Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego ogłasza przetarg
- Adres: 00-908 Warszawa, gen. Sylwestra Kaliskiego
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. +48261837865, , fax. +48261839723
- Data zamieszczenia: 2020-02-21
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Wojskowa Akademia Techniczna im. Jarosława Dąbrowskiego
gen. Sylwestra Kaliskiego 2
00-908 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. +48261837865, , fax. +48261839723
REGON: 12122900000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.wat.edu.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Uczelnia Publiczna
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wody mineralnej, soków oraz napojów gazowanych i niegazowanych - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa wody mineralnej, soków oraz napojów gazowanych i niegazowanych tj. napojów herbacianych i owocowych, soków przecierowych / z zagęszczonych soków / naturalnych, nektarów, wody gazowanej / niegazowanej / smakowej. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15320000-7
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający wyznacza szczegółowy warunek w tym zakresie. Zamawiający uzna spełnienie warunku jeżeli Wykonawca posiada, złoży na wezwanie zamawiającego i będzie posiadać przez okres obowiązywania umowy: A. Zaświadczenie / Decyzję / opinię lub inny dokument równoważny właściwego organu Inspekcji Sanitarnej / Weterynaryjnej: a. O sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem zasad wdrożonego systemu HACCP; i / lub b. Potwierdzające wdrożenie oraz stosowanie zasad HACCP przez Wykonawcę – podstawa prawna art. 59 i art. 73 ustawy z dnia 25.08.2006 r o bezpieczeństwie żywności i żywienia lub; c. Certyfikat systemu HACCP wydany przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju, wraz z oświadczeniem o prowadzeniu wewnętrznej kontroli jakości zdrowotnej żywności i przestrzegania zasad higieny w procesie produkcji z uwzględnieniem zasad systemu HACCP – zgodnie z art. 59 i art. 73 ustawy o bezpieczeństwie żywności i żywienia B. Decyzję / Zaświadczenie / Opinię właściwego organy Państwowej Inspekcji Sanitarnej o wpisie do rejestru zakładów podlegającej urzędowej kontroli sanitarnej i zatwierdzeniu zakładu do produkcji i obrotu żywnością zgodnie z ustawą z dnia 25.08.2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia C. Decyzję / Zaświadczenie / opinię właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o zatwierdzeniu minimum dwóch środków transportu do przewozu artykułów spożywczych D. Zaświadczenie / Potwierdzenie Wojewódzkiego Inspektora Jakości Handlowej Artykułów Rolno – Spożywczych o zgłoszeniu działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno – spożywczymi wydane na podstawie ustawy z dnia 21.12.2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oferta składana przez Wykonawcę musi zawierać: a) Formularz ofertowy stanowiący załącznik nr 1 do SIWZ; b) Oświadczenie o braku podstaw do wykluczenia - stanowiące załącznik nr 2 do SIWZ; c) Oświadczenie o spełnianiu warunków - stanowiące załącznik nr 2A do SIWZ; d) Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia stanowiący załącznik nr 3 do SIWZ; e) zobowiązanie, o którym mowa w pkt. 4.5.1. lit. d) – stanowiące załącznik Nr 2B do SIWZ f) Opis przedmiotu równoważnego, jeżeli taki wykonawca proponuje, umożliwiający jego porównanie z parametrami wskazanymi przez Zamawiającego w odpowiedniej pozycji Szczegółowego opisu przedmiotu zamówienia; g) Pełnomocnictwo (w przypadku, gdy wykonawcę reprezentuje pełnomocnik), z którego wynika prawo do podpisania oferty oraz innych dokumentów składanych wraz z ofertą; h) Atest PZH potwierdzający spełnianie wymogów zwartych w Rozporządzeniu Ministra Zdrowia z dnia 31.03.2011 r. w sprawie naturalnych wód mineralnych, wód źródlanych i wód stołowych (Dz. U. Nr 85 poz.466)
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa wody, napojów i soków
Dodano: 2020-10-16 - ZP/CZD/16/20 Dostawa produktów spożywczych - napojów, soków i wody - 3 pakiety.
Dodano: 2020-01-28 - Dostawa wody mineralnej, soków oraz napojów gazowanych i niegazowanych
Dodano: 2019-03-25 - DOSTAWA SOKÓW I NAPOJÓW OWOCOWO-WARZYWNYCH
Dodano: 2019-01-18 - Dostawa wody mineralnej, soków oraz napojów gazowanych i niegazowanych
Dodano: 2018-07-20 - Soki i napoje owocowo-warzywne
Dodano: 2017-11-21 - Dostawa wody mineralnej, soków oraz napojów gazowanych i niegazowanych
Dodano: 2016-10-31