Instytut Technologiczno-Przyrodniczy ogłasza przetarg
- Adres: 05-090 Raszyn, Al. Hrabska 3
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 022 6283763 , fax. 022 6283763
- Data zamieszczenia: 2010-07-02
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Instytut Technologiczno-Przyrodniczy
Al. Hrabska 3 3
05-090 Raszyn, woj. mazowieckie
tel. 022 6283763, fax. 022 6283763
REGON: 00008009700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.itep.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: instytut naukowy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wywaru gorzelnianego suszonego zbożowegokukurydzianego DDGS - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Wybrane parametry wywaru gorzelnianego suszonego zbożowego DDGS Białko ogólne (CP) % 26.92 Sucha masa (DM) % 95.20 Energia metaboliczna (brutto) MJ/1kg 18.22 Popiół (ASH) % 3.87 NDF %SM 58.13 ADF %SM 28.79 ADL %SM 9.41 ADIN %SM 18.84 Włókno surowe (CF) % 6.74 Związki bezazotowe wyciągowe % 53.07 Wapń (Ca) % 0.125 Chlorki (Cl) % 0.27 Fosfor ogólny (P) % 0.81 Fosfor przyswajalny (avP) % 0.65 Fosfor strawny (Pav) % --- Potas (K) % 0.91 Magnez (Mg) % 0.65 Żelazo (Fe) % 0.55 Sód (Na) % 0.23 Oleje i tłuszcze surowe (FAT) % 6.20 Popiół (ASH) % 2.18 PH --- 3.78 Postać/konsystencja --- sypka Barwa --- ciemnożółta, jasnobrązowa Zapach --- swoisty, chlebowy/gorzelniany Opakowanie --- luzem SKŁAD AMINOKWASOWY wywaru gorzelnianego suszonego zbożowego kukurydzianego DDGS Lizyna- 6.67 g/kg w s.m. Metionina - 5.38 g/kg w s.m Cystyna - 5.57 g/kg w s.m Histydyna - 6.64 g/kg w s.m Arginina - 13.32 g/kg w s.m Treonina -8.68 g/kg w s.m Seryna - 11.35 g/kg w s.m Prolina - 20.65 g/kg w s.m Glicyna - 10.11 g/kg w s.m Alanina - 13.45 g/kg w s.m Tryptofan - 2.77 g/kg w s.m Walina - 11.88 g/kg w s.m Izoleucyna - 24.48 g/kg w s.m Leucyna - 24.51 g/kg w s.m Tyrozyna - 8.50 g/kg w s.m Fenyloalanina- 13.48 g/kg w s.m Kwas glutaminowy - 46.19 g/kg w s.m Kwas asparaginowy - 14.17 g/kg w s.m - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 010000007
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: 2000 zł wpłacone na konto Instytutu BGŻ SA o/Woj. w Warszawie 2420 3000 4511 1000 0000 2927 10
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: parametry techniczne
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.itep.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną