Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych przy Starostwie Powiatowym w Człuchowie ogłasza przetarg
- Adres: 77-300 Człuchów, ul. Wojska Polskiego 1
- Województwo: pomorskie
- Telefon/fax: tel. 059 8342539, 8343461 - 463 , fax. 059 8342539
- Data zamieszczenia: 2011-02-03
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych przy Starostwie Powiatowym w Człuchowie
ul. Wojska Polskiego 1 1
77-300 Człuchów, woj. pomorskie
tel. 059 8342539, 8343461 - 463, fax. 059 8342539
REGON: 77125741400000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.bip.powiatczluchowski.org.pl zakładkajednostkiorganizacyjne Zakład Wdrożeń i Usług Technicznych
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Administracja samorządowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa warzyw i owoców - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
3.1.Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy warzyw i owoców dla jednostek organizacyjnych Powiatu Człuchowskiego. Przedmiot zamówienia został określony w załączniku nr 2 do niniejszej siwz i obejmuje między innymi warzywa z gatunku kapustnych, strączkowych, cebulowych, pomidory, ogórki, pieczarki, owoce cytrusowe, jagodowe, jabłka, gruszki, śliwki, czereśnie, wiśnie, truskawki, maliny i inne. 3.2. Dostarczane warzywa i owoce muszą odznaczać się charakterystycznym kształtem i zabarwieniem dla określonej odmiany, muszą być świeże, soczyste i zdrowe. Czyste i nie nadmarznięte, o smaku charakterystycznym dla danej odmiany i bez śladów uszkodzeń mechanicznych. 3.3. Zamawiający wymaga dostaw ziemniaków jadalnych typu Irys (etykietowane ze świadectwem jakości). Wymagana średnica poprzeczna bulwy min.4 cm, a podłużna min. 5 cm. Bulwy muszą być dojrzałe, zdrowe, czyste, suche, o kształcie typowym dla danej odmiany i charakteryzować się dobrym smakiem. Ziemniaki po ugotowaniu muszą mieć właściwą konsystencję, ładny wygląd, a przede wszystkim dobry smak. Ugotowany miąższ powinien po ugotowaniu delikatnie rozsypywać się. Zamawiający wymaga opakowania w worki raszlowe do 30 kg. Zamawiający nie przyjmie dostaw ziemniaków o bulwach zzieleniałych, nadmarzniętych, posiadających puste miejsca w środku i nieodpowiednie przebarwienia wewnątrz. Inne cechy dyskwalifikujące to: zaparzenie, zapleśnienie, porośniecie kiełkami powyżej 1 cm, obce zapachy. 3.4.Zamawiający zastrzega sobie w czasie badania ofert prawo do bezpłatnego dostarczenia wybranych produktów równoważnych w celu zbadania ich jakości. W przypadku wątpliwości co do równoważności Wykonawca jest zobowiązany do jej udowodnienia (wykazania). Nazwy własne podane w formularzu cenowy są przykładowe, należy rozumieć jako typu. Wykonawca może zaproponować produkty o innej nazwie, jednak muszą one spełniać wymogi tej samej lub wyższej jakości. Zamawiający przez określenie spełnienia wymogów jakości rozumie artykuły spożywcze zachowujące istotne cechy gwarantujące tożsamość produktu w I gatunku, jego właściwy skład i świeżość, właściwą gramaturę, właściwy termin przydatności do spożycia itp. 3.6. Wymagania dotyczące transportu: 1) Wykonawca dostarczy przedmiot zamówienia specjalistycznym transportem przystosowanym do przewozu żywności, zgodnie z obowiązującymi przepisami. 2) Dowóz przedmiotu zamówienia odbędzie się ubezpieczonym transportem Wykonawcy do magazynów odbiorcy: 1.1 Zakład Aktywności Zawodowej 77-330 Czarne ul. Zamkowa 17 tel. 059 833 3882 1.2 Powiatowa Bursa Szkolna 77-300 Człuchów ul. Koszalińska 2 tel. 059 834 3492 1.3 Specjalny Ośrodek Szkolno-Wychowawczy 77-300 Człuchów ul. Batorego 24 tel. 059 834 2416 3) Dostawa zamówienia nastąpi na koszt i ryzyko Wykonawcy. 4) Dostawy będą wykonywane sukcesywnie wg. zamówień składanych przez Zamawiającego, a ich wielkość i częstotliwość wynikać będzie z jednostronnych dyspozycji przedstawicieli Zamawiającego. Zamówienia będą składane i przyjmowane telefonicznie lub faxem. Zamawiający zastrzega sobie prawo do składania zamówień na jeden dzień przed żądanym terminem dostawy. 5) Zamawiający wymaga, aby przedmiot zamówienia odpowiadał wymogom określonym w Polskich Normach pod rygorem zwrotu wyrobów. 6) Wykonawca dostarczać będzie przedmiot zamówienia od producenta (hurtowni) spełniającego wszystkie powszechnie obowiązujące w Polsce wymagania higieniczno-sanitarne. 7) Wykonawca zagwarantuje dostawę przedmiotu zamówienia w odpowiednich ilościach do jednostek Powiatu Człuchowskiego zgodnie ze składanymi zamówieniami (zgodnie z dyspozycją Zamawiającego) - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 153000001
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.1. Warunki dotyczące zamówienia
- Informacja na temat wadium: Zamawiający nie wymaga
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.bip.powiatczluchowski.org.pl/zakładka jednostki organizacyjne ZWiUT
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw i owoców dla PBSz w Człuchowie
Dodano: 2016-06-23 - Dostawa warzyw - lato 2016r
Dodano: 2016-06-13 - Przetarg nieograniczony na dostawę artykułów spożywczych do Domu Pomocy Społecznej Nr 1 w Lęborku
Dodano: 2016-01-19 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2015-12-09 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2015-11-30 - Dostawa warzyw i owoców świeżych.
Dodano: 2015-11-04 - Dostawa warzyw i owoców dla PBSz w Człuchowie
Dodano: 2015-06-17 - SUKCESYWNA DOSTAWA PRODUKTÓW ŻYWNOŚCIOWYCH DLA DOMU POMOCY SPOŁECZNEJ SŁONECZNE WZGÓRZE W RYJEWIE
Dodano: 2015-01-09 - Dostawa artykułów spożywczych do stołówki Zespołu Szkół w Parchowie, ul. Kartuska 19A
Dodano: 2014-12-08 - Dostawa warzyw, owoców, jaj na potrzeby działu żywienia Sanatorium Uzdrowiskowego Leśnik w Sopocie przy ul. 23 Marca 105
Dodano: 2014-11-21