Wojskowa Akademia Techniczna ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, ul. Kaliskiego 2
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 261 83 78 65 , fax. 261 83 97 23
- Data zamieszczenia: 2015-10-01
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna
ul. Kaliskiego 2 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 261 83 78 65, fax. 261 83 97 23
REGON: 01212290000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych takich jak między innymi Kluski, Naleśniki, Pierogi, Knedle, Paszteciki, Placki itd. Wszystkie wymagania szczegółowo opisane w załączniku nr 3 do SIWZ. Przedmiot zamówienia winien być wytwarzany i dostarczony zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności: a. ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2015, poz. 594), b. rozporządzenia (WE) Nr 1642/2003 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 22 lipca 2003 r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności (Dz.U. WE L 31), c. rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych, d. rozporządzenia (WE) Nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego, (Dz. Urz. UE L 139), e. ustawy z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2014 r. poz. 1577), f. ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2015 r., poz. 678), g. rozporządzenia (WE) Nr 10/2011 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 14 stycznia 2011 r., w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, h. rozporządzenia Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014 r. w sprawie znakowania poszczególnych rodzajów środków spożywczych ( Dz.U. Nr 2015, poz. 29). - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 158943004
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Wykonawca ubiegający się o udzielenie zamówienia publicznego jest zobowiązany wnieść, na czas związania ofertą, wadium w wysokości 4 000,00 zł przed upływem terminu składania ofert tj.: do dnia 12.10.2015 r. do godz.09:00. W zależności od wyboru Wykonawcy, wadium może być wniesione: a) w pieniądzu, przelewem na konto Zamawiającego PEKAO S.A. Warszawa ul. Towarowa 25 Nr 34 1240 5918 1111 0000 4910 0228 z dopiskiem - Dostawa wyrobów garmażeryjnych chłodzonych. Skuteczne wniesienie wadium przelewem oznacza obecność wymaganej kwoty wadium na koncie Zamawiającego w wyżej wymienionym terminie, czyli datą wpłaty wadium jest data wpływu na konto, a nie data złożenia przelewu. b) w formie dopuszczonej przez art. 45 ust. 6 pkt 2-5 Prawa zamówień publicznych - dowodem wniesienia wadium będzie załączony do oferty oryginał tego dokumentu.
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.wat.edu.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWĘ DAŃ GOTOWYCH I PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH
Dodano: 2016-04-01 - PRZETARG NIEOGRANICZONY NA DOSTAWĘ DAŃ GOTOWYCH I PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH
Dodano: 2015-10-27 - DOSTAWA WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH
Dodano: 2014-06-18 - Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla pracowników Policji KMP/KPP/KP Nr spr. 17/14
Dodano: 2014-03-06 - DOSTAWA DAŃ GOTOWYCH I PRODUKTÓW GŁĘBOKO MROŻONYCH
Dodano: 2014-01-21 - Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla pracowników Policji KMP/KPP/KP
Dodano: 2014-01-15 - Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla pracowników Policji KMP/KPP/KP - nr postępowania 168/13
Dodano: 2013-12-16 - Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla pracowników Policji KWP/KMP/KPP/KP - nr postępowania 155/13
Dodano: 2013-11-14 - Przygotowanie i wydawanie posiłków profilaktycznych dla pracowników Policji KWP/KMP/KPP/KP nr sprawy 151/13
Dodano: 2013-10-23 - DOSTAWA WYROBÓW GARMAŻERYJNYCH CHŁODZONYCH
Dodano: 2013-04-09