Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu ogłasza przetarg
- Adres: 58-300 Wałbrzych, ul. Chrobrego 31
- Województwo: dolnośląskie
- Telefon/fax: tel. 074 6646326, 6646311 , fax. 074 8425916
- Data zamieszczenia: 2011-01-05
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Regionalne Centrum Krwiodawstwa i Krwiolecznictwa w Wałbrzychu
ul. Chrobrego 31 31
58-300 Wałbrzych, woj. dolnośląskie
tel. 074 6646326, 6646311, fax. 074 8425916
REGON: 00029131600000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.rckik.walbrzych.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa zestawów żywnościowych dla dawców krwi - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Dostarczane zestawy powinny spełniać wymogi minimalnej kaloryczności (4.500 kcal), określone w rozporządzeniu Ministra Zdrowia z 24 listopada 2004 r. w sprawie wartości kalorycznej posiłku regeneracyjnego przysługującego dawcy krwi (Dz.U. Nr 261, poz. 2602). Pojedynczy zestaw powinien zawierać następujące składniki: - Krem czekoladowy lub czekoladowo-orzechowy - 400g Minimalna wartość kaloryczna 100 g produktu - 580 kcal Minimalna zawartość cukru - 55% Opakowanie plastikowe lub szklane, zamykane hermetycznie - Konserwa mięsna - 300g, Minimalna wartość kaloryczna 100 g produktu - 330 kcal Minimalna zawartość mięsa - 30% Opakowanie typu alupak lub puszka metalowa - Orzeszki ziemne solone - 200g Minimalna wartość kaloryczna 100 g produktu - 590 kcal Minimalna zawartość orzechów - 90% Opakowanie: puszka aluminiowa lub torebka z trwałego tworzywa, zamykane hermetycznie Minimalny termin przydatności do spożycia składników zestawu: 6 miesięcy od daty dostawy. Zamawiający dopuszcza możliwość zaoferowania innej gramatury poszczególnych składników zestawu (+ 25%) pod warunkiem zachowania minimalnej kaloryczności całego zestawu - 4.500 kcal. Na każdym opakowaniu poszczególnych składników zestawu powinna być umieszczona informacja o terminie przydatności do spożycia. Wskazane jest również, żeby na każdym opakowaniu znajdowała się informacja o składzie oraz kaloryczności 100 g produktu. W przypadku braku takiej informacji na opakowaniu jednostkowym Zamawiający wymaga, by Wykonawca dostarczył ją wraz z ofertą a także przy każdej kolejnej dostawie. Liczba zamawianych zestawów w okresie 12 miesięcy - 30.000 sztuk, przy czym Zamawiający zastrzega sobie prawo kształtowania ostatecznej wielkości dostawy (nie więcej niż o 20%) w zależności od liczby dawców, która w ostatnich latach podlega pewnych wahaniom z przyczyn niezależnych od Zamawiającego. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158973005
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Ocena jakościowa
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.rckik.walbrzych.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną