Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/03/2011

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 32-540 Trzebinia, ul. Słowackiego 70
  • Województwo: małopolskie
  • Telefon/fax: tel. 032 6121374 w. 45 , fax. 032 6121551
  • Data zamieszczenia: 2011-04-04
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Słowackiego 70 70
    32-540 Trzebinia, woj. małopolskie
    tel. 032 6121374 w. 45, fax. 032 6121551
    REGON: 00078291300000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Organ kontroli państwowej lub ochrony prawa, sąd lub trybunał

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini - nr procedury DKw 220/03/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiot zamówienia stanowi dostawa warzyw i owoców dla potrzeb Zakładu Karnego w Trzebini. Produkty zaoferowane winy być w pierwszym gatunku, kategorii lub klasie jakości, spełniające normy stosowane przy produkcji żywności. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę transportem wykonawcy, na jego koszt i ryzyko. 2.Przedmiot zamówienia podzielony został odpowiednio na pakiety: PAKIET I - owoce 1)jabłko konsumpcyjne - kod CPV 03221200-8 - ilość 1500 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica owoców 7 cm. Cechy dyskwalifikujące: zgnicie, zanieczyszczenia obce, szkodniki, uszkodzenia od szkodników, obcy zapach i smak, zamarznięte, z rozpadem miąższu, porażone miękką oparzeliną chłodniową, zwiędnięte, uszkodzona skórka miąższu, zagrzybienie. Opakowanie: skrzynka drewniana/ z tworzywa sztucznego od 10 kg do 25 kg. PAKIET II - warzywa strączkowe suszone 1)groch suszony łuskany - kod CPV 03212210-5 - ilość 400 kg Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. Pakowane w worki raszlowe od 5 kg do 10 kg. 2)fasola jaś suszona średnia - kod CPV 03212210-5 - ilość 400 kg Produkt jednoodmianowy, o świeżym wyglądzie, właściwym kształcie, zapachu, bez zanieczyszczeń. Pakowane w worki raszlowe od od 5 kg do 10 kg. PAKIET III - warzywa korzeniowe, warzywa kapustne, warzywa bulwiaste 1)marchew korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 2)pietruszka korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 2,5 cm do 5 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 3)seler korzeń - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Średnica korzenia mierzona w najszerszym przekroju od 7 cm do 10 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 4)burak ćwikłowy - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 6 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 5)cebula - kod CPV 03221110-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Minimalna średnica korzenia 4 cm. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 6)kapusta biała świeża - kod CPV 03221400-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 7)kapusta czerwona świeża - kod CPV 03221400-0 - ilość 7000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zwiędnięte, zaparzone, zamarznięte, zapleśnione, nadgniłe, obcy smak i zapach, pozostałości środków ochrony roślin, uszkodzenia przez choroby lub szkodniki, silne uszkodzenia mechaniczne, puste przestrzenie w przekroju podłużnym. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 8)ziemniak jadalny - kod CPV 03221120-3 - ilość 40000 kg Produkt: odmiana jednorodna i jadalna do bezpośredniego spożycia. Cechy dyskwalifikujące: zanieczyszczenia środkami ochrony roślinnych, zaparzenie i zapleśnienie, porośnięcie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. Pakowane w worki raszlowe od 25 kg do 50 kg. PAKIET IV - warzywa przetworzone 1)kapusta kiszona - kod CPV 15331000-7 - ilość 3500 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej, pokrojonej na skrawki dł. 100 mm, średnicy 2-3 cm, poddanej naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej, smak słono kwaśny, wygląd soku jasno szary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - beczki z tworzywa sztucznego od 60 kg do 120 kg. 2)ogórek kiszony - kod CPV 15331000-7 - ilość 3500 kg Produkt otrzymany ze świeżych ogórków, przypraw aromatyczno-smakowych, zalanych zalewą z dodatkiem soli i poddanych procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla ogórków prawidłowo ukwaszonych, aromatycznych, słono kwaśny, ogórki powinny być proste, o barwie oliwkowozielonej o różnych odcieniach, bez uszkodzeń mechanicznych i plam chorobowych, wielkość od 6 cm do 10cm i śr. 2,5 cm. Opakowanie jednostkowe - beczki z tworzywa sztucznego od 60 kg do 120kg. PAKIET V - warzywa tymczasowo zakonserwowane 1)kapusta kwaszona biała z ziołami - kod CPV 15331480-5 - ilość 900 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej białej, pokrojonej na dł. 20-50 mm, szer. 5-10 mm, grubość 4-5 mm, z dodatkiem nasion kminku poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - wiadra z tworzywa sztucznego od 10 kg do 15 kg. 2)kapusta kwaszona biała czosnkowa - kod CPV 15331480-5 - ilość 900 kg Produkt otrzymany z kapusty głowiastej białej, pokrojonej na dł. 20-50mm, szer. 5-10mm, grubość 4-5mm, z dodatkiem czosnku pokrojonego w postaci płatków grubości ok. 2mm poddany naturalnemu procesowi fermentacji mlekowej. Smak i zapach charakterystyczny dla kapusty kwaszonej z wyraźnym posmakiem czosnkowym, wygląd soku jasnoszary, opalizujący. Opakowanie jednostkowe - wiadra z tworzywa sztucznego od 10 kg do 15 kg. PAKIET VI - warzywa zakonserwowane 1)sałatka szwedzka - kod CPV 15331000-7- ilość 900 kg Sałatka szwedzka o smaku łagodnym w słoiku 900g. 2)sałatka obiadowa - kod CPV 15331000-7- ilość 900 kg Sałatka obiadowa o smaku łagodnym w słoiku 900g. PAKIET VII - warzywa nowalijkowe 1)pomidor świeży - kod CPV 03221240-0- ilość 900 kg Pomidor świeży o wadze 1 sztuki od 130g do 200g, Pakowane w skrzynki od 10 kg do 30 kg. 2)ogórek zielony - kod CPV 03221270-9- ilość 900 kg Ogórek świeży o wadze 1 sztuki od 150 do 250 gram. Pakowane w worki raszlowe od 10 kg do 25 kg. 3.Podane ilości są szacunkowe i w czasie obowiązywania umowy mogą ulec zmianie, co oznacza, że nie stanowią ostatecznego wymiaru zamówienia w wyniku, czego nie mogą być podstawą do zgłaszania roszczeń z tytułu nie zrealizowanych dostaw lub podstawą do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający zastrzega sobie prawo zmniejszenia lub zwiększenia wielkości dostaw w zależności od ilości osadzonych oraz wysokości stawki żywieniowej przypadającej na jednego skazanego. Dostawcy będzie przysługiwało prawo do wynagrodzenia wyłącznie za faktycznie dostarczone ilości towaru. 4.Oferty można składać na całość przedmiotu zamówienia lub na wybrany przez wykonawcę pakiet, przy czym w każdym pakiecie wymagany jest pełen wyszczególniony w nim asortyment. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert częściowych w poszczególnych pakietach. 5.Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, a w szczególności: a)Ustawa z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (Dz.U.05.187.1577 j.t. ze zm.), b)Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz.U.06.17.127 j.t. ze zm.), c)Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U.10.136.914 j.t. ze zm.), d)Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 6 czerwca 2007 r. w sprawie dostaw bezpośrednich środków spożywczych (Dz.U.07.112.774 j.t. ze zm.), e)Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz.U.07.137.966 j.t. ze zm.). 6.Produkt oznakowany będzie zgodnie z obowiązującym prawem sanitarnym, każde opakowanie transportowe musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: a)nazwę produktu i rodzaj, b)wykaz składników, c)termin przydatności do spożycia, d)masę netto, e)warunki przechowywania, f)nazwę i adres producenta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032210006
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 6 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wadium.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: http://www.sw.gov.pl

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach