Przetargi.pl
Dostawa warzyw, owoców i przetworów Do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.

Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-310 Szczawno Zdrój, ul. Ratuszowa 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 074 8493201 , fax. 074 8436764
  • Data zamieszczenia: 2009-06-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Uzdrowisko Szczawno-Jedlina S.A.
    ul. Ratuszowa 1 1
    58-310 Szczawno Zdrój, woj. dolnośląskie
    tel. 074 8493201, fax. 074 8436764
    REGON: 00028830800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Podmiot prawa publicznego

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw, owoców i przetworów Do Punktów Żywienia Uzdrowiska Szczawno - Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw, owoców oraz przetworów do Punktów żywienia Uzdrowiska Szczawno-Jedlina S.A. w Szczawnie Zdroju Zadanie 1. Dostawa warzyw i owoców (zestawienie asortymentowe) L.p. Produkt Normy Wymagania Jakościowe Ilość J.m. 1 2 3 4 5 I. Dostawa warzyw i owoców 1 Arbuz całe, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, jędrne i dostatecznie dojrzałe; barwa i smak miąższu powinny być odpowiednie do danego stopnia dojrzałości, nie popękane, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 814 kg 2 banany w dobrym stanie; niedopuszczalny jest produkt gnijący lub psujący się w sposób wykluczający jego przydatność do spożycia, czyste, praktycznie wolne od widocznych ciał obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, o nienaruszonej szypułce owocostanu, bez zgięć, uszkodzeń spowodowanych przez grzyby lub oznak więdnięcia, z usuniętymi słupkami, praktycznie bez stłuczeń, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami, wolne od niewłaściwego zawilgocenia powierzchniowego, 470 kg 3 brzoskwinie całe (bez widocznych uszkodzeń, obicia), zdrowe (bez objawów gnicia lub zepsucia), Czyste (praktycznie wolne od zanieczyszczeń obcych), praktycznie wolne od szkodników, bez zawilgoceń powierzchniowych, 630 kg 4 cytryny całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 485 kg 5 kiwi całe (ale bez szypułki), zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, odpowiednio jędrne; nie dopuszcza się owoców miękkich, zwiędniętych lub tzw. wodnistych (szklisty miąższ), prawidłowo wykształcone, nie dopuszcza się owoców bliźniaczych lub wieloowocowych, bez nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, 4420 szt. 6 Jabłka (odmiany trwałe, dobrze znoszące transport, deserowe i na przetwory) całe (bez żadnych ubytków i uszkodzeń), jędrne, zdrowe nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub takimi zmianami, które uniemożliwiają przydatność do spożycia, czyste (praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych), wolne od szkodników i uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, kształt, wielkość, barwa, stopień dojrzałości charakterystyczne dla odmiany, 6900 kg 7 mandarynki całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, owoc słodki, bez pestek, łatwo odchodzącą skórka, 424 kg 8 nektarynki całe (bez widocznych uszkodzeń, obicia), zdrowe (bez objawów gnicia lub zepsucia), Czyste (praktycznie wolne od zanieczyszczeń obcych), praktycznie wolne od szkodników, bez zawilgoceń powierzchniowych, 464 kg 9 pomarańcze całe, wolne od odgnieceń i/lub nadmiernych zabliźnionych skaleczeń, zdrowe; nie dopuszcza się owoców z objawami gnicia lub zepsucia, które czynią je niezdatnymi do spożycia, czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników, praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od oznak wewnętrznego wysychania, wolne od uszkodzeń spowodowanych niskimi temperaturami lub mrozem, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, owoc słodki, preferowany bez pestek, skórka typowa (nie gruba) . 1265 kg 10 botwinka (pęczek) liście, świeże, czyste, właściwie zabarwione, bez plam pożółkłych i nie zeschnięte, barwa czerwono - zielona. 180 szt. 11 buraki czerwone korzenie czyste, zdrowe, o barwie ciemnoczerwonej, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. 7380 kg 12 cebula cała (bez wszelkiego rodzaju uszkodzeń powstałych podczas wzrostu, zbioru, usuwania szczypioru, przechowywania), zdrowa, czysta, bez uszkodzeń spowodowanych mrozem, wystarczająco sucha (zdatna do przechowywania), bez pustej i twardej szyjki 3250 kg 13 czosnek (pełne główki) zdrowy (bez objawów zepsucia lub zmian powodujących niezdatność do spożycia), jędrny, wolny od widocznych na zewnątrz oznak wyrośnięcia, wolny od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, główki całe o dostatecznie regularnym kształcie, prawidłowo oczyszczone. 75 kg 14 fasola sucha fasola cała , zdrowa, czysta, bez zanieczyszczeń i szkodników . 340 kg 15 fasolka szparagowa jędrna, młoda i delikatna, praktycznie bez włókien z wyjątkiem fasoli do krojenia, ziarna jeśli obecne muszą być małe i miękkie, 1150 kg 16 groch suchy łuskany fasola cała , zdrowa, czysta, bez zanieczyszczeń i szkodników . 530 kg 17 kabaczek (cukinia) świeży, młody - nie przerośnięty, miąższ bez pustych przestrzeni i nadmiernie rozwiniętych nasion, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki. 810 kg 18 kalafior świeży, bez uszkodzeń i plam, o barwie białej lub kremowej, czysty, liście pokrywające nie zwiędłe, głąb przycięty, bez oznak uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki 1150 szt. 19 kapusta biała czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem, bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 4830 kg 20 kapusta biała młoda świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 2110 kg 21 kapusta czerwona czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte ściśle) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 2700 kg 22 kapusta pekińska czysta, nie zwiędnięta, zdrowa (bez zmian fizjologicznych wewnątrz warzywa w postaci brązowych liści lub wyraźnych śladów gnicia), nie uszkodzona, jednolita odmianowo, bez uszkodzeń wywołanych przez szkodniki. 5200 kg 23 kapusta włoska czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 2340 kg 24 kapusta włoska młoda świeża, czysta, nie zwiędnięta, zdrowa, nie uszkodzona, jednolita odmianowo, główki (zwinięte) powinny mieć liście ochronne, głąb przycięty ok. 1 cm pod dolnym liściem. bez uszkodzeń mechanicznych lub wywołanych przez szkodniki 610 kg 25 kapusta kiszona po ukiszeniu charakteryzuje się barwą kremowo-białą z żółtawym odcieniem. Posiada smak kwaskowy oraz specyficzny dla kapusty kwaszonej zapach. (Lekko kwaśna, chrupiąca i jędrna dodatkiem np. marchewki i przypraw np. kminku).Niedopuszczalne jest występowanie posmaków i zapachów obcych. Kapusta kwaszona ma postać podłużnych skrawków, powstałych po rozdrobnieniu główek kapusty białej, zanurzonych w jasnoszarym soku (tzw. kwasie). Do wyrobu używa się kapusty białej oraz soli kamiennej - nie jodowanej. 3730 kg 26 Koper (pęczek) nać zielona, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych, nie zeschnięta. 4800 szt. 27 marchew czysta, jędrna, barwa czerwono-pomarańczowa, cała, nie popękana, nie połamana, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki. 10400 kg 28 ogórek zielony świeże, nie zwiędnięte, bez uszkodzeń i śladów chemicznych środków ochrony roślin, bez pustych przestrzeni w miąższu i przerośniętych nasion, bez gorzkiego smaku o barwie typowej dla odmiany, wolne od zanieczyszczeń mineralnych. 4110 kg 29 ogórki kiszone ogórki odpowiednim stopniu zakwaszenia, z przyprawami (koper, czosnek, sól). 3640 kg 30 papryka świeża owoce jędrne, czyste, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli i zniekształceń, nie popękane, bez uszkodzeń mechanicznych, mrozowych, oparzelin słonecznych, z szypułką. 1764 kg 31 pieczarki świeże, czyste, białe, średniej wielkości, z odciętą dolną częścią trzonu, kapelusz zamknięty lub nieznacznie otwarty, brzegi kapelusza jednolite. 1230 kg 32 pietruszka korzeń korzenie czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy. 3060 kg 33 pietruszka nać (pęczek) nać zielona, świeża, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych. 4900 szt. 34 por świeży, nie zwiędnięty, czysty, bez plam pożółkłych i oznak zwiędnięcia, bez oznak wyrastania w pęd nasienny 1720 szt. 35 pomidor gruntowy jędrne, nie pomarszczone, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli, całe, nie popękane, odpowiednio dojrzałe, bez widocznych zielonych piętek, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki, nie zawilgocone, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin. 2230 kg 36 pomidor szklarniowy jędrne, nie pomarszczone, gładkie lub lekko karbowane, bez narośli, całe, nie popękane, odpowiednio dojrzałe, bez widocznych zielonych piętek, bez śladów uszkodzeń mechanicznych lub przez szkodniki, nie zawilgocone, bez widocznych śladów chemicznych środków ochrony roślin. 3100 kg 37 rzodkiewka (pęczek) świeża, jędrna, czysta, nie uszkodzona przez szkodniki, powiązana w pęczki z liśćmi, wyrównana pod względem kształtu i zabarwienia. 7060 szt. 38 rzodkiew biała korzenie czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy. 2630 kg 39 sałata świeża, listki jędrne nie zwiędnięte, czysta, bez plam, bez śladów pleśni i uszkodzeń, nie przerośnięta, sałata głowiasta z prawidłowo wykształconą częścią środkową. 11150 szt. 40 seler korzeń korzenie czyste, bez uszkodzeń mechanicznych i przez szkodniki, miąższ biały lub kremowy, drobne korzenie przycięte. 4430 kg 41 seler młody naciowy nać zielona, świeża, nie zwiędnięta, bez części pożółkłych. 70 Szt. 42 szczypior (pęczek) świeży, nie zwiędnięty, czysty, nie przerośnięte części zielone, bez plam pożółkłych i oznak zwiędnięcia. 4880 szt. 43 winogrona zdrowe, nie dopuszcza się owoców z objawami zepsucia lub z takimi zmianami, które czynią je niezdatnymi do spożycia; czyste, praktycznie wolne od jakichkolwiek widocznych zanieczyszczeń obcych, praktycznie wolne od szkodników; praktycznie wolne od uszkodzeń spowodowanych przez szkodniki, wolne od nadmiernego zawilgocenia powierzchniowego, jagody winogron powinny być jędrne, dobrze przytwierdzone, oraz w miarę możliwości z nienaruszonym nalotem 5734 kg 44 ziemniaki zimowe (odmiany mączyste i dość suche, struktura luźna i delikatna odpowiednie na puree) muszą spełniać wymagania: bulwy: czyste (bez nadmiaru ziemi), nie dopuszcza się: porośniętych kiełkami powyżej 3 mm , nadmiernie zawilgoconych na powierzchni , zaparzonych, zapleśniałych, zmarzniętych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin Wielkość bulw: minimalna średnica bulw okrągłych i okrągłoowalnych poprzeczna 35 mm; minimalna średnica bulw podłużnych ,poprzeczna 30 mm, a podłużna 2 razy większa od poprzecznej, JEDNOLITE ODMIANOWO. 86800 kg 45 ziemniaki młode (odmiany mączyste i dość suche, struktura luźna i delikatna odpowiednie na puree) pochodzenia krajowego, bulwy średniej wielkości, czyste, nie dopuszcza się nadmiernie zawilgoconych na powierzchni , zaparzonych, zapleśniałych, zmarzniętych, zanieczyszczonych środkami ochrony roślin. JEDNOLITE ODMIANOWO. 47900 kg Zadanie nr 2 Dostawa przetworów. L.p. Produkt Opis produktu J.m. Ilość 1 2 3 4 5. I. Dostawa przetworów 1 sok owocowy 200 g (różne smaki) kartonik FORTUNA, TYMBARK, szt. 300 2 sok owocowy 1 l. (różne smaki, karton) FORTUNA, TYMBARK, szt. 1000 3 sok owocowy 330 ml (różne smaki) KUBUŚ, szt. 70 4 sok owocowy 1l (różne smaki) KUBUŚ, PYSIO szt. 250 5 kompot owocowy (różne smaki) 900g PTAK szt. 600 6 napój jabłkowy z wit. C 1000g ALSA kg 10 7 ananas w syropie 550 g (plastry) SKO, BAKALLAND szt. 350 8 brzoskwinie w syropie 820 g (połówki) SKO szt. 300 9 mieszanka koktajlowa 200g SKO szt. 25 10 seler konserwowy 400g PTAK szt. 220 11 fasolka czerwona konserwowa 400g PTAK szt. 220 12 szparagi konserwowe 330 g ROLNIK szt. 45 13 kukurydza (małe kolby) konserwowa 300 g ROLNIK szt. 25 14 cebulka konserwowa 200 g. PTAK szt. 35 15 pieczarki konserwowe 900 g PTAK szt. 55 16 patisony konserwowe 900 g PTAK szt. 15 17 sałatka warzywna szwedzka900 g PTAK szt. 270 18 sałatka warzywna (inna) 900 g PTAK szt. 270 19 fasolka szparagowa konserwowana 900 g PTAK szt. 110 20 buraczki konserwowe 900g ROLNIK szt. 110 21 oliwki zielone (bez pestki) 900g ROLNIK szt. 25 22 oliwki czarne (bez pestki) 900g ROLNIK szt. 25 23 Ćwikła 330g ROLNIK szt. 1040 24 chrzan konserwowy 300g PTAK szt. 1500 25 Barszcz czerwony - koncentrat w płynie KRAKUS, ROLNIK szt. 100 26 groszek konserwowy 400g PTAK szt. 1060 27 koncentrat pomidorowy 30 %, 4500 g KNORR szt. 80 28 koncentrat pomidorowy 30 %, 800 g KNORR szt. 1060 29 kukurydza konserwowa 380 g PTAK szt. 2420 30 ogórki konserwowe 900 g PTAK szt. 1410 31 papryka konserwowa 900 g PTAK szt. 980 32 papryka konserwowa 4500g PTAK szt. 50 33 żurawina 295 g ROLNIK szt. 170 34 dżem owocowy niskosłodzony (różne smaki) 1000 g PSZCZÓŁKA, ŁOWICZ kg 6680 35 powidła (różne smaki) 1000 g PSZCZÓŁKA, ŁOWICZ kg 40 36 słonecznik łuskany 1kg BAKALLAND kg 30 37 migdały (płatki ) BAKALLAND kg 10 38 sezam BAKALLAND kg 12 39 morele suszone BAKALLAND kg 10 40 śliwki suszone BAKALLAND kg 12 41 grzyby suszone BAKALLAND kg 8 42 bakalie mieszanka BAKALLAND kg 2 43 orzechy włoskie BAKALLAND kg 7 44 mak BAKALLAND kg 7 45 rodzynki BAKALLAND kg 10 46 sosy do lodów (różne smaki)1000g KNORR szt. 60
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków. O udzielenie zamówienia mogą ubiegać się Wykonawcy którzy: Posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień, przedmiot zamówienia znajduje się w zakresie jego działalności, a zakres ten wynika z zapisów właściwego rejestru albo aktualnego zaświadczenia o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, Posiadają niezbędna wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia lub przedstawią pisemne zobowiązanie innych podmiotów do udostępnienia potencjału technicznego i osób zdolnych do wykonania zamówienia, Znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; Nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia na mocy art.24 ustawy W okresie ostatnich 3 lat Wykonawca wykonał co najmniej 2 usługi o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 100.000 zł każda . .Zamawiający na podstawie treści złożonych przez Wykonawcę dokumentów i oświadczeń dokona oceny spełniania warunków podmiotowych według formuły spełnia-nie spełnia. Nie spełnienie choćby jednego warunku skutkować będzie wykluczeniem Wykonawcy z postępowania. Ofertę Wykonawcy wykluczonego z postępowania uzna się za odrzuconą.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: A) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu zakresie posiadanych uprawnień do wykonania określonej działalności lub czynności związanych z przedmiotem zamówienia: 1. Oświadczenia Wykonawcy zgodnie ze wzorem ( Dokument nr 1) 2. Aktualny odpis z właściwego rejestru albo aktualne zaświadczenie o wpisie do ewidencji działalności gospodarczej, jeżeli odrębne przepisy wymagają wpisu do rejestru lub zgłoszenia do ewidencji działalności gospodarczej, wystawione nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert. Jeżeli Wykonawca ma siedzibę lub miejsce zamieszkania poza terytorium Rzeczypospolitej Polskiej zamiast w/w dokumentu składa dokument lub dokumenty, wystawione w kraju, w którym ma siedzibę lub miejsce zamieszkania zgodnie z przepisami § 2 Rozporządzenia Prezesa Rady Ministrów z dnia 19 maja 2006 r. (Dz. U. Nr 87, poz. 605). B) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie posiadanie niezbędnej wiedzy i doświadczenia oraz potencjału technicznego, a także że Wykonawca dysponuje osobami zdolnymi do wykonania zamówienia: 1. Wykaz dokonanych usług wraz z załączonymi dokumentami potwierdzającymi ich staranne wykonanie. Wykaz musi zawierać listę co najmniej 2 usług o charakterze zbliżonym do przedmiotu zamówienia, które Wykonawca wykonał w okresie ostatnich 3 lat (a jeżeli okres prowadzenia działalności jest krótszy - to w tym okresie) i wartości nie mniejszej niż 100.000 zł każda. C) Dokumenty potwierdzające spełnienie warunków udziału w postępowaniu w zakresie sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia: 1. Polisa lub inny dokument ubezpieczenia potwierdzający, że Wykonawca jest ubezpieczony od odpowiedzialności cywilnej (deliktowej i kontaktowej) w zakresie prowadzonej działalności gospodarczej na sumę ubezpieczenia nie mniejszą jak 100.000,00 zł (słownie: sto tysięcy 00/100 zł). D) Inne wymagane, niezbędne dokumenty: 1. Zaparafowany wzór umowy. 2. Pełnomocnictwo do działania w imieniu Wykonawcy w przypadku, gdy nie jest to osoba upoważniona do reprezentowania Wykonawcy z mocy prawa. 3. W przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia (konsorcjum, spółka cywilna) - Każdy z uczestników konsorcjum winien załączyć do oferty dokumenty wskazane w pkt. A1-A2, C1 z tym, że polisa może być wystawiona łącznie dla wszystkich Wykonawców. 4. Zamawiający wymaga w stosunku do podmiotów (partnerów) aby każdy z nich oddzielnie udokumentował, że posiada uprawnienia do wykonywania działalności lub czynności, oraz że nie podlega wykluczeniu z postępowania na podst. Art.24 ustawy. 5. Wyżej wymienione dokumenty mogą być złożone w formie oryginałów lub kserokopii potwierdzonych za zgodność z oryginałem przez Wykonawcę lub osobę(-y) uprawnione do reprezentowania Wykonawcy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.uzdrowisko.szczawno-jedlina.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach