Przetargi.pl
Dostawa żywności

Szkoła Podstawowa Nr 273 ogłasza przetarg

  • Adres: 01-944 Warszawa, ul. Balcerzaka 1
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 22 834 64 74 , fax. 22 834 64 74
  • Data zamieszczenia: 2012-01-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 273
    ul. Balcerzaka 1 1
    01-944 Warszawa, woj. mazowieckie
    tel. 22 834 64 74, fax. 22 834 64 74
    REGON: 01041279800000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa żywności
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa żywności do kuchni Szkoły Podstawowej Nr 273. Zamówienie podzielono na osiem części. Część I - Artykuły spożywcze różne batony, wafelki, herbatniki, galaretki owocowe, serki, desery, kaszki, napoje, czekolada, sezamki, soki, makarony, zupy w proszku, olej, majonez, mąka, sosy, kasza, przyprawy, cukier, sól, ryż, delicje, śmiej żelki, opisane w załączniku nr 3 do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 10.00; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Na każdym produkcie musi być zaznaczony termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 6 miesięcy. Część II - Jaja kurze opisane w załączniku nr 3A do SIWZ. Zamawiany towar ma być dostarczany od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 12.00; Do każdej dostawy musi być dostarczony Handlowy dokument identyfikacji dla produktów jajczarskich wprowadzonych na rynek Wymaga się dostawy jaj konsumpcyjnych w klasie A, o masie w przedziale 53-63g; Termin przydatności do spożycia, nie może być krótszy niż 60 dni. Część III - Mięso, wędliny, produkty mięsne (boczek wędzony, filety z piersi kurczaka, korpus z kurczaka, karkówka wieprzowa, kiełbasa, łopatka wieprzowa, wątróbka drobiowa, mięso wołowe, parówki berlinki, słonina, szponder, schab wieprzowy, udziec z kurczaka, udziec wołowy, żeberka wieprzowe, pręga wołowa, udziec z indyka, serdelki) opisane w załączniku nr 3B do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 12.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Do każdej dostawy musi być dołączony certyfikat terminu przydatności do spożycia. Część IV - Mrożonki i ryby (paluszki rybne, ryba panga, mrożone warzywa, mrożone owoce) opisane w załączniku nr 3C do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 8.00 - 14.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Opakowanie: ryby - opakowanie zbiorcze - karton, blok filetów - ułożone warstwowo; Opakowania zbiorcze muszą być wykonane z materiałów spełniających wymogi kontaktu z żywnością, termozgrzewalne, zawierające nazwę produktu, ilość, datę przydatności do spożycia; Na opakowaniu musi być musi być podany termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż 6 miesięcy. Część V - Nabiał i artykuły mleczne (twaróg, śmietana, masło, mleko, ser, serki, jogurty, napoje mleczne) opisane w załączniku nr 3D do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Produkty muszą być zgodne z ogólnie obowiązującymi normami; Na opakowaniu musi być musi być podany termin przydatności do spożycia, którego czas nie może być krótszy niż: Masło - 30 dni Twaróg kostka (pergamin) - 14 dni Twaróg sernikowy wiaderko - 21 dni Ser żółty - 30 dni Jogurt naturalny - 30 dni Śmietana 30 dni Mleko w kartonie - 6 miesięcy Jogurty, budynie, puddingi - 21 dni. Część VI - Owoce i warzywa (botwina, buraki, cebula, kapusta, koper, marchew, ogórek, papryka, por, pomidor, pietruszka, rzodkiewka sałata, seler, szczypiorek, szczaw, szpinak, surówka wielowarzywna, ziemianki, brzoskwinie, banany, gruszki, jabłka, mandarynki, śliwki) opisane w załączniku nr 3E do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Wszystkie warzywa i owoce muszą być bez oznak nadpsucia, jędrne i świeże klasy I; Opakowania muszą spełniać wymogi HACCP; Opakowania: kartony papierowe, skrzynki drewniane, plastikowe, worki wykonane z tworzyw dopuszczonych do kontaktu z żywnością; Warzywa obierane muszą mieć podany termin przydatności do spożycia - minimum 5 dni. Część VII - Pieczywo i produkty ciastkarskie (drożdżówki, bułka tarta, pączki, bułka wrocławska, chleb) opisane w załączniku nr 3F do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.00; Towar będzie zamawiany telefonicznie na jeden dzień przed jego dostarczeniem; Odpowiedzialność za jakość towaru spoczywa na Wykonawcy. Część VIII - Wyroby garmażeryjne (kluski śląskie, kopytka, knedle, krokiety, naleśniki, pierogi leniwe, pierogi z mięsem, z serem, z kapustą i grzybami, ruskie, pyzy, krokiety, uszka) opisane w załączniku nr 3G do SIWZ. Zamawiane produkty mają być dostarczane od poniedziałku do piątku w godzinach 7.00 - 8.30; Opakowania muszą spełniać wymogi HACCP i być dopuszczone do kontaktu z żywnością. Towar klasy I, bez oznak nadpsucia, świeży z podanym terminem przydatności do spożycia; Ciasto ma zachowywać odpowiedni wygląd, smak i konsystencję podczas obróbki termicznej - nie rozpadać się, nie kleić.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 031425003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.Sp273.edu.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach