Przetargi.pl
Dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie

Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej ogłasza przetarg

  • Adres: 07-100 Węgrów, ul. Kościuszki
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 257 922 833 , fax. 257 922 833
  • Data zamieszczenia: 2019-04-30
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
    ul. Kościuszki 15
    07-100 Węgrów, woj. mazowieckie
    tel. 257 922 833, fax. 257 922 833
    REGON: 30462200000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.spzoz.wegrow.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności dla potrzeb kuchni Szpitala Powiatowego w Węgrowie w podziale na: mięsa, wędliny, drób nabiał, jaja kurze, ryby oraz artykuły ogólnospożywcze 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w Załączniku nr 2 Specyfikacji – Formularz cenowy. 3. Przedmiot zamówienia podzielony na 7 pakietów, z których każdy stanowi część zamówienia: Pakiet 1 – mięso, Pakiet 2 – wędliny, Pakiet 3 – drób, Pakiet 4 – nabiał, Pakiet 5 – jaja kurze, Pakiet 6 – ryby, Pakiet 7 – artykuły ogólnospożywcze . 4. Miejsce dostawy: Magazyn Żywnościowy Szpitala Powiatowego w Węgrowie, ul. Kościuszki 201. 5. Oferty nie zawierające pełnego zakresu przedmiotu zamówienia określonego w danym pakiecie zostaną odrzucone. 6. Wymagania Zamawiającego 6.1. Wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar I klasy jakości, świeży, wysokiej jakości sensorycznej i mikrobiologicznej, odpowiadający normom jakościowym właściwym dla danego rodzaju produktów, które obowiązują na terenie Polski. 6.2. W/w. przedmiot zamówienia nie może wykazywać oznak nieświeżości, zepsucia. Ma być świeży, o dobrym smaku, zapachu charakterystycznym dla danego produktu oraz z odpowiednim okresem ważności do spożycia dla danego artykułu- nie później niż w połowie okresu przydatności do spożycia przewidzianego dla danego artykułu spożywczego, w zamkniętych i nieuszkodzonych opakowaniach, które posiadają nadrukowaną informację o nazwie środka spożywczego (skład), nazwie i adresie producenta, dacie przydatności do spożycia oraz gramaturze. 6.3. Dostawa przedmiotu zamówienia odbywać się będzie: a) pakiet 1 (mięso), 2 (wędliny) i 3 (drób) – 8 razy w miesiącu (średnio 2 razy w tygodniu); b) pakiet 4 (nabiał) – codziennie do godziny 7:00 oprócz niedziel; c) pakiet 5 (jaja kurze) – raz w tygodniu; d) pakiet 6 (ryby) – raz w miesiącu; e) pakiet 7 (artykuły ogólnospożywcze) – raz w tygodniu. 6.4. Dotyczy pakietu VII: a) każdy artykuł żywnościowy, będący przedmiotem zamówienia publicznego musi posiadać fabryczne jednostkowe opakowanie; b) Wykonawca zapewnia, że dostarczane artykuły żywnościowe będą należytej jakości oraz będą dostarczane w oryginalnych i nienaruszonych opakowaniach.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający dla warunków udziału w ww. postępowaniu nie określa szczegółowych wymagań, a za spełnienie warunków uzna złożenie Oświadczenia stanowiącego Załącznik nr 3 do SIWZ.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 1 do Specyfikacji, Formularz ofertowy, 2. Sporządzony przez Wykonawcę, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 2 do Specyfikacji, Formularz cenowy, 3. Oświadczenie Wykonawcy wykazujące brak podstaw do wykluczenia, które stanowi Załącznik nr 3 do Specyfikacji. 3.1. W przypadku wspólnego ubiegania się o zamówienie przez Wykonawców oświadczenie składa każdy z Wykonawców wspólnie ubiegających o zamówienie. 3.2. Wykonawca, który powołuje się na zasoby innych podmiotów, w celu wykazania braku istnienia wobec nich podstaw wykluczenia oraz spełnia – w zakresie w jakim powołuje się na zasoby – warunków udziału w postępowaniu składa także oświadczenie. 4. Dokument KRS lub CEDiG w celu weryfikacji osób uprawnionych do reprezentowania Wykonawcy, tym samym składania oświadczenia woli. 5. Oświadczenie dotyczące zaświadczenia Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej – Oświadczenie, że Wykonawca posiada zaświadczenie właściwej miejscowo Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej, że podlega stałemu jej nadzorowi lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 5 do Specyfikacji. 6. Oświadczenie dotyczące pracowników – Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia będą dopuszczeni tylko pracownicy posiadający aktualne zaświadczenia lekarskie o posiadaniu badań przeprowadzonych na podstawie rozporządzenia Ministra Zdrowia z 18.12.2002r. w sprawie badań lekarskich do celów sanitarno-epidemiologicznych, lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 6 do Specyfikacji. 7. Oświadczenie dotyczące środków transportu – Oświadczenie Wykonawcy, że do realizacji zamówienia użyje środków transportu dopuszczonych do transportu żywności zgodnie z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności lub oświadczenie, że nie dotyczy według wzoru stanowiącego Załącznik nr 7 do Specyfikacji 8. Oświadczenie HACCP – Oświadczenie potwierdzające, że Wykonawca posiada wdrożony system kontroli jakości HACCP lub oświadczenie, że nie dotyczy, według wzoru stanowiącego Załącznik nr 8 do Specyfikacji. 9. Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, które Wykonawca składa w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego informacji o których mowa w art.86 ust. 5 , według wzoru stanowiącego Załącznik nr 4 do SIWZ; wraz ze złożeniem oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach