Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 49300 Brzeg, ul. Chrobrego
- Województwo: opolskie
- Telefon/fax: tel. 774 162 011 , fax. 774 162 287
- Data zamieszczenia: 2017-09-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
ul. Chrobrego 29
49300 Brzeg, woj. opolskie
tel. 774 162 011, fax. 774 162 287
REGON: 32019900000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka organizacyja nieposiadająca osobowości prawnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa ziemniaków, warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Brzegu - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Zadanie I – ziemniaki 1. ziemniak jadalny PN-75/R-74450 97 000 kg, ( CPV 03212100-1 ) wymagania: bulwy jednoodmianowe o średnicy poprzecznej min. 6 cm i podłużnej 6 cm, nieprzerośnięte kiełkami i perzem, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych), nie dopuszcza się nadmiernie zawilgoconych na powierzchni, zaparzonych, zapleśniałych, zmarzniętych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin, wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanową worki do 30 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. Zadanie II – warzywa i owoce 1. burak ćwikłowy PN-72/R-75360 9 000 kg, ( CPV 03221111-7 ) wymagania: korzenie świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg lub skrzynki do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 2. cebula biała PN-87/R-75357 9 000 kg, ( CPV 03221113-1 ) wymagania: świeża, cała, zdrowa, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolita pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg lub skrzynki do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 3. marchew jadalna PN-84/R-75358 10 000 kg, ( CPV 03221112-4 ) wymagania: korzenie świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolita pod względem pochodzenia i odmiany, pozbawione nieprawidłowej wilgoci zewnętrznej. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 4. seler korzeniowy PN-R-75371 5 000 kg, ( CPV 03221110-0 ) wymagania: korzenie kształtne, twarde, świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolity pod względem pochodzenia. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg, lub skrzynka do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 5. kapusta biała głowiasta PN-72/R-75362 12 000 kg, ( CPV 03221410-3 ) wymagania: główki twarde, świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 6. kapusta czerwona głowiasta PN-72/R-75362 6 000 kg, ( CPV 03221410-3 ) wymagania: główki twarde, świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 7. pieczarka świeża PN-70/A-75030 900 kg, ( CPV 03221260-6 ) wymagania: świeże, cała, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi karton 4 do 5 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 8. ogórek zielony świeży PN-85/R-75359 4 000 kg, ( CPV 03221270-9 ) wymagania: twardy, świeży, cały, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi worek raszlowy 15 do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 9. pomidor czerwony PN-93/R-75416 4 000 kg, ( CPV 03221240-0 ) wymagania: twardy, świeży, cały, zdrowe,o średnicy 4 do 6 cm, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi karton 5 do 10 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 10. jabłko słodko winne (jadalne) PN-84/R-75024 9 000 kg, ( CPV 03222321-9 ) wymagania: twarde, świeże, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia, odmiany i wielkości. Opakowanie stanową skrzynki do 20 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 11. rzodkiewka PN-R-75543:1996 1000 pęczków ( CPV 03221110-0 ) odmiany: jadalne do bezpośredniego spożycia, średnica: min 2,5 cm, wygląd: nie popękana bez zgrubień i zdrewnień, cechy dyskwalifikujące: zaparzenie, obcy smak i zapach, obecność szkodników i ich pozostałości, zgnicie, pozostałość środków ochrony roślin, zmarznięcie, zwiędnięcie. Rzodkiewka wiązana w pęczek, w pęczku min. 10 rzodkiewek termin dostawy: od 1 maja do 30 sierpnia 12. szczypior PN-R-75384:1997 1000 pęczków ( CPV 03221113-1 ) klasa I; świeży, czysty, z cebulą charakterystyczną dla odmian z przeznaczeniem na szczypior, bez objawów gnicia lub innego zepsucia, o świeżym wyglądzie, bez plam, pożółkłych i zeschniętych części, bez obcych zapachów i smaków, niezwiędnięty, nie wyrośnięty, pakowany w pęczki 13. kalafior świeży PN- 84/R-75024 500 kg ( CPV 03221420-6 ) wymagania: główki twarde, świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. 14. kapusta pekińska PN-72/R-75362 1 000 kg ( CPV 03221410-3 ) wymagania: główki twarde, świeże, całe, zdrowe, (bez oznak gnicia, śladów pleśni i uszkodzeń mechanicznych) wolne od szkodników i szkód przez nie wyrządzonych, jednolite pod względem pochodzenia i odmiany. Opakowanie stanowi worek raszlowy od 25 do 30 kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. Opakowania powinny być czyste, całe, bez obcych zapachów zabrudzeń i pleśni. Zadanie III – warzywa przetworzone 1. kapusta kwaszona PN-72/A-77701 5.000 kg, ( CPV 15331142 -4 ) wymagania: drobno szatkowana, lekko kwaśna (bez oznak gnicia, śladów pleśni) jednolita pod względem pochodzenia. Opakowanie stanowi beczka do 120kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. 2. ogórek kwaszony PN-72/A-77700 3.500 kg, ( CPV 15331000 -7 ) wymagania: cały, lekko kwaśny, o długości 8 do 13cm (bez oznak gnicia, śladów pleśni) jednolity pod względem pochodzenia. Opakowanie stanowi beczka do 80kg, wykonane z materiałów opakowaniowych dopuszczonych do kontaktu z żywnością. UWAGI: a) Realizacja dostaw musi odbywać się zgodnie w wymogami sanitarnymi określonymi w Ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t. j. Dz. U. z 2015r. poz. 594 ze zm.) b) Wykonawca realizuje dostawy własnym transportem i na własne ryzyko (m.in. kwestia zabezpieczenia i ubezpieczenia przewożonej partii towaru). Ustala się iż, każdorazowo przed wydaniem przedmiotu umowy ilość dostarczonego towaru oraz jego zgodność z zamówieniem, sprawdzona zostanie w siedzibie Zamawiającego przez strony umowy. c) Dostarczone towary muszą spełniać obowiązujące wymagania i normy jakościowe zgodnie z wymaganiami zawartym iw Polskich Normach muszą być świeże lub posiadać ważne terminy przydatności do spożycia. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego złej jakości dostarczonego towaru, strony sporządzają protokół wskazując w nim rodzaj stwierdzonych wad. Protokół ten stanowić będzie wezwanie zamawiającego skierowane do wykonawcy o wymianę dostarczonej partii towaru lub jej poszczególnego elementu na nowa partię na własny koszt i ryzyko. d) Podana ilość ww artykułów ma charakter szacunkowy i nie stanowi ostatecznego wymiaru zamówienia, w wyniku czego nie może być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia wielkości dostaw w trakcie trwania umowy, zależnie od potrzeb zamawiającego (w zależności od zaludnienia w jednostce). e) Odbiór jakościowy, gwarancja i reklamacja: Zamawiający zbada dostarczoną partię towaru w trakcie przyjęcia do magazynu. W przypadku stwierdzenia wad, zamawiający niezwłocznie poinformuje o tym fakcie Wykonawcę. Wykonawca jest zobowiązany wymienić w tym samym dniu wadliwą partię towaru. Przedmiot zamówienia winien być odpowiednio oznakowany (zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i rozwoju wsi z dnia 10 lipca 2007r.) oraz posiadać Handlowy Dokument Identyfikacyjny. f) Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie, faksem lub w czasie dostawy (na następną dostawę). Zamówienia będą składane przez zamawiającego z co najmniej jednodniowym wyprzedzeniem. Dostawy będą przyjmowane od poniedziałku do czwartku w godzinach od 8.00 do 14.00. W wyjątkowych sytuacjach dopuszczalna jest zmiana godziny dostawy po uprzednim uzgodnieniu telefonicznym pomiędzy dostawcą i odbiorcą (w godzinach pracy magazynu). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03212100-1
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia szczegółowych wymagań w zakresie spełnienia tego warunku
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: formularz cenowy (załącznik 2a,2b,2c do SIWZ)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa ziemniaków, warzyw, owoców i jaj świeżych do Zakładu Karnego w Brzegu
Dodano: 2024-03-12 - Dostawy warzyw i owoców świeżych, kiszonych oraz mrożonych na I półrocze 2024 r.
Dodano: 2024-01-19 - Dostawy warzyw i owoców świeżych, kiszonych oraz mrożonych na II półrocze 2023 r.
Dodano: 2023-06-30 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2020-10-06 - Sukcesywne dostawy warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Kluczborku.
Dodano: 2020-08-31 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2020-04-06 - Dostawa ziemniaków.
Dodano: 2020-03-19 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2019-10-29 - Dostawy warzyw i owoców
Dodano: 2019-07-17 - Sukcesywne dostawy ziemniaków,warzyw,owoców,kiszonek do Zakładu Karnego w Głubczycach
Dodano: 2019-06-04