Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia lokalu gastronomicznego Bar "Europejskie klimaty"

Polski Związek Organizatorów Zakładów Aktywności Zawodowej i Warsztatów Terapii Zajęciowej ogłasza przetarg

  • Adres: 37-500 Jarosław, Wilsona
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 6215378 , fax. 16 6210243
  • Data zamieszczenia: 2017-02-03
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Polski Związek Organizatorów Zakładów Aktywności Zawodowej i Warsztatów Terapii Zajęciowej
    Wilsona 6a
    37-500 Jarosław, woj. podkarpackie
    tel. 16 6215378, fax. 16 6210243
    REGON: 181025063
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: inny:

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia lokalu gastronomicznego Bar "Europejskie klimaty"
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia lokalu gastronomicznego zlokalizowanego przy ul. Kolejowa 1, Galeria Center Park, Rzeszów. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych. Liczba części: 2. Wykonawca ma prawo złożyć ofertę na jedną lub wszystkie części zamówienia. • Część 1 – Wyposażenie pomieszczeń technologicznych kuchni. • Część 2 - Sprzęt i akcesoria kuchenne. Szczegółowy opis poszczególnych pozycji przedmiotu zamówienia określają dla: Część 1 - Wyposażenie pomieszczeń technologicznych kuchni - załącznik nr 1 do SIWZ; Część 2 – Sprzęt i akcesoria kuchenne - załącznik nr 1A do SIWZ. Zamawiający określił minimalne parametry techniczne, jakościowe, wydajnościowe, ergonomiczne i eksploatacyjne jakie muszą spełniać oferowane urządzenia technologiczne, sprzęt i wyposażenie. Wymagania ogólne Zamawiającego (dla części 1 i 2 zamówienia): 1. Zakres postępowania obejmuje dostawę wraz z montażem oraz/lub dostawę wraz z rozładunkiem i wniesieniem we wskazane miejsce fabrycznie nowych, nieużywanych, nieuszkodzonych, wolnych od wad fizycznych i wad prawnych, w pełni sprawnych i gotowych do użycia mebli, urządzeń technologicznych, sprzętu oraz wyposażenia lokalu gastronomicznego Bar „Europejskie klimaty” (odpowiednio dla danej części zamówienia). 2. Pod pojęciem „fabrycznie nowe”, Zamawiający rozumie pełnowartościowe produkty wykonane z nowych elementów, bez śladu uszkodzenia, w oryginalnych opakowaniach producenta, z widocznym logo, symbolem produktu, wolne od usterek materiałowych i produkcyjnych, pochodzące z bieżącej produkcji. 3. Przedmiot zamówienia musi spełniać wymagania intensywnej eksploatacji w budynkach użyteczności publicznej. 4. Sprzęt, wyposażenie technologiczne kuchni, naczynia i przybory kuchenne muszą odpowiadać wymogom higieniczno - sanitarnym stawianym przez przemysł gastronomiczny oraz być dostosowane do wymagań urzędów kontroli sanitarnej i kontroli towarów (Państwowa Inspekcja Sanitarna), być produktami bezpiecznymi, być dopuszczone do kontaktu z żywnością, spełniać wymagania GHP (Dobrej Praktyki Higienicznej) i systemu HACCP oraz posiadać niezbędne świadectwa zgodności, certyfikaty i atesty, dopuszczające do stosowania w zakładach żywienia zbiorowego. 5. W przypadku dostarczonego sprzętu i urządzeń gastronomicznych Wykonawca przed ich uruchomieniem dokona sprawdzenia poprawności ich działania oraz poinstruuje osoby wyznaczone przez Zamawiającego z zakresu warunków ich eksploatacji. 6. Zamawiający wymaga aby meble gastronomiczne były wykonane z atestowanej, wysokogatunkowej stali nierdzewnej np. AISI 304, 441, 445 oraz załączenia dokumentów to potwierdzających (atestów, certyfikatów Państwowego Zakładu Higieny). 7. Zastawa stołowa i sztućce muszą być tego samego wzoru, rodzaju, pochodzić z tej samej kolekcji. 8. Wraz z przedmiotem zamówienia Wykonawca zobowiązany jest do dostarczenia pisemnych gwarancji, kart technicznych sporządzonych w języku polskim, aprobat technicznych, atestów, certyfikatów, deklaracji zgodności i świadectw dopuszczających do użytkowania w obiektach żywienia zbiorowego. 9. Wykonawca zapewni na własny koszt prawidłowe wykonanie i zabezpieczenie prac montażowych. Prace montażowe będą wykonywane z zapewnieniem przestrzegania przepisów BHP. 10. Wykonawca zapewni wszelkie niezbędne przeglądy i serwis w okresie gwarancji jakości. 11. Wykonawca usunie wszelkie szkody powstałe w trakcie realizacji zamówienia, usunie powstałe w wyniku montażu odpady i nieczystości, pozostawi miejsce w czystości i porządku. 12. Podane przez Zamawiającego ewentualne nazwy (znaki towarowe) mają charakter przykładowy, a ich wskazanie ma na celu określenie oczekiwanego standardu, przy czym Zamawiający dopuszcza składanie ofert równoważnych w zakresie sporządzonego opisu przedmiotu zamówienia. 13. Przedmiot zamówienia określono poprzez wskazanie obiektywnych cech technicznych i jakościowych oraz standardów, dla których określenia dopuszcza się wskazanie przykładowych znaków towarowych.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39000000-2

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Wykonawca zobowiązany jest wnieść wadium w wysokości: Cześć 1 - Wyposażenie pomieszczeń technologicznych kuchni – 4 000,00 zł (słownie: cztery tysiące złotych 00/100); Część 2 – Sprzęt i akcesoria kuchenne – 1 000,00 zł (słownie: jeden tysiąc złotych 00/100). 2. Wadium, osobno dla każdej z części, może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu na konto Zamawiającego: 28124025711111001053955183 PEKAO Bank Polski S.A. (numer IBAN tego rachunku PL 28124025711111001053955183 ; kod BIC Banku Pekao SA: PKOPPLPW) z dopiskiem na przelewie: „Wadium do przetargu nr PZOZAZ/2130 – 2/52/17 na dostawę wyposażenia lokalu gastronomicznego Bar „Europejskie klimaty” część ………”; 2) poręczeń bankowych lub poręczeń spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancji bankowych; 4) gwarancji ubezpieczeniowych; 5) poręczeń udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (Dz.U. z 2014 r. poz. 1804 oraz z 2015 r. poz. 978 i 1240). 3. Wadium wnosi się przed upływem terminu składania ofert, w szczególności wadium w formie pieniężnej powinno wpłynąć na konto Zamawiającego przed upływem terminu składania ofert. 4. W przypadku wnoszenia wadium w innej formie niż pieniężna, Wykonawca dołącza do oferty oryginalny dokument wadialny. 5. Zamawiający odrzuca ofertę Wykonawców, którzy nie wniosą wadium przed upływem terminu składania ofert lub wniosą wadium w sposób nieprawidłowy. 6. Wadium wniesione w formie innej niż pieniężna winno obowiązywać od dnia składania ofert (a nie od dnia następnego) przez cały okres związania ofertą, zgodnie z art. 85 ustawy Pzp. 7. W przypadku gdy Wykonawca wnosi wadium w formie gwarancji bankowej lub gwarancji ubezpieczeniowej, z treści tych gwarancji musi w szczególności jednoznacznie wynikać zobowiązanie gwaranta do zapłaty całej kwoty wadium zawierające oświadczenie, że zapłaci całą kwotę wadium bezwarunkowo, na pierwsze żądanie Zamawiającego w przypadku zaistnienia okoliczności, o których mowa w art. 46 ust. 4a i 5 ustawy Pzp. 8. Zamawiający zwróci wadium w sposób odpowiadający formie wnoszenia w przypadkach wymienionych w art. 46 ust 1, 1a, 2 oraz 4 Pzp. 9. Zamawiający żąda ponownego wniesienia wadium przez Wykonawcę, któremu zwrócono wadium na podstawie art. 46 ust. 1, jeżeli w wyniku ostatecznego rozstrzygnięcia odwołania jego oferta została wybrana jako najkorzystniejsza. Wykonawca wnosi wadium w terminie określonym przez Zamawiającego.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach