Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi ZP/3/2015

Wojewódzki Specjalistyczny Szpital im. M. Pirogowa w Łodzi ogłasza przetarg

  • Adres: 90-531 Łódź, ul. Wólczańska 191/195
  • Województwo: łódzkie
  • Telefon/fax: tel. 042 6371322 , fax. 042 6371322
  • Data zamieszczenia: 2015-01-28
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Wojewódzki Specjalistyczny Szpital im. M. Pirogowa w Łodzi
    ul. Wólczańska 191/195 191/195
    90-531 Łódź, woj. łódzkie
    tel. 042 6371322, fax. 042 6371322
    REGON: 47165836000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.pirogow.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi ZP/3/2015
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Wojewódzkiego Specjalistycznego Szpitala im. M. Pirogowa w Łodzi. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia wraz z ilościami zawiera załącznik nr 2 do SIWZ. Wymagania odnośnie przedmiotu zamówienia: Wykonawca dostarczy produkty spełniające wymogi i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami w szczególności takimi jak: Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tekst jednolity Dz. U. z 2010r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.) Ustawa z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.2014.669 tj., z późn. zm.) Obwieszczenie Marszałka Sejmu Rzeczypospolitej Polskiej z dnia 25 marca 2014 r. w sprawie ogłoszenia jednolitego tekstu ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych oraz polskie normy określone w poniższej tabeli: dotyczy świeżych warzyw i owoców całorocznych 1.Brukselka PN-R-75508:1996P 2.Buraki PN-R-75360:1972P 3.Cebula PN-R-75357:1987P 4.Czosnek PN-R-75518:1996P 5.Dynia PN-R-75374:1996P 6. Jabłka PN-R-75024:1984P 7. Kapusta biała PN-R-75362:1972P 8. Kapusta czerwona PN-R-75362:1972P 9. Kapusta kiszona PN-A-77700:2006P 10. Kapusta pekińska PN-R-75362:1972P 11. Kapusta włoska PN-R-75362:1972P 12. Koperek PN-R-75380:1997P 13. Marchew PN-R-75358:1984P 14. Nać pietruszki PN-R-75381:1997P 15. Ogórki kiszone PN-A-77701:1997P 16. Pietruszka PN-R-75370:1996P 17. Por PN-R-75521:1996P 18. Rzodkiewka - pęczki PN-R-75543:1996P 19. Sałata zielona (głowiasta) PN-R-75522:1996P 20. Seler PN-R-75371:1996P 21. Szczypiorek PN-R-75357:1987P 22. Szpinak PN-R-75534:1996P 23. Ziemniaki PN-R-74450:1975P dotyczy świeżych warzyw sezonowych 24.Botwinka PN-R-75381:1997P 25.Fasola szparagowa PN-R-75762:1997P 26.Grzyby suszone PN-A-78510:2007P 27.Kalafior PN-R-75361:1972P 28.Kapusta młoda PN-R-75362:1972P 29.Ogórek zielony PN-R-75359:1985P 30.Papryka (czerwona) PN- R-75528:1996P 31.Pietruszka młoda- pęczki PN-R-75384:1997P 32.Pomidory PN-R-75368:1991P 33.Seler młody PN-R-75371:1996 34.Ziemniaki młode PN-R-74450:1975P Wykonawca zobowiązany jest do bezwzględnego zagwarantowania spełnienia warunków jakościowych produktów zaliczanych do I gatunku oraz terminów ważności na dostarczony towar. Dostawy, pod względem jakościowym, sprawdzane będą każdorazowo przez Dietetyka Szpitala lub Kierownika Kuchni. Sprawdzający potwierdza jakość dostawy w Dzienniki Dostaw. W przypadku stwierdzenia wad jakościowych lub braków ilościowych zamawiający nie przyjmie określonej partii towaru, a wykonawca zobowiązany jest do uwzględnienia reklamacji w terminie 1 dnia roboczego. Dowóz przedmiotu zamówienia do magazynu zamawiającego (ul. Wólczańska 191/195) będzie realizowana przez wykonawcę na jego koszt transportem dostosowanym do warunków komunikacyjnych na terenie szpitala, tj. samochód o tonażu nie większym niż 3,5 tony. Dostawy realizowane będą dwa (2) x w tygodniu, w godzinach od 7.30 do 9.00 na podstawie zamówień sporządzonych przez Dział Eksploatacji potwierdzonych przez Głównego Księgowego lub w razie jego nieobecności przez jego zastępcę w oparciu o zapotrzebowanie wewnętrzne przygotowane przez Dietetyka Szpitala lub w razie jego nieobecności Kierownika Kuchni. Zamówienie wysłane faxem lub e-mailem do godz. 13.00 (każdorazowo niezwłocznie potwierdzane przez wykonawcę również faksem lub e-mailem) będzie realizowane w następnym dniu roboczym w godzinach od 7.30 do 9.00 . Opakowania jednostkowe oraz transportowe (zbiorcze) powinny być oznakowane (etykietowane) i zawierać informacje dotyczące min.: nazwy i adresu producenta, nazwy towaru, ilości lub wagi towaru, jego klasy jakości, daty produkcji, terminu przydatności do spożycia. Dostarczenie przedmiotu zamówienia do magazynu zamawiającego (ul. Wólczańska 191/195) oraz rozładunek odbywać się będzie siłami wykonawcy. Dostarczane warzywa i owoce muszą być w I gatunku, podobnej wielkości (dotyczy w szczególności warzyw obieranych w mechanicznych obieraczkach), Wykonawca każdorazowo do realizowanych dostaw dołączy fakturę zawierającą nazwę towaru, ilość, cenę łączną, ceny jednostkowe oraz termin płatności zgodny z podanym w Formularzu ofertowym wykonawcy, którą przekaże Magazynierowi odbierającemu dostawę. Zamawiający zastrzega sobie możliwość niewykorzystania przedmiotu zamówienia nie więcej niż 30% wartości przedmiotu umowy. Ilości wskazane w załączniku nr 1 do umowy zostały podane orientacyjnie i mogą ulec zmianie w zależności od rzeczywistych potrzeb zamawiającego. Zamawiający będzie dokonywał zamówień u wykonawcy do wyczerpania ogólnej wartości cenowej przedmiotu zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 1 do umowy, wynikającego z oferty wykonawcy do czasu trwania umowy.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032000003
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: W niniejszym postępowaniu zamawiający nie żąda wniesienia przez wykonawców wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.pirogow.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach