szkodniki, bez plam . Skórka w owocach powinna być gładka, bez plam i uszkodzeń, owoc po przekrojeniu powinien być soczysty , bez oznak nieświeżości i zepsucia. Ziemniaki powinny być zdrowe , suche, czyste bez ziemi, o jednolitym kształcie nieuszkodzone, bez wyrastających pędów.Warzywa liściaste – bez uszkodzeń, bez plam, o czystej zdrowej powierzchni.Dostawa jaj.Zgodnie z klasą I A, jaja świeże,czyste, skorupki jaj oraz opakawanie w jakim są pakowane - nie uszkodzone. Jaja muszą być oznakowane weterynaryjnym numerem zakładu produkcyjnego, termin spożycia w dniu dostawy do Zamawiającego nie krótszy niż 21 dni. Towar musi spełniać normy techniczne i jakościowe jakie wynikają z obowiązujących przepisów polskiego prawa dla produktów żywnościowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15810000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: Zamówienie udzielane jest w trybie podstawowym na podstawie: art. 275 pkt 2 ustawy
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach