Przetargi.pl
dostawa wędlin wieprzowych

Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym ogłasza przetarg

  • Adres: 18-408 Wygoda, Czerwony Bór 23
  • Województwo: podlaskie
  • Telefon/fax: tel. 086 2153595, 2163604 , fax. 086 2163149
  • Data zamieszczenia: 2009-12-07
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gospodarstwo Pomocnicze przy Zakładzie Karnym
    Czerwony Bór 23 23
    18-408 Wygoda, woj. podlaskie
    tel. 086 2153595, 2163604, fax. 086 2163149
    REGON: 45109521500021
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    dostawa wędlin wieprzowych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    I. PRZEDMIOT ZAMÓWIENIA 1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa wędlin wieprzowych na rzecz Zamawiającego, według wyszczególnienia zawartego w pkt 2. spełniających normy określone odrębnymi przepisami. 2. Wyszczególnienie przedmiotu dostawy : L.p. Asortyment J.m. Ilość do 1. baleron wieprzowy kg 500 2. baleron wieprzowy plastry pakowany kg 500 3. boczek wędzony ze skórką b/żeberek kg 1200 4. boczek wędzony plastry pakowany kg 500 5. kabanosy wieprzowe kg 400 6. kaszanka grillowa kg 3000 7. kiełbasa biała surowa kg 200 8. kiełbasa kanapkowa wieprzowa kg 1200 9. kiełbasa krakowska sucha kg 100 10. kiełbasa krakowska parzona kg 200 11. kiełbasa krakowska sucha plastry pakowana kg 300 12. kiełbasa krakowska parzona plastry pakowana kg 400 13. kindziuk kg 10 14. kiełbasa litewska kg 1200 15. kiełbasa parówkowa wieprzowa kg 1200 16. kiełbasa podwawelska kg 800 17. kiełbasa śląska kg 50 18. kiełbasa zwyczajna kg 4000 19. kiełbasa toruńska kg 100 20. kiełbasa żywiecka sucha kg 150 21. kiełbasa żywiecka sucha plastry pakowana kg 400 22. kiełbasa szynkowa kg 200 23. kiełbasa grillowa kg 100 24. mielonka tyrolska kg 1200 25. mielonka wędzona kg 1200 26. mortadela wieprzowa kg 2400 27. ogonówka wieprzowa kg 300 28. ogonówka wieprzowa plastry pakowana kg 400 29. parówki cienkie wieprzowe kg 2500 30. pasztet wieprzowy kg 1200 31. pasztetowa wieprzowa kg 1200 32. pieczeń wieprzowa kg 1500 33. polędwica sopocka kg 250 34. polędwica sopocka plastry pakowana kg 500 35. przysmak śniadaniowy kg 1300 36. salami plastry pakowana kg 30 37. salami kg 30 38. salceson czarny kg 1200 39. salceson wiejski kg 1200 40. szynka wędzona kg 50 41. luncheon meat kg 1500 42. golonka parzona z przyprawami kg 200 43. żeberka wędzone kg 50 44. kiełbasa boczkowa kg 1200 45. kiełbasa biebrzańska kg 30 46. parówki berlinki kg 50 47. polędwica łososiowa kg 30 48. kiełbasa czosnkowa kg 1200 3. Przedmiot zamówienia powinien być dostarczany w ilościach, rodzaju i terminach wskazanych przez Zamawiającego do Gospodarstwa Pomocniczego przy Zakładzie Karnym w Czerwonym Borze, Czerwony Bór 23, 18-400 Łomża. 4. Zamawiający przekaże Wykonawcy zamówienie, które winno być zrealizowane w terminie nie dłuższym niż 2 dni robocze od daty jego złożenia w godzinach od 7.30 do 13.30 . 5. Wykonawca zobowiązany jest do transportu przedmiotu zamówienia w odpowiednich warunkach określonych odrębnymi przepisami i w opakowaniach zbiorczych zabezpieczających odpowiednio przewożony asortyment. 6. Opakowanie nie powinno wykazywać oznak uszkodzeń mechanicznych. Towar nie może wykazywać oznak nieświeżości lub zepsucia. 7. Produkt wytworzony będzie zgodnie z Ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia z dnia 25 sierpnia 2006r. i aktami wykonawczymi do tej ustawy. 8. Produkt dostarczony będzie specjalistycznym transportem, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002r. w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu Żywności(Dz. U. Nr 21, poz.179 z 2003r). 9. Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a) nazwę produktu i rodzaj, b) wykaz składników, c) termin przydatności do spożycia, d) masę netto, e) warunki przechowywania, f) nazwę i adres producenta. 10. Zamawiający zastrzega sobie możliwość : 1) zmiany ilości zamawianego asortymentu w ramach poszczególnych pozycji, przy zachowaniu całkowitej wartości przedmiotu zamówienia; 2) niewyczerpania w okresie obowiązywania umowy zamawianego asortymentu w całości. 11. Termin płatności wynagrodzenia należnego Wykonawcy wynosi 30 dni od daty dostarczenia prawidłowo wystawionej faktury do siedziby Zamawiającego. 12. Zamawiający w terminie 7 dni roboczych licząc od dnia dostawy ma prawo reklamować przedmiot dostawy. 13. Na rozpatrzenie reklamacji Wykonawca ma 7 dni roboczych. 14. W przypadku uznania reklamacji Wykonawca w ciągu 7 dni roboczych usunie zgłoszone nieprawidłowości poprzez uzupełnienie dostawy w przypadku rozbieżności w ilości lub - wymieni towar na nowy w przypadku zakwestionowania jakości. 15. Reklamacje Zamawiający będzie zgłaszał pocztą, telefonicznie lub faxem za potwierdzeniem, do osoby wskazanej przez Wykonawcę. 16. Nie udzielenie odpowiedzi na złożoną reklamację w ciągu 7 dni roboczych od dnia jej otrzymania przyjmuje się za uznanie reklamacji.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151311305
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 365 dni

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. O udzielenie zamówienia ubiegać się mogą Wykonawcy, którzy spełniają warunki określone w art. 22 ust. 1 ustawy i nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia, z przyczyn określonych w art. 24 ust. 1 ustawy. 2. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy, którzy posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia tj.: a. Wykonawca powinien dysponować środkiem transportu przystosowanym do przewozu artykułów spożywczych utrzymującym parametry dotyczące temperatury przechowywania produktów. b. Wykonawca odpowiedzialny jest za zgodność produktu z wymaganiami jakościowymi określonymi dla przedmiotu zamówienia oraz za przestrzeganie zasad higieny żywności określonych w przepisach ustawy z dnia 17 października 2005 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz opisanych w wytycznych stosowania systemu Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli (HACCP). 1. Zamawiający będzie dokonywał oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu w stosunku do każdego Wykonawcy na podstawie dokumentów dostarczonych przez Wykonawcę jako załączniki do oferty. 2. Sposób spełniania warunków odbywać się będzie na zasadzie spełnia/ nie spełnia, z zastrzeżeniem art. 26 ust. 3 Ustawy.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: I. WYKAZ DOKUMENTÓW I OŚWIADCZEŃ, JAKIE MAJĄ DOSTARCZYĆ WYKONAWCY. 1. Wykonawca składa wraz z ofertą sporządzoną na formularzu oferty stanowiącym załącznik nr A do SIWZ następujące dokumenty i oświadczenia: 1.1. W celu potwierdzenia, że wykonawca posiada uprawnienie do wykonywania określonej działalności lub czynności oraz nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ustawy, Wykonawca składa wraz z ofertą : 1) aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2) Dokument pełnomocnictwa1; 3) Dokument pełnomocnictwa dla podmiotu reprezentującego Wykonawców2; 1.2. Wykonawcy zagraniczni mający siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej) składają: 1) w zakresie dokumentu, o którym mowa w pkt. 1.1 ppkt 1 składają dokument lub dokumenty wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania Wykonawca zagraniczny, zastrzeżeniem ppkt. 2, 2) Jeżeli w kraju pochodzenia osoby lub w kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania, nie wydaje się dokumentów wskazanych w ppkt.1. Wykonawca składa dokument zawierający oświadczenie złożone przed notariuszem, właściwym organem sądowym, administracyjnym albo organem samorządu zawodowego lub gospodarczego odpowiednio kraju pochodzenia osoby lub kraju, w którym Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania - wystawione z odpowiednią datą wymaganą dla tych dokumentów. 1.3. Wykaz środków transportu przewidywanych do realizacji zamówienia, zawierający markę samochodu, rok produkcji, numer rejestracyjny, z załączoną kserokopią wpisu dokonanego przez PPIS do książki kontroli sanitarnej pojazdu o wyrażeniu zgody na transport artykułów spożywczych lub kserokopią decyzji PPIS o dopuszczeniu pojazdów do przewozu żywności (Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 19.12.2002 r. - Dz. U. z 2003 r. nr 21 poz. 179).- wzór wykazu został określony w załączniku C do SIWZ 1.4. Kopię certyfikatu bezpieczeństwa zdrowotnego żywności HACCP, a w przypadku nieposiadania takiego certyfikatu podpisane przez wykonawcę oświadczenie, że wykonawca spełnia wymagania w tym zakresie (ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - Dz. U. z 2001 r. nr 63 poz. 634 ze zmianami). W oświadczeniu należy ponadto wyrazić zgodę na udostępnienie upoważnionym auditorom zamawiającego pomieszczeń produkcyjnych i magazynowych wykonawcy w celu sprawdzenia prawdziwości złożonych deklaracji. - wzór oświadczenia został określony w załączniku D do SIWZ II. ZASADY UDZIAŁU W POSTĘPOWANIU WYKONAWCÓW WYSTĘPUJĄCYCH WSPÓLNIE 1. Wykonawcy ubiegający się wspólnie o udzielenie zamówienia ustanawiają pełnomocnika do reprezentowania ich w postępowaniu albo reprezentowania w postępowaniu i zawarcia umowy w sprawie zamówienia publicznego. 2. Pozostałe dokumenty i oświadczenia, każdy z wykonawców występujących wspólnie składa oddzielnie. V. FORMA DOKUMENTÓW 1. Wymagane dokumenty powinny być przedstawione w formie oryginału lub kserokopii potwierdzonej za zgodność z oryginałem przez osobę uprawnioną do reprezentowania Wykonawcy. Za osoby uprawnione do reprezentowania Wykonawcy uznaje się osoby upoważnione do reprezentowania firmy, wskazane we właściwym rejestrze lub ewidencji działalności gospodarczej bądź w stosownym pełnomocnictwie, które należy załączyć do oferty w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę udzielającą pełnomocnictwa lub poświadczone notarialnie. 2. W przypadku, gdy załączone do oferty dokumenty zostały sporządzone w języku obcym (w tym dokumenty składane przez Wykonawcę zagranicznego) niezbędne jest przedstawienie ich tłumaczenia na język polski, poświadczonego przez Wykonawcę. 3. Jeżeli złożone kserokopie dokumentów będą nieczytelne lub będą budzić wątpliwości co do ich prawdziwości, Zamawiający może żądać przedstawienia oryginału lub notarialnie poświadczonej kopii dokumentu.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gpczerwonybor.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach