Przetargi.pl
Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięsa drobiowego- 2 grupy

Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie ogłasza przetarg

  • Adres: 30663 Kraków, ul. Wielicka
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 126 582 011 , fax. 126 581 081
  • Data zamieszczenia: 2017-01-09
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uniwersytecki Szpital Dziecięcy w Krakowie
    ul. Wielicka 265
    30663 Kraków, woj. małopolskie
    tel. 126 582 011, fax. 126 581 081
    REGON: 35137588600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięsa drobiowego- 2 grupy
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest Dostawa wyrobów wędliniarskich i mięsa drobiowego- 2 grupy Oznaczenie kodowe Wspólnego Słownika Zamówień CPV: 15131130-5 wyroby wędliniarskie 15112100-7- mięso drobiowe 3.2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawiera FORMULARZ CENOWY– załącznik nr 3/1- 3/2 do SIWZ 3.3. Wymagany minimalny termin płatności wynosi 60 dni. 3.4. Zmiana podatku VAT następuje z mocy prawa. 3.5. Zamawiający wymaga stałości cen za dostarczone produkty przez okres 12 miesięcy. 3.6. Szczegółowe wymagania wszystkich artykułów załączonych w specyfikacji istotnych warunków zamówienia muszą być zgodne, w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie, jakości i odpowiadać niżej wymienionym wymaganiom dotyczącym wytworzenia i transportu, spełniać wymagania obowiązujących krajowych i unijnych przepisów prawa żywnościowego zgodnych z: 1. Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 r. Nr 171, poz. 1225 ze zm.). 2. Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z. 2005 r. Nr 187 poz. 1577 ze zm.). 3. Ustawą z 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127 ze zm.). 4. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 16 kwietnia 2004r. w sprawie najwyższych dopuszczalnych poziomów pozostałości chemicznych środków ochrony roślin, które mogą znajdować się w środkach spożywczych lub na ich powierzchni (Dz. U. z 2004r. Nr 85, poz. 801 ze zm.). 5. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23 kwietnia 2004r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych i substancji pomagających w przetwarzaniu (Dz. U. z 2004r. Nr 94, poz. 933 ze zm.). 6. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 23 grudnia 2002r. w sprawie specyfikacji, kryteriów czystości, wymagań dotyczących pobierania próbek i metod analitycznych stosowanych w trakcie urzędowej kontroli żywności do oznaczania parametrów właściwych dla poszczególnych dozwolonych substancji dodatkowych, poszczególnych substancji pomagających w przetwarzaniu oraz zawartości zanieczyszczeń (Dz. U. z 2003r. Nr 59, poz.530 ze zm.). 7. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004r. w sprawie środków spożywczych specjalnego przeznaczenia żywieniowego (Dz. U. z 2004r. Nr 104, poz. 1094). 8. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 28 kwietnia 2004r. w sprawie wykazu jednostek badawczo-rozwojowych, określających i koordynujących programy monitoringu żywności i żywienia oraz opracowujących opinie niezbędne dla oceny ryzyka (Dz. U. z 2004r. Nr 104, poz. 1096). 9. Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz. U. Nr 104, poz.1096). 10. Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007r. Nr 137, poz. 966 ze zm.). oraz dyrektywami Unii Europejskiej: 11. Rozporządzenie (WE) nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego ustanawiające Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności oraz ustanawiające procedury w sprawie bezpieczeństwa żywnościowego. 12. Rozporządzenie (WE) nr 258/97 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 stycznia 1997r., dotyczącej nowej żywności i nowych składników żywności. 13. Rozporządzenie (WE) nr 1829/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 22 września 2003r. w sprawie genetycznie zmodyfikowanej żywności i paszy. 14. Rozporządzenie Rady (EWG) nr 315/93 z dnia 08 lutego 1993r., ustanawiające procedury wspólnoty w odniesieniu do substancji skażających w żywności. 15. Rozporządzenie Komisji (WE) nr 466/2001 z dnia 08 marca 2001r., ustalające najwyższe dopuszczalne poziomy dla niektórych zanieczyszczeń w środkach spożywczych (z późniejszymi zmianami). 16. Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (WE) nr 2232/96 z dnia 28 października 1996r., ustanawiające wspólnotową procedurę dla substancji aromatycznych używanych lub przeznaczonych do użycia w lub na środkach spożywczych. 17. Rozporządzenie (WE) nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych. 3.7. Przedłożenie po podpisaniu umowy dokumentów z procedur HACCP. 3.8. Artykuły muszą posiadać fabrycznie jednostkowe opakowania. 3.9. Zamawiający nie zastrzega obowiązku osobistego wykonania przez wykonawcę kluczowych części zamówienia. Zamawiający wymaga wskazania przez wykonawcę części zamówienia, których wykonanie zamierza powierzyć podwykonawcom i podania firm podwykonawców. ZAMAWIAJĄCY DOPUSZCZA SKŁADANIE OFERT CZĘŚCIOWYCH- 2 grupy. GRUPA 1- wyroby wędliniarskie (16 pozycji) GRUPA 2- mięso drobiowe ( 7 pozycji) 1) Dostawy odbywać się będą sukcesywnie przez okres 12 miesięcy od daty podpisania umowy, według pisemnych zamówień składanych przez Zamawiającego faksem lub pocztą elektroniczną przez pracownika Działu Żywienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach