Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców do stołówki Gminnego Zespołu Szkół w Ozimku

Gminny Zespół Szkół w Ozimku ogłasza przetarg

  • Adres: 46-040 Ozimek, ul. Korczaka 12
  • Województwo: opolskie
  • Telefon/fax: tel. 77 4654-375 , fax. 77 4654-375
  • Data zamieszczenia: 2014-03-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Gminny Zespół Szkół w Ozimku
    ul. Korczaka 12 12
    46-040 Ozimek, woj. opolskie
    tel. 77 4654-375, fax. 77 4654-375
    REGON: 16014821800000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gzs.ozimek.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka administracji samorządowej - Gminny Zespół Szkół w Ozimku

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców do stołówki Gminnego Zespołu Szkół w Ozimku
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa warzyw i owoców do stołówki szkolnej przy Gminnym Zespole Szkół w Ozimku, ul. Korczaka, woj. Opolskie zgodnie z opisem przedmiotu zamówienia Dostawa - warzyw i owoców, kod CPV 15300000-1 ZASADY REALIZACJI ZAMÓWIENIA : 1. Termin realizacji zamówienia: od dnia podpisania umowy do dnia 31.12.2014r. z wyłączeniem okresów wakacyjnych, ferii, okresów świątecznych. 2. Dostawy (w zależności od potrzeb) należy realizować sukcesywnie w asortymencie i ilości zgodnej ze złożonym zamówieniem, w uzgodnionych przez Zamawiającego dniach i godzinach. Termin realizacji zamówienia nie dłuższy niż 48h od złożenia zamówienia, które to Zamawiający będzie składał telefonicznie, faksem lub pisemnie. 3. Dostawa wraz z rozładunkiem i wniesieniem w ilościach i asortymencie wskazanym przez Zamawiającego będzie się odbywać transportem Wykonawcy w terminie nie później niż w ciągu 48h od dnia zgłoszenia zapotrzebowania. Ryzyko i koszt dostawy ponosi Wykonawca. 4. Zamawiający zastrzega sobie możliwość swobodnego zmniejszenia zadeklarowanych szacunkowych ilości każdej pozycji asortymentu. 5. Dostarczane wyroby muszą odpowiadać Polskim Normom. 6. Dostarczane produkty muszą być świeże z terminem przydatności do spożycia określonym w SIWZ załącznik nr 1 opis przedmiotu zamówienia i przewożone według obowiązujących norm. 7. Oferowane wyroby powinny spełniać warunki sanitarne ich pozyskiwania, produkcji, przetwarzania, składowania, transportu oraz sprzedaży bezpośredniej. 8. Wyroby mają być dostarczane środkiem transportu dostosowanym do przewozu produktów spożywczych zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa. 9. Wykonawca zobowiązuje się do zaopatrywania Zamawiającego w towary z pierwszego gatunku, których okres przydatności jest maksymalny do spożycia dla danego artykułu oraz z cechami podanymi w SIWZ. Towar musi być świeży, najwyższej jakości, przewożony zgodnie z wymaganiami HACCP, posiadać świadectwa jakości i termin przydatności do spożycia. 10. W przypadku stwierdzenia przez Zamawiającego wadliwej partii dostarczonego towaru, reklamacja zostanie zgłoszona telefonicznie. Wykonawca zobowiązuje się niezwłocznie do jego wymiany na towar wolny od wad, w ilościach zakwestionowanych przez Zamawiającego. 11. Dostawca zobowiązuje się do przestrzegania przy produkcji i transporcie obowiązujących przepisów ze szczególnym uwzględnieniem przepisów sanitarno-epidemiologicznych oraz dostarczy towar Zamawiającemu własnym transportem. 12. Szczegółowy zakres przedmiotu zamówienia określa załącznik nr 1 do niniejszej specyfikacji istotnych warunków zamówienia. Podane w załączniku nr 1 wielkości są szacunkową wielkością zapotrzebowania na żywność w 2014 roku i mogą ulec zmniejszeniu. Uwaga! Jeśli w jakimkolwiek punkcie załącznika nr 1 do SIWZ - opis przedmiotu zamówienia użyto nazwy towarowej - Wykonawca może złożyć ofertę na towar równoważny do towaru, który wymieniono przy użyciu nazwy towarowej. W tym wypadku wszelkie ryzyko (w tym koszty ewentualnych ekspertyz) związane z udowodnieniem tzw. równoważności artykułów żywnościowych wskazanych w formularzu ofertowym, spoczywa na Wykonawcy. Wykonawca zobowiązany jest w takim przypadku wykazać, że dostarczone przez niego artykuły spełniają takie same wymagania jak produkty określone przez Zamawiającego dotyczące składu produktu, jego jakości, trwałości itp. parametrów
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gzs.ozimek.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach