Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz przetworzonych

Zakład Karny nr 1 ogłasza przetarg

  • Adres: 50-211 Wrocław, ul. Kleczkowska 35
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 071 3272600
  • Data zamieszczenia: 2013-12-31
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny nr 1
    ul. Kleczkowska 35 35
    50-211 Wrocław, woj. dolnośląskie
    tel. 071 3272600
    REGON: 00032054900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców świeżych oraz przetworzonych
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Grupa I 1. Ziemniaki jadalne - bulwy zdrowe, dojrzałe, kształtne, jednolite odmianowo w każdej dostawie, nie mogą być zzieleniałe, porośnięte, nadmarznięte, zaparzone, porażone zgnilizną, z wadami wewnętrznymi; średnica minimalna 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 671 500 kg Grupa II 1.Buraki ćwikłowe - korzenie twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzeni mierzona w najszerszym przekroju 6 - 10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 64 300 kg 2.Cebula - ścisła, jędrna, czysta, dobrze wysuszona, bez objawów wyrośnięcia lub kiełkowania, jednolita odmianowo w każdej dostawie; średnica 5 - 8 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 78 500 kg 3.Kapusta biała - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 83 500 kg 4.Kapusta czerwona - główki twarde, czyste, jednolite odmianowo w każdej dostawie, bez oznak kwitnienia, liście mocno przytwierdzone, bez liści zewnętrznych; minimalna masa główki 1200g. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 34 200 kg 5.Marchew - korzenie twarde, niezdrewniałe, proste, kształtne (bez bocznych rozgałęzień i rozwidleń), bez naci, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 15 - 20 cm, średnica korzeni w najszerszym miejscu 2 - 5 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 136 200 kg 6.Ogórek świeży - twarde, czyste, dobrze wykształcone i praktycznie proste, z miękkimi nasionami, barwa ciemnozielona, jednolite odmianowo w każdej dostawie; długość 10 - 25 cm. Opakowania: worki lub skrzynki do 20 kg. Dostawy od 01.07 do 31.08. Szacunkowa wielkość zamówienia 7 400 kg 7.Pieczarka świeża - jędrne, zdrowe, całe, czyste, z odciętą dolną częścią trzonu; kapelusze zamknięte lub lekko otwarte, okrągłe lub półkoliste, o średnicy 3,0 - 6,5 cm, jednolite odmianowo w każdej dostawie. Opakowania: skrzynki do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 1 620 kg 8.Pietruszka (korzeń) - korzenie twarde, jędrne, czyste, kształtne (bez rozwidleń i bocznych rozgałęzień), bez stłuczeń, pęknięć oraz ordzawień skórki, niezdrewniałe, bez oznak wrastania korzenia w pęd, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzenia mierzona w najszerszym miejscu 3 - 6 cm, długość 10 - 15 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 29 450 kg 9.Pomidor świeży - twarde, dojrzałe, kształtne (bez wypukłości i wybrzuszeń), bez zazielenień i zwyrodnień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie. Waga 100 -150g.Opakowania i Opakowania: kartony lub skrzynki do 20 kg. Dostawy od 01.07 do 31.09. Szacunkowa wielkość zamówienia 4 600 kg 10.Por - ścisły, jędrny, czysty, z usuniętymi nieświeżymi lub zwiędniętymi liśćmi, jednolity odmianowo w każdej dostawie; długość 40 - 50 cm, średnica 2,5 - 5,0 cm. Opakowania: skrzynki do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 15 950 kg 11.Seler (korzeń) - korzenie kształtne, twarde, jędrne, czyste, bez pustych przestrzeni na przekroju podłużnym i oznak wyrastania pędu kwiatostanowego, bez stłuczeń i ordzawień skórki, jednolite odmianowo w każdej dostawie; średnica korzenia w najszerszym miejscu 7 - 10 cm. Opakowania: worki do 30 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 42 900 kg Grupa III 1.Fasola (Jaś średni) - gatunek I, ziarna całe, zdrowe, czyste, suszone, jednorodne w każdej dostawie, wielkością zbliżone do odmiany Jaś średni. Opakowania: worki do 50 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 10 800 kg 2.Groch łuskany (połówki) - gatunek I, połówki ziaren, zdrowe, czyste, suszone, jednorodne odmianowo w każdej dostawie. Opakowania: worki do 50 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 6 950 kg Grupa IV 1.Jabłka - czyste, świeże, dojrzałe, soczyste, bez uszkodzeń skórki i szypułki, nieobtłuczone; jednolite pod względem pochodzenia, odmiany, kształtu i wielkości, o wadze około 100-120 g. Opakowania: skrzynki do 20 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 74 800 kg Grupa V 1.Kapusta kiszona - kapusta z tegorocznego zbioru; barwa biała do lekko kremowej; konsystencja chrupiąca, twarda, niedopuszczalna nadmierna miękkość; zawartość soku w stosunku do masy powinna wynosić 15 % wagi, tzn. lekko uciskana pokrywa się sokiem. Beczki po 100 - 120 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 45 100 kg 2.Ogórki kiszone - ogórki z tegorocznego zbioru, jędrne, twarde, niedopuszczalna nadmierna miękkość, barwa oliwkowozielona, powierzchnia wolna od uszkodzeń i plam chorobowych; długość 8-15 cm, średnica maksymalna 5 cm. Beczki po 60 - 80 kg ogórka + zalewa. Szacunkowa wielkość zamówienia 39 500 kg Grupa VI 1.Dżem z czarnej porzeczki - gatunek I, niskosłodzony, zawartość owoców nie mniejsza niż 35 g w 100 g produktu; barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji. Opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu do 15 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 7 300 kg 2.Dżem truskawkowy - gatunek I, niskosłodzony, zawartość owoców nie mniejsza niż 35 g w 100 g produktu; barwa, smak i zapach charakterystyczne dla owocu użytego do produkcji. Opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu do 15 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 8 550 kg 3.Marmolada owocowa twarda - gatunek I, sporządzona z minimum 110 g owoców na 100 g produktu, smarowna; barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców, nie może być przypalona, scukrzona. Opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu do 15 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 6 700 kg 4.Powidła śliwkowe - gatunek I, z dodatkiem cukru, zawartość ekstraktu nie mniejsza niż 54%; barwa, smak i zapach właściwe dla użytych surowców. Opakowania plastikowe, waga netto w opakowaniu do 15 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 5 350 kg Grupa VII 1.Chrzan tarty - gatunek I, kremowobiała, gęsta masa z dobrze wyczuwalnymi drobinami, zapach i smak ostry, charakterystyczny dla świeżo startego chrzanu. Opakowania szklane, waga netto w opakowaniu do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 3 075 kg 2.Kukurydza konserwowa - gatunek I, ziarna młodej kukurydzy w zalewie, nieuszkodzone, konsystencja miękka, wyrównana. Opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 2 500 kg 3.Szczaw konserwowy - gatunek I, tarty, jednolita masa o wyrównanej półpłynnej konsystencji i ciemnozielonej barwie. Opakowania szklane lub puszki, waga netto w opakowaniu do 1,0 kg. Szacunkowa wielkość zamówienia 1 690 kg
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 10 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Zamawiający żąda od Wykonawców wniesienia wadium w następujących wysokościach (odpowiednio dla każdej z części zamówienia): a)Grupa I - 5 000,00 zł b)Grupa II - 4 300,00 zł c)Grupa III - 770,00 zł d)Grupa IV - 770,00 zł e)Grupa V - 1 000,00 zł f)Grupa VI - 1 250,00 zł g)Grupa VII - 310,00 zł 2. Wykonawca wnosi wadium przed terminem składania ofert w jednej lub w kilku poniższych formach: a)w pieniądzu, przelewem na nieoprocentowane konto bankowe Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu nr 09 1010 1674 0046 4613 9120 0000 z opisem ,Wadium do zamówienia, znak sprawy D/Kw - 220/34/13/Ż, nr grupy ........, przy czym za termin wniesienia wadium w formie przelewu pieniężnego przyjmuje się termin uznania na rachunku Zakładu Karnego Nr 1 we Wrocławiu; b)w poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; c)w gwarancjach bankowych; d)w gwarancjach ubezpieczeniowych; e)w poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 Ustawy z dnia 09 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (tekst jednolity: Dz.U. z 2007 r. Nr 42, poz. 275 z późn. zm.). 3. Zamawiający dokona zwrotu lub zatrzyma wadium zgodnie z warunkami określonymi w art. 46 ustawy.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 60 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach