Szpital Miejski w Miastku Sp. z.o.o. ogłasza przetarg
- Adres: 77-200 Miastko, Ul. Wybickiego 30
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 59 8570902
- Data zamieszczenia: 2014-03-27
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Szpital Miejski w Miastku Sp. z.o.o.
Ul. Wybickiego 30 30
77-200 Miastko, woj. pomorskie
tel. 59 8570902
REGON: 22200769700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.szpitalmiejski.pl/bip
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Samodzielny publiczny zakład opieki zdrowotnej
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
1 Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla Szpitala Miejskiego w Miastku Sp. z o.o. adres ul. Wybickiego 30, 77-200 Miastko. Przedmiot zamówienia został określony w załączniku nr 4 do niniejszej siwz i obejmuje między innymi artykuły: warzywa z gatunku kapustnych, strączkowych, cebulowych, pomidory, ogórki, pieczarki, owoce cytrusowe, jagodowe, jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie, wiśnie, truskawki, maliny i inne. itp. Zamawiający informuje, że przy dostawie artykułów będących przedmiotem zamówienia stosuje prawo opcji, oznacza to, że podane ilości są wielkościami maksymalnymi, które należy wycenić w ofercie cenowej. Zamawiający będzie odbierał przedmiot zamówienia sukcesywnie w miarę potrzeb. Wymagania dotyczące transportu: 1) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2) Dowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem Wykonawcy do magazynów Zamawiającego. 3) Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. 4) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg. zamówień składanych przez Odbiorcę, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z jednostronnych dyspozycji przedstawicieli zamawiającego. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówień na jeden dzień przed żądanym terminem dostawy. 5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia odpowiadał wymogom określonym w Polskich Normach pod rygorem zwrotu wyrobów. 6) Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne. Dostarczane warzywa i owoce muszą odznaczać się charakterystycznym kształtem i zabarwieniem dla określonej odmiany, muszą być świeże, soczyste i zdrowe. Czyste i nienadmarznięte, o smaku charakterystycznym dla danej odmiany i bez śladów uszkodzeń mechanicznych. 7) Zamawiający wymaga dostaw ziemniaków jadalnych typu B - odmiany wszechstronnego użytkowania. Wymagana średnica poprzeczna bulwy min.4 cm, a podłużna min. 5 cm. Bulwy muszą być dojrzałe, zdrowe, czyste, suche, o kształcie typowym dla danej odmiany i charakteryzować się dobrym smakiem. Ziemniaki po ugotowaniu muszą mieć właściwą konsystencję, ładny wygląd, a przede wszystkim dobry smak. Ugotowany miąższ powinien po ugotowaniu delikatnie rozsypywać się. Zamawiający wymaga opakowania w worki raszlowe do 30 kg. 8). Zamawiający kategorycznie nie przyjmie dostaw ziemniaków o bulwach zzieleniałych, nadmarzniętych, posiadających puste miejsca w środku i nieodpowiednie przebarwienia wewnątrz. Inne cechy dyskwalifikujące to: zaparzenie, zapleśnienie, porośniecie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 3 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Nie wymaga się
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.szpitalmiastko.pl/bip
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw i owoców dla PBSz w Człuchowie
Dodano: 2016-06-23 - Dostawa warzyw - lato 2016r
Dodano: 2016-06-13 - Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku
Dodano: 2016-01-19 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2015-11-30 - Dostawa warzyw i owoców świeżych.
Dodano: 2015-11-04 - Dostawa warzyw i owoców dla PBSz w Człuchowie
Dodano: 2015-06-17 - SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ SŁONECZNE WZGÓRZE W RYJEWIE
Dodano: 2015-01-09 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A
Dodano: 2014-12-08 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2014-11-21