Przetargi.pl
Dostawa wyposażenia kuchennego do budynku świetlicowo-administracyjnego w Pieńkowie

Gmina Postomino ogłasza przetarg

  • Adres: 76-113 Postomino, Postomino
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 0-59 810 85 93 , fax. 0-59 810 85 84
  • Data zamieszczenia: 2020-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gmina Postomino
    Postomino 30
    76-113 Postomino, woj. zachodniopomorskie
    tel. 0-59 810 85 93, fax. 0-59 810 85 84
    REGON: 77097989000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.postomno.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa wyposażenia kuchennego do budynku świetlicowo-administracyjnego w Pieńkowie
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    3.1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wyposażenia kuchennego do budynku administracyjno-świetlicowego w Pieńkowie w ramach realizacji zadania inwestycyjnego pn.: „Stworzenie atrakcyjnych warunków do życia rodziny poprzez zagospodarowanie terenu sportowo-rekreacyjnego w miejscowości Pieńkowo”. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę do miejsca dostawy, tj. do budynku administracyjno-świetlicowego w Pieńkowie. 3.2. Kody CPV: 39221100-8 zastawa kuchenna, 39221110-1 naczynia, 39221120-4 filiżanki i szklanki, 39221220-5 półmiski, 39223000-1 łyżki, widelce. 3.3. Zamówienie dotyczy projektu pn.: „Stworzenie atrakcyjnych warunków do życia rodziny poprzez zagospodarowanie terenu sportowo-rekreacyjnego w miejscowości Pieńkowo” w ramach działania RPZP.09.03.00 Wspieranie rewitalizacji fizycznej, gospodarczej i społecznej ubogich społeczności i obszarów miejskich i wiejskich Oś Priorytetowa RPZP.09.00.00 Infrastruktura publiczna Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Zachodniopomorskiego na lata 2014 – 2020. 3.4. W przypadku, gdy w opisie przedmiotu zamówienia zostały wskazane znaki towarowe, patenty lub pochodzenie, źródło lub szczególny proces, który charakteryzuje produkty lub usługi dostarczane przez konkretnego wykonawcę, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne, nie gorsze niż wymienione w opisie przedmiotu zamówienia. Ewentualne wskazanie w opisie przedmiotu zamówienia znaków towarowych, patentów lub pochodzenia, źródła lub szczególnego procesu nie ma na celu naruszenia art. 29 i art. 7 ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych, a ma jedynie za zadanie sprecyzowanie oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne o tym samym poziomie wydajnościowym i funkcjonalnym zgodnie z założonym opisem przedmiotu zamówienia. Wszystkie ewentualne nazwy własne i marki handlowe systemów, urządzeń i wyposażania zawarte w SIWZ zostały użyte w celu sprecyzowania oczekiwań jakościowych i technologicznych Zamawiającego. Zamawiający informuje, że dopuszcza składanie ofert, w których poszczególne urządzenia mogą być zastąpione urządzeniami bądź materiałami równoważnymi. Poprzez pojęcie materiałów i urządzeń równoważnych należy rozumieć materiały zapewniające uzyskanie parametrów nie gorszych od założonych w SIWZ. Równoważne produkty i urządzenia muszą być dopuszczone do obrotu i stosowania zgodnie z obowiązującym prawem. 3.5. W miejscu, gdzie Zamawiający dokonuje opisu przedmiotu zamówienia przez odniesienie do norm, europejskich ocen technicznych, aprobat, specyfikacji technicznych i systemów referencji technicznych, o których mowa w art. 30 ust. 1 pkt 2 i ust. 3 ustawy Prawo zamówień Publicznych, Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne opisywanym, a odniesieniu takiemu towarzyszą wyrazy „lub równoważny”. Wykonawca, który powołuje się na rozwiązania równoważne opisywanym przez Zamawiającego, jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. 3.6. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia: wyposażenie kuchni l.p. element ilość I Serwis obiadowo - kawowy dla 100 osób - wszystkie elementy wykonane z porcelany, kolor - biały, kształt talerzy, salaterek oraz półmisków- kwadrat; przystosowane do mycia w zmywarce oraz używania w mikrofali. Elementy zastawy z tej samej serii lub nieodbiegające wyglądem 1 Talerz głęboki 22 -23 cm przekątna 100 szt. 2 Talerz płytki 26-27 cm przekątna 100 szt. 3 Talerz deserowy 19 cm 100 szt. 4 Filiżanka 250 ml 100 szt. 5 Spodek pod filiżankę 100 szt. 6 Bulionówka min. 30 ml 100 szt. 7 Spodek pod bulionówkę 100 szt. 8 Mlecznik min. 150 ml 16 szt. 9 Cukiernica min. 300 ml 16 szt. 10 Półmisek 28 cm 16 szt. 11 Półmisek 23 cm 16 szt. 12 Zestaw solniczka, pieprzniczka +serwetnik 16 szt. 13 Patery do ciasta na stopce, szklane, średnica min. 30 cm 16 szt. 14 Wazy do zup pojemność min. 2,5l, z pokrywą 16 szt. 15 Salaterka min 14 cm średnicy 20 szt. 16 Salaterka min 17 cm średnicy 16 szt. 17 Salaterka/ półmisek do ryb min. 30 cm 16 szt. 18 Sosjerka 16 szt. II Elementy szklane: 19 kieliszki szklane 25 ml 100 szt. 20 lampka do szampana 150 -200 ml 100 szt. 21 literatka 100 szt. 22 lampka do wina 200-240 ml 100 szt. 23 szklanka do herbaty 250-300 ml 100 szt. 24 karafka - dzbanek z otworem lub uchwytem do serwisowania wina, wody, napojów 1,2l 16 szt. III Sztućce (stal nierdzewna - kolor srebrne): 25 Noże stołowe 100 szt. 26 Widelce stołowe 100 szt. 27 Widelczyki do ciasta 100 szt. 28 Łyżki stołowe 100 szt. 29 Łyżeczki 100 szt. IV Inne elementy wyposażenia: 30 Wazówka ze stali nierdzewnej min 28 cm długości, pojemość min 0,25l 3 szt. 31 Deska do krojenia - tworzywo sztuczne wymiary min. 30x20cm 3 szt. 32 Nóż do krojenia pieczywa (stal nierdzewna) 1 szt. 33 Nóż do porcjowania i filetowania mięsa 1 szt. 34 Nóż krótki do obierania, skrobania jarzyn 3 szt. 35 Nóż uniwersalny (do siekania) 2 szt. 36 Duże widelce do mięsa 3 szt. 37 Tłuczek do ziemniaków, stalowy 1 szt. 38 Tłuczek do mięsa, drewniany, okuwany 1 szt. 39 Szumówka , stal nierdzewna, długość min 30 cm 2 szt. 40 Łopatki kuchenne, materiał wykonania: bambus, dł. Min 30 cm 4 szt. 41 Korkociągi do wina, skrzydełkowy, materiał wykonania: stal 2 szt. 42 Koszyczki na pieczywo, materiał wykonania - ratan, liście palmy; min. długość: 24 cm 16 szt. 43 miski metalowe (duże) min. 28 cm średnicy, materiał wykonania stal nierdzewna 2 szt. 44 miski metalowe (różnej wielkości) 12-25 cm 2 zestawy (4 różne miski= zestaw) 45 durszlak do makaronu ze stali nierdzewnej 2 szt. 46 chochelki do zup, długość ramienia 25-30 cm, pojemność 0,1 - 0,3 l 16 szt. 47 trzepaczka, materiał wykonania stal nierdzewna, długość min. 25 cm 2 szt. V Garnki - stal nierdzewna; przystosowanie do używania na kuchence indukcyjnej 48 Garnek z nienagrzewającymi się uszami o pojemności 10-12l , podłoże ferromagnetyczne umożliwiające używanie na kuchence indukcyjnej + pokrywka, stal nierdzewna 3 szt. 49 Garnek z uszami o pojemności 5-7l , podłoże ferromagnetyczne umożliwiające używanie na kuchence indukcyjnej + pokrywka, stal nierdzewna 3 szt. 50 Garnek z uszami o pojemności 3-4l, podłoże ferromagnetyczne umożliwiające używanie na kuchence indukcyjnej + pokrywka, stal nierdzewna 3 szt. 51 Rondel pojemności 2-2,5 l podłoże ferromagnetyczne umożliwiające używanie na kuchence indukcyjnej + pokrywka, stal nierdzewna 3 szt. 52 Patelnie o średnicy 25-30 cm (przystosowane do używania na kuchence indukcyjnej, z powłoką nieprzywierającą) 3 szt.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 39221100-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 5.1. Dokumenty oraz załączniki do SIWZ składane przez wszystkich Wykonawców w terminie składania ofert: 1) Formularz oferty – załącznik nr 1 do SIWZ, 2) Oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ, 3) Oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania stanowiące załącznik nr 3 do SIWZ, 4) Pełnomocnictwo - jeżeli dotyczy, 5) Pełnomocnictwo do reprezentowania Wykonawców wspólnie ubiegających się o realizację zamówienia – jeżeli dotyczy, 6) Oryginał zobowiązania, o którym mowa w pkt 8.2. – jeżeli dotyczy. 5.2. Załącznik do SIWZ składany w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia przez Zamawiającego na stronie internetowej informacji z otwarcia ofert: Oryginał oświadczenia o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej (załącznik nr 4 do SIWZ)

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną