Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich

Miejskie Gimnazjum Nr 4 ogłasza przetarg

  • Adres: 41-949 Piekary Śląskie, ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 287 94 56 , fax. 32 287 94 56
  • Data zamieszczenia: 2010-08-24
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Miejskie Gimnazjum Nr 4
    ul. Marii Skłodowskiej-Curie 108 108
    41-949 Piekary Śląskie, woj. śląskie
    tel. 32 287 94 56, fax. 32 287 94 56
    REGON: 27660459200000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.gimnazjum4.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: szkoła publiczna dla dzieci i młodzieży prowadzona przez Gminę Piekary Śląskie

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1.Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców dla Miejskiego Gimnazjum nr 4 w Piekarach Śląskich w następujących asortymentach - część I: 1.warzywa i owoce Wyspecyfikowane produkty wraz z jednostką miary i ilościami są zawarte w formularzach cenowych będących załącznikami do wzoru oferty. Dostarczone produkty powinny spełniać następujące warunki: 1)Opakowania powinny zabezpieczać produkt przed zniszczeniem i zanieczyszczeniem, powinny być czyste, bez obcych zapachów i uszkodzeń mechanicznych. 2)warzywa i owoce powinny być świeże, w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby lub szkodniki, bez silnych uszkodzeń mechanicznych oraz pozbawione obcych smaków i zapachów, a także pozostałości środków ochrony roślin, w szczególności: -ziemniaki: o średnicy min 5 cm, bez kłączy i zanieczyszczeń -buraki czerwone - bez liści -marchew - bez liści -pietruszka korzeń, seler korzeń: świeży, bez oznak zepsucia, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia -ogórki zielone - pozbawione gorzkiego smaku -sałata zielona - bez oznak zwiędnięcia i gorzkiego smaku -kapusta biała, kapusta czerwona, kapusta włoska, kapusta pekińska - w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby lub szkodniki -kalafior - w I gatunku, bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby -kapusta kiszona - bez oznak zepsucia -ogórek kiszony, ogórek konserwowy - bez oznak zepsucia, twardy -pomidor - bez oznak zepsucia, twarde -cebula - bez oznak zaparzenia, zamarznięcia, zepsucia i pleśni, nieuszkodzone przez choroby -rzodkiewka - świeża, bez oznak zepsucia -papryka czerwona - świeża, twarda, bez oznak zepsucia -czosnek główki - bez oznak zepsucia -por świeży - bez wyrastających pędów kwiatostanu, -natka pietruszki - świeża, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysta bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, -koper świeży - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych, -szczypiorek - świeży, bez pożółkłych i zeschniętych części, czysty bez zanieczyszczeń, w tym części traw i chwastów, bez pędów kwiatostanowych -pieczarki - owocniki świeże, -jabłka, gruszki: soczyste, słodkie , twarde, -banany: żółte, twarde, bez brązowych plam -pomarańcze: słodkie, soczyste -nektaryny: jędrne, soczyste, słodkie -mandarynki: słodkie, bezpestkowe, skórę łatwo się obiera, -dla pozycji, gdzie jednostką miary jest pęczek uznaje się bukiet o masie 0,05 kg, z wyjątkiem rzodkiewki w której pęczek to bukiet o masie co najmniej 180g (rzodkiewki pozbawione części niejadalnych ważą co najmniej 115g) 3)produkty muszą mieć ważny termin spożycia, 4)zapis produkt równoważny oznacza iż gramatura oferowanego produktu równoważnego nie może być niższa niż gramatura produktu wskazanego w formularzu. Zaoferowane produkty równoważne muszą posiadać te same walory organoleptyczne (smak, zapach, barwa, estetyka, konsystencja) oraz zawierać w swoim składzie te same surowce użyte do produkcji co produkt określony przez zamawiającego. 5)częstotliwość dostaw - dwa razy w tygodniu (w pierwszy roboczy dzień tygodnia do godz. 900) 6)termin realizacji dostawy od daty zgłoszenia - 24 godziny 7)warunki odbioru towaru, sposób zgłaszania ewentualnych reklamacji - wykonawca zobowiązany jest dostarczyć towar do wyznaczonego pomieszczenia, przy odbiorze nastąpi potwierdzenie zgodności dostarczonego asortymentu ze złożonym zamówieniem; w przypadku ewentualnych niezgodności lub nieodpowiedniej jakości dostarczonego towaru zamawiający w trybie natychmiastowym (telefon/fax) poinformuje wykonawcę o zaistniałych niezgodnościach 8)warunki transportu (zgodne z ustawą o bezpieczeństwie żywności i żywienia - Dz.U. z 2006 r. nr 171, poz. 1225 oraz rozporządzeniem w sprawie wymagań sanitarnych dotyczących środków transportu żywności - Dz.U. z 2003 r. nr 21, poz. 179) 9)oznakowanie produktu zgodnie z wymaganiami rozporządzenia w sprawie oznakowania środków spożywczych (Dz.U. z 2007 r. nr 137, poz. 966); zgodnie z przepisami tego rozporządzenia oznakowanie musi zawierać: -nazwę, pod którą środek jest wprowadzony do obrotu; -wykaz i ilość składników lub kategorii składników; -zawartość netto w opakowaniu; -datę minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia; -warunki przechowywania; -firmę i adres producenta lub przedsiębiorcy paczkującego środek spożywczy; -nazwę i adres producenta.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.gimnazjum4.pl www.mg4.piekaryslaskie.bip.net.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach