Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia kuchennego w ramach zadania inwestycyjnego pn.: "Budowa stołówki, przedszkola i żłobka w Szkole Podstawowej w Jarosławcu"

Gmina Postomino ogłasza przetarg

  • Adres: 76-113 Postomino, Postomino
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 810 85 93 , fax. 0-59 810 85 84
  • Data zamieszczenia: 2020-07-27
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Postomino
    Postomino 30
    76-113 Postomino, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-59 810 85 93, fax. 0-59 810 85 84
    REGON: 77097989000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.postomino.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia kuchennego w ramach zadania inwestycyjnego pn.: "Budowa stołówki, przedszkola i żłobka w Szkole Podstawowej w Jarosławcu"
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia kuchennego w ramach realizacji zadania inwestycyjnego pn.: „Budowa stołówki, przedszkola i żłobka w Szkole Podstawowej w Jarosławcu” 3.2. Kody CPV: 39221110-1 naczynia, 39221220-5 półmiski, 39223000-1 łyżki, widelce. 3.3. Dostarczone wyposażenie musi być fabrycznie nowe i wolne od wad. 3.4. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: l.p. przedmiot zamówienia ilość zdjęcie poglądowe opis 1 Zestaw desek do krojenia HACCP 2 Jeden zestaw składa się z 6 desek w różnych kolorach, zgodnie z systemem HACCP. Każda deska do krojenia wykonana jest z polipropylenu. Wymiary desek 30-40x50-60 cm. 2 Deska do krojenia drewniana 4 Deska do krojenia wykonana z drewna bukowego. Wymiary 25-30 x 35-42 cm, grubość minimum 1,5 cm. 3 Nóż kuchenny uniwersalny 3 Nóż ze stali nierdzewnej kutej z gumowanym uchwytem. Długość 35-38 cm. 4 Nóż kuchenny uniwersalny 3 Nóż ze stali nierdzewnej kutej z gumowanym uchwytem. Długość 33-35 cm. 5 Nóż kuchenny do pieczywa 2 Nóż ze stali nierdzewnej kutej, do pieczywa, z gumowanym uchwytem. Długość 30-35 cm. 6 Nóż kuchenny do obierania 6 Nóż ze stali nierdzewnej kutej do obierania warzyw. Długość 18-22 cm. 7 Ostrzałka do noży 2 Ostrzałka do noży wykonana ze stali z rękojeścią. 8 Widelec roboczy do mięsa 2 Widelec roboczy do mięsa ze stali nierdzewnej kutej. Długość 15-17 cm / długość całkowita ostrza 28-30 cm. 9 Stojak na deski do krojenia 1 Stojak na deski nierdzewny/ pojemność minimum 6 desek, grubość otworu na deskę minimium 20 mm. 10 Tłuczek do ziemniaków 1 Tłuczek do ziemniaków ze stali nierdzewnej. Długość całkowita 45-47 cm. 11 Tłuczek do ziemniaków 1 Tłuczek do ziemniaków ze stali nierdzewnej. Długość całkowita 80 -85 cm. 12 Tłuczek do mięsa 1 Tłuczek do mięsa ze stali nierdzewnej, 2 powierzchnie rozbijające. Długość minimalna 22 cm. 13 Tarka do warzyw 1 Tarka do jarzyn ze stali nierdzewnej ręczna. Wymiary minimalne 9x6x20 cm. 14 Wiadro 4 Wiadro ze stali nierdzewnej, poj. 10 litrów z rączką. 15 Łyżka cedzakowa 2 Łyżka cedzakowa ze stali nierdzewnej średnica 25-28 cm. Długość całkowita 70-75 cm. 16 Łyżka do spaghetti 2 Łyżka do spaghetti ze stali nierdzewnej. Długość 30-35cm. 17 Łyżka cedzakowa 2 Łyżka cedzakowa ze stali nierdzewnej, średnica 10-12 cm, długość 30-35 cm. 18 Szczypce do serwowania 2 Szczypce do serwowania ze stali nierdzewnej, długość 30-35 cm. 19 Chochla 1 Chochla ze stali nierdzewnej. Średnica 16-18 cm, długość 48-50 cm. 20 Chochla 1 Chochla ze stali nierdzewnej. Średnica 12-14 cm, długość 45-48 cm. 21 Chochla 10 Chochla ze stali nierdzewnej. Średnica 7-9cm, długość 32-35. 22 Łyżka do serwowania dań 3 Łyżka do serwowania ze stali nierdzewnej . Wymiary minimalne miseczki 10x7 cm, długość całkowita 48-50 cm. 23 Miska kuchenna 5 L 5 Miska kuchenna ze stali nierdzewnej. Pojemność 5 l. 24 Miska kuchenna 6 L 4 Miska kuchenna ze stali nierdzewnej. Pojemność 6 l. 25 Miska kuchenna 4 Miska kuchenna ze stali nierdzewnej. Pojemność 2 -2,5 l. 26 Sito z rączką 2 Sito z rączką ze stali nierdzewnej. Średnica 10 cm, długość 22-25 cm. 27 Sito z rączką 2 Sito z rączką ze stali nierdzewnej. Średnica 12 cm, długość 34-35 cm. 28 Sito z rączką 2 Sito z rączką ze stali nierdzewnej. Średnica 20 cm, długość 40-45 cm. 29 Wanna cedzakowa 1 Wanna cedzakowa ze stali nierdzewnej. Średnica 40 cm, wysokość 20-25 cm. 30 Wanna cedzakowa 1 Wanna cedzakowa ze stali nierdzewnej. Średnica 35 cm , wysokość 16-20 cm. 31 Waga kuchenna elektroniczna 1 Waga elektroniczna. Dopuszczalna masa całkowita 15 kg z wyświetlaczem elektronicznym. Pomiar co najmniej do 15 000 g z dokładnością do ±1 g, waga minimalna 2 g, odczyt w gramach, tarowanie. Zasilanie zewnętrzne akumulatorowe. 32 Dzbanek polipropylenowy 5 L 1 Dzbanek polipropylenowy z miarką 5 litrów. 33 Dzbanek ze stali nierdzewnej 2 Dzbanek z miarką ze stali nierdzewnej 2 litry. 34 Termometr bezdotykowy do żywności 1 Termometr elektroniczny z cyfrowym wyświetlaczem, bezdotykowy do żywności. Umożliwia pomiar w zakresie co najmniej 50-350 °C. 35 Pędzel silikonowy 2 Pędzel silikonowy płaski. Szerokość minimalna pędzla 5 cm, dł. 23-25 cm. Uchwyt ze stali nierdzewnej. 36 Wałek do ciasta 1 Wałek do ciasta ze stali nierdzewnej. Średnica. 6-7 cm, dł. wałka (bez rączek) 25-30 cm. 37 Taca bankietowa ze stali nierdzewnej 4 Taca bankietowa ze stali nierdzewnej, wym. 50-55 cm, 30-35 cm. 38 Półmisek 7 Półmisek owalny ze stali nierdzewnej, wym. 35x 23-25 cm. 39 Pojemnik na sztućce 2 Pojemnik na sztućce ze stali nierdzewnej na 4 wkłady, wym. 25-28x30-35, Wys. 20-25 cm. 40 Wkład do pojemnika na sztućce 8 Wkład do pojemnika na sztućce ze stali nierdzewnej. Pasujący do pojemnika z na sztućce. 41 Taca kelnerska 4 Taca kelnerska antypoślizgowa, drewniana, prostokątna, wymiary 30-35x 40-45 cm. 42 Koszyczek na pieczywo 20 Koszyczek na pieczywo z polirattanu prostokątny, wym. 20-25x15-20x6-8 cm. 43 Termos 2 L 7 Termos do herbaty ze stali nierdzewnej z pokrywką z przyciskiem poj. 2 l 44 Serwetnik 8 Serwetnik ze stali nierdzewnej 45 Warnik do wody 10 L 1 Warnik do wody ze stali nierdzewnej 10 l Moc 1,5-2,0 kW, zakres regulacji termostatu 30÷100°C, termostat bezpieczeństwa, wskaźnik poziomu wody w zbiorniku, bezkropelkowy kranik. Urządzenie przeznaczone do podgrzewania lub zagotowywania wody. 46 Waza do zupy 10 Waza do zupy ze stali nierdzewnej, poj. 2,5-3 litry. 47 Termos do transportu żywności 1 Termos do transportu żywności ze stali nierdzewnej. Poj. 10 litrów. Pomiędzy wkładem a ściankami znajduje się specjalna warstwa termoizolacyjna, utrzymująca temperaturę przez wiele godzin. Pokrywa termosu także wypełniona pianką wyposażona w uszczelkę. 48 Garnek 25 L 2 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj.25 l. 49 Garnek 10 L 3 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj.10 l. 50 Garnek 5 L 2 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj.5 l. 51 Garnek 3 L 2 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj.3 l. 52 Rondel 1 L 2 Rondel ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj. 1 l. 53 Garnek z kranikiem 1 Garnek z pokrywą i kranikiem ze stali nierdzewnej, pojemność 40-50 l. 54 Garnek 30 L 1 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj. 30 l. 55 Garnek 3 Garnek ze stali nierdzewnej z pokrywką, poj. 40-50 l. 56 Wieszak na pokrywki 1 Wieszak na pokrywki ze stali nierdzewnej, pomieści co najmniej 6 pokrywek o max średnicy pokrywki 30-32 cm. 57 Patelnia 1 Patelnia do naleśników, aluminiowa średnica 25-26 cm. 58 Patelnia 2 Patelnia ze stali kwasoodpornej, wielowarstwowe dno typu "sandwich" (stal nierdzewna/aluminium/stal chromowa), średnica 30-32 cm. 59 Patelnia 1 Patelnia ze stali kwasoodpornej, wielowarstwowe dno typu "sandwich" (stal nierdzewna/aluminium/stal chromowa), średnica 24-26 cm. 60 Pojemnik z plastiku 30 L 1 Pojemnik na odpady z pokrywą wykonany z plastiku do kontaktu z żywnością 30 l, z rączką. 61 Wyciskacz do cytrusów 1 Wyciskacz do cytrusów ze stali nierdzewnej. 62 Wyciskacz do czosnku 1 Wyciskacz do czosnku ze stali nierdzewnej. 63 Fartuch kuchenny 4 Fartuch kucharski wykonany z bawełny, długość 100 cm, regulacja na szyi. Kolor biały. Do zastosowania w gastronomii. 64 Dzbanek 10 Dzbanek ze stali nierdzewnej poj. 2l. 65 Łyżka drewniana 2 Łyżka kuchenna drewniana długość 40 cm. 66 Łyżka drewniana 2 Łyżka kuchenna drewniana długość 30 cm. 67 Mieszadło 1 Mieszadło do kotła warzelnego wykonane ze stali nierdzewnej, dł. 120-140 cm. 68 Łopatka 2 Łopatka kuchenna ze stali nierdzewnej dł. 35-40 cm. 69 Pojemnik gastronomiczny GN 5 Pojemnik gastronomiczny ze stali nierdzewnej z pokrywką. Długość 53cm, szerokość 32,5 cm, wysokość 20 cm. 70 Pojemnik gastronomiczny GN 5 Pojemnik gastronomiczny ze stali nierdzewnej z pokrywką. Długość 53 cm, szerokość 32,5 cm, wysokość 10 cm. 71 Patera 3-stopniowa do owoców i ciast 4 Patera 3 stopniowa ze stali nierdzewnej na ciasto i owoce. 72 Otwieracz do konserw 1 Otwieracz do konserw ze stali nierdzewnej. 73 Zegar naścienny 1 Zegar naścienny zasilany baterią AA z wyraźnymi cyframi arabskimi, średnica minimum 30 cm. 74 Pojemnik polipropylenowy z pokrywką 15 Pojemnik polipropylenowy z pokrywką do kontaktu z żywnością poj. 10-12 l. wysokość min. 15 cm. 75 Higrometr 1 Higrometr stojący lub z możliwością powieszenia. Analogowy. 76 Stolnica 2 Stolnica wykonana ze sklejki liściastej 50-55cm x 60x65 cm. 77 Widelec stołowy 120 Widelec stołowy ze stali nierdzewnej 19-20 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 78 Nóż stołowy 120 Nóż stołowy ze stali nierdzewnej 20-22 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 79 Łyżka stołowa 120 Łyżka stołowa ze stali nierdzewnej 19-20 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 80 Łyżeczka do herbaty 120 Łyżeczka do herbaty ze stali nierdzewnej 13-14 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. Pozycje nr 77, 78, 79, 80 stanowią jeden komplet 81 Szklanka 200 ml 120 Szklanka bez ucha, poj. 200 ml. 82 Kubek 120 Kubek do herbaty biały z uchem. Możliwość sztaplowania 250 ml. 83 Talerz głęboki 120 Talerz głęboki biały. Średnica 22-23 cm. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Możliwość sztaplowania. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 84 Talerz płytki 120 Talerz płytki biały. Średnica 24-25 cm. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Możliwość sztaplowania. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 85 Talerz płytki 120 Talerz płytki biały. Średnica 15-16 cm. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Możliwość sztaplowania. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 86 Talerz głęboki junior 75 Talerz głęboki biały z kolorowym motywem, poj. 500 ml. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 87 Talerz płaski junior 75 Talerz płaski biały z kolorowym motywem, średnica 19-20 cm. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 88 Miseczka deserowa 75 Miseczka biała deserowa z kolorowym motywem, średnica 10-12 cm. Ze szkła hartowanego, odporne na wstrząsy mechaniczne, długotrwała ochrona przed zadrapaniem sztućcami. Nadaje się do używania w zmywarkach gastronomicznych. 89 Łyżka stołowa junior 75 Łyżka stołowa przedszkolna ze stali nierdzewnej, dł. 15-16 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 90 Widelec stołowy junior 75 Widelec stołowy przedszkolny ze stali nierdzewnej, dł. 15-16 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 91 Nóż stołowy junior 75 Nóż stołowy przedszkolny ze stali nierdzewnej dł. 15-18 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 92 Łyżeczka deserowa junior 75 Łyżeczka deserowa przedszkolna ze stali nierdzewnej dł. 13-14 cm. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. Pozycje nr 89, 90, 91,92 stanowią jeden komplet. 93 Kubek 75 Kubek do herbaty 250 ml biały z kolorowym motywem z uchem. Możliwość sztaplowania. Przeznaczenie do profesjonalnej gastronomii. 94 Cukiernica 7 Cukiernica biała z pokrywką pojemność 0,3-0,35 l. 95 Termometr do lodówki 2 Uniwersalny termometr przeznaczony do mroźni i lodówek. Wykonany ze stali nierdzewnej. Zakres pomiaru od -50°C do 25°C. Stopniowanie : 2,5 °C. Posiada specjalną zawieszkę oraz stopkę. Średnica: 50-60. Posiada atest do gastronomii. 96 zestaw dziecięcy - naczynia i sztućce 6 zestawów 1/ W skład zestawu naczyń wchodzi: - talerz deserowy o śr. 15-16cm - talerz obiadowy o śr. 19-21cm - miseczka obiadowa – pojemność 500-510ml - kubek – pojemność 250ml. Szkło hartowane/porcelana, możliwość mycia w zmywarce, materiał nieporowaty, kolorystyka biała z dziecięcym motywem (dopuszcza się naczynia białe z obwolutą w kolorach mix - niebieski, zielony, żółty) 2/ W skład zestawu sztućców wchodzi: - łyżeczka - łyżka - widelec - nożyk Zestaw wykonany ze stali nierdzewnej 18/10, przystosowany do obsługi przez dzieci, grawerowany – motyw dziecięcy 3.5. W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty dostarczane przez konkretnego wykonawcę, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, nie gorsze niż wymienione w opisie przedmiotu zamówienia. Ewentualne wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu nie ma na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, a ma jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych, funkcjonalnych i estetycznych Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne o tym samym poziomie funkcjonalnym, jakościowym zgodnie z założonym opisem przedmiotu zamówienia. Wszystkie ewentualne nazwy własne i marki handlowe wyposażania zawarte w SIWZ zostały użyte w celu sprecyzowania oczekiwań Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dopuszcza składanie ofert, w których poszczególne wyposażenie może być zastąpione wyposażeniem równoważnym. Poprzez pojęcie wyposażenia równoważnego należy rozumieć wyposażenia o parametrach nie gorszych od założonych w SIWZ. Równoważne wyposażenie musi być dopuszczone do obrotu i stosowania zgodnie z obowiązującym prawem. 3.6. W miejscu, gdzie Zamawiający dokonuje opisu przedmiotu zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 ustawy Prawo zamówień Publicznych, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym, a odniesieniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39221110-1
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 5.1. Dokumenty oraz załączniki do SIWZ składane przez wszystkich Wykonawców w terminie składania ofert: 1) Formularz oferty – załącznik nr 1 do SIWZ, 2) Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, 3) Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ, 4) Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy, 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia – jeżeli dotyczy, 6) Oryginał zobowiązania, o którym mowa w pkt 8.2. – jeżeli dotyczy. 5.2. Załącznik do SIWZ składany w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert: Oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do SIWZ)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną