Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy ogłasza przetarg
- Adres: 26-026 Morawica, ul. Spacerowa
- Województwo: świętokrzyskie
- Telefon/fax: tel. 413 641 378 , fax. 413 641 226
- Data zamieszczenia: 2019-09-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Świętokrzyskie Centrum Psychiatrii w Morawicy
ul. Spacerowa 5
26-026 Morawica, woj. świętokrzyskie
tel. 413 641 378, fax. 413 641 226
REGON: 29011000000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.morawica.com.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny Publiczny Zakład Opieki Zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa wędlin, drobiu, mięsa i podrobów - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1. Przedmiotem zamówienia jest zakup i dostawa wędlin, drobiu, mięsa i podrobów według asortymentów określonych w formularzach asortymentowo-cenowych, które stanowią załączniki do SIWZ. 2. Zamówienie zostało podzielone na pakiety: Pakiet I – wędliny Pakiet II – drób Pakiet III – mięso i podroby 3. Formularze asortymentowo-cenowe określają ilości produktów jakie powinny być dostarczone w okresie 12 miesięcy od pierwszego dnia obowiązywania umowy. 4. Wykonawca winien dostarczyć przedmiot zamówienia zgodnie z wymogami i procedurami niezbędnymi do zapewnienia bezpieczeństwa i żywienia zawartymi w ustawie z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 1252). 5. Opakowania produktów spożywczych powinny zapewniać zachowanie cech istotnych dla danego rodzaju artykułu, decydujących o jego tożsamości, a oznakowanie opakowania powinno być wykonane w języku polskim w sposób czytelny, zrozumiały i widoczny bez możliwości ich usunięcia. 6. Produkty dostarczane będą do Zamawiającego środkami transportu Wykonawcy spełniającymi warunki sanitarne w zakresie przestrzegania zasad i higieny przewozu żywności. 7. Przedmiot zamówienia musi być wytworzony, zapakowany, oznakowany i dostarczony zgodnie z niżej wymienionymi normami i przepisami: ● Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (t.j. Dz. U. z 2019r. poz. 1252) wraz z rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy; ● Rozporządzeniem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 23 grudnia 2014r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2015r. poz. 29) tj. - nazwę środka spożywczego; - składniki występujące w środku spożywczym; - datę minimalnej trwałości; - dane identyfikujące; - zawartość netto; - warunki przechowywania; - oznaczenie partii produkcyjnej; - klasę jakości handlowej albo inny wyróżnik jakości handlowej. ● Ustawy z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz. U. z 2018r. poz. 2164, 2354, z 2019r,. poz. 1038); ● Ustawy z dnia 07 maja 2009r. o towarach paczkowanych (Dz.U. z 2018r. poz. 2335, z 2019r. poz. 1495); - Rozporządzenia (WE) Nr 178/2002 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 28 stycznia 2002r. ustalające ogólne zasady i wymagania prawa żywnościowego, powołujące Europejski Urząd ds. bezpieczeństwa żywności oraz ustanawiające procedury w zakresie bezpieczeństwa żywności; - Rozporządzenia (WE) Nr 2073/2005 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 15 listopada 2005r. w sprawie kryteriów mikrobiologicznych dotyczących środków spożywczych; - Rozporządzenia (WE) Nr 1881/2006 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 19 grudnia 2006r. ustalające dopuszczalne poziomy niektórych zanieczyszczeń w środowiskach spożywczych; - Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 22 listopada 2010r. w sprawie dozwolonych substancji dodatkowych (Dz.U. z 2010r. Nr 232 poz. 1525 z poźn. zm.); - Rozporządzenia (WE) Nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004r. w sprawie higieny środków spożywczych; - Rozporządzenia (WE) Nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 27 października 2004r. w sprawie materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością oraz uchylające Dyrektywy 80/590/EWG i 89/109/EWG. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15131130-5
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.5. Termin związania ofertą:
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mleczarskich
Dodano: 2021-01-08 - Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mleczarskich
Dodano: 2020-10-29 - Dostawa wędlin, drobiu, mięsa i podrobów
Dodano: 2020-10-06 - DOSTAWA WĘDLIN
Dodano: 2020-09-02 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2019-11-28 - Dostawa mięsa i wędlin
Dodano: 2019-11-14 - Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mleczarskich
Dodano: 2019-10-17 - DOSTAWA WĘDLIN
Dodano: 2019-07-02 - Zakup wraz z dostawą wędlin dla Świętokrzyskiego Centrum Onkologii w Kielcach.
Dodano: 2019-05-30 - Dostawa mięsa i wędlin oraz produktów mleczarskich
Dodano: 2018-10-18