Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców

Zakład Karny ogłasza przetarg

  • Adres: 42-580 Wojkowice, ul. Sobieskiego 298
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 032 2961600 , fax. 032 2961613
  • Data zamieszczenia: 2014-11-12
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
    ul. Sobieskiego 298 298
    42-580 Wojkowice, woj. śląskie
    tel. 032 2961600, fax. 032 2961613
    REGON: 00031976000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: zk_wojkowice@sw.gov.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Zakład Karny

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa warzyw i owoców do Zakładu Karnego w Wojkowicach.Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych na jedną lub większą liczbę wymienionych w niniejszej specyfikacji części zamówienia - zadania od 1 do 3. Każdy z wykonawców może złożyć ofertę na wybrane przez siebie zadanie lub zadania. Zadanie 1 1 Ziemniaki jadalne - o średnicy poprzecznej min. 4 cm i podłużnej min. 5 cm, bulwy dojrzałe, zdrowe, czyste, suche, nienadmarznięte, jednoodmianowe, o kształcie typowym dla danej odmiany, o dobrym smaku, bez pustych miejsc w środku, bez śladów uszkodzeń mechanicznych, pakowane w worki max. po 30 kg. Ilość - 190000 kg. Zadanie nr 2 1 Seler (korzeń) - pakowany w worki max. po 30 kg. Ilość - 13500 kg. 2 Buraki ćwikłowe - pakowane w worki max. po 30 kg. Ilość - 15000 kg. 3 Marchewka (korzeń) - pakowana w worki max. po 30 kg . Ilość - 30000 kg. 4 Cebula biała - pakowana w worki max. po 30 kg. Ilość - 13500 kg. 5 Pietruszka (korzeń) - pakowana w worki max. po 30 kg. Ilość - 13500 kg. 6 Por - pakowany w worki max. po 30 kg. Ilość - 7000 kg. 7 Kapusta biała - pakowana w worki max. po 30 kg. Ilość -13000 kg. 8 Kapusta czerwona - pakowana w worki max. po 30 kg. Ilość - 7000 kg. 9 Jabłko o gramaturze (100g - 180 g), pakowane w pojemniki max. po 20 kg. Ilość - 16000 kg. 10 Ogórek zielony o gramaturze (80g - 200 g), pakowane w pojemniki max. po 20kg. Ilość - 3800 kg. 11 Pomidory o gramaturze (100g - 150 g), pakowane w pojemniki max. po 20 kg. Ilość - 4000 kg. 12 Kalafior - pakowany w pojemniki max. po 20 kg. Ilość - 1000 kg. 13 Papryka zielona - pakowana w worki max. po 20 kg. Ilość - 1100 kg. Zadanie nr 3 1 Kapusta kiszona - drobno szatkowana o swoistym smaku i zapachu, pakowana w beczki max. po 120 kg. Ilość - 24500 kg. 2 Ogórki kiszone - o swoistym smaku i zapachu, pakowane w beczki max. po 110 kg. Ilość - 8500 kg. Zakład Karny w Wojkowicach będący podmiotem sektora finansów publicznych zobowiązany jest na podstawie ustawy o finansach publicznych do wydatkowania środków finansowych m.in. w sposób celowy i oszczędny. Zakład dokonuje zakupów artykułów żywnościowych m.in. warzyw, w celu zapewnienia wyżywienia osadzonych odbywających karę pozbawienia wolności. Osadzeni w Zakładzie Karnym w Wojkowicach żywieni są zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Sprawiedliwości z dnia 2 września 2003 r. w sprawie określenia wartości dziennej normy wyżywienia oraz rodzaju diet wydawanych osobom osadzonym w zakładach karnych i aresztach śledczych, oraz zarządzeniem nr 66/2010 Dyrektora Generalnego Służby Więziennej z dnia 06.09.2010 r. w sprawie gospodarki żywnościowej w jednostkach organizacyjnych Służby Więziennej. Rozporządzenie Ministra Sprawiedliwości określa m. in. wysokość stawek dziennych norm wyżywienia oraz diet. Biorąc po uwagę, iż wysokość dziennej stawki wyżywienia ogranicza możliwości Zamawiającego, należy stwierdzić, iż zastosowanie drugiego kryterium oceny ofert poza ceną, może spowodować zwiększenie kosztów wyżywienia osadzonych, powodując negatywny wpływ na korzyści finansowe zakładu, które są odzwierciedleniem obok zasady legalności, również zasady gospodarności i celowości wydatkowanych środków finansowych. Ponadto, zastosowanie w postepowaniu ceny jako jedynego kryterium oceny ofert, nie wpłynie na koszty ponoszone w całym okresie korzystania z przedmiotu zamówienia.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032121001
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach