Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej ogłasza przetarg
- Adres: 37-700 Przemyśl, ul. Adama Mickiewicza 34
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 016 6732153, 6732087 , fax. 016 6763271
- Data zamieszczenia: 2015-11-18
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej
ul. Adama Mickiewicza 34 34
37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie
tel. 016 6732153, 6732087, fax. 016 6763271
REGON: 65018683700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bieszczadzki.strazgraniczna.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja rządowa terenowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw świeżych, przetworzonych oraz owoców dla Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw świeżych, przetworzonych oraz owoców dla Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia określa Tabela nr 1 do Druku ofertowego, stanowiącego Załącznik nr 1 do SIWZ. Zamawiający wymaga aby: a. Wykonawca dostarczał przedmiot zamówienia wysokiej jakości, tj. I-go gatunku, spełniający wymogi sanitarno-higieniczne odpowiadające obowiązującym przepisom oraz wolny od wad; b. Wykonawca dostarczał towar do siedziby Zamawiającego na własny koszt i ryzyko, jego własnym transportem, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności; c. Dostarczane warzywa były świeże, niezwiędnięte, twarde, bez śladów zepsucia i pleśni. Warzywa okopowe ponadto muszą być niepopękane, bez bocznych rozwidleń i rozgałęzień, jednolite pod względem wielkości i odmiany. Ziemniaki po ugotowaniu muszą być sypkie, o białej lub kremowej barwie oraz o przyjemnym zapachu; d. Dostarczane owoce były świeże, twarde, soczyste, niepoobijane, bez śladów zepsucia i pleśni, jednolite pod względem wielkości i odmiany; e. Wykonawca dostarczał towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, który ma mieć na opakowaniu czytelne oznaczenie fabryczne, tzn. rodzaj, nazwę produktu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania, zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. Ogólne wymogi jakościowe dotyczące przedmiotu zamówienia: a. wygląd, tekstura i konsystencja: charakterystyczne dla rodzaju produktu; b. smak: charakterystyczny dla rodzaju produktu , bez obcych posmaków; c. zapach: charakterystyczny dla rodzaju produktu, bez obcych zapachów; d. właściwości fizykochemiczne i biologiczne: brak zanieczyszczeń fizycznych, oznak i pozostałości szkodników, brak zanieczyszczeń biologicznych, pleśni oraz bakterii chorobotwórczych. Zamówienia realizowane będą średnio trzy razy w tygodniu, w godzinach od 6.00 do 12.00. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia częstotliwości dostaw. Zamówienia będą składane telefonicznie lub faxem najpóźniej na jeden dzień przed dostawą. Zamawiający zastrzega sobie prawo w sytuacjach szczególnych, korekty ilościowej i asortymentowej zamówienia, najpóźniej do godz. 8.00 w dniu dostawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Termin płatności
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bieszczadzki.strazgraniczna.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- ZIEMNIAKI SPOŻYWCZE PÓŹNE I WCZESNE DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2016-07-22 - Sukcesywna dostawa warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Przemyślu.
Dodano: 2016-06-29 - ZIEMNIAKI SPOŻYWCZE DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2015-08-28 - Dostawa warzyw i owoców.
Dodano: 2015-07-08 - dostawa warzyw do kuchni szpitalnej
Dodano: 2015-01-14 - Przetarg nieograniczony o wartości szacunkowej poniżej 134 000 euro na dostawy artykułów spożywczych: warzyw i owoców
Dodano: 2014-06-03 - Dostawa warzyw i owoców dla Zakładu Karnego w Przemyślu.
Dodano: 2014-05-12 - Dostawy owoców i warzyw
Dodano: 2014-04-10 - dostawa warzyw do kuchni szpitalnej
Dodano: 2014-01-22 - Dostawy owoców i warzyw
Dodano: 2013-12-11