Przetargi.pl
DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW

Jednostka Wojskowa 4620 ogłasza przetarg

  • Adres: 87100 Toruń, ul. Okólna
  • Województwo: kujawsko-pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 56 653 36 94 , fax. 56 653 36 60
  • Data zamieszczenia: 2017-10-18
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Jednostka Wojskowa 4620
    ul. Okólna 37
    87100 Toruń, woj. kujawsko-pomorskie
    tel. 56 653 36 94, fax. 56 653 36 60
    REGON: 34090172500000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.12wog.wp.mil.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    DOSTAWA WARZYW I OWOCÓW
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest: Dostawa warzyw i owoców, w asortymencie i ilościach podanych w rozdziale IV niniejszej specyfikacji. 2. Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania określone w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego żywności, w szczególności w przepisach wymienionych w załączniku nr 1 do SIWZ oraz będzie wytwarzany zgodnie z obowiązującymi przepisami. 3. Szczegółowe wymogi dla przedmiotu zamówienia zawarto w załączniku nr 1 do SIWZ („Opis przedmiotu zamówienia”). 4. Zamawiający zgodnie z zapisem art. 34 ust. 5 ustawy Prawo zamówień publicznych przewiduje możliwość zastosowania prawa opcji w przedmiotowym postępowaniu w następującym zakresie: 4.1. Zamawiający określił w formularzu ofertowym ilości towaru, jakie Wykonawca ma dostarczyć w ramach niniejszego postępowania; 4.2. Jeżeli w trakcie realizacji zamówienia okaże się, iż Zamawiający posiada środki finansowe oraz potrzebę zamówienia większej ilości towaru w stosunku do przewidywanych w podstawowym zakresie zamówienia, Zamawiający pozostawia sobie możliwość skorzystania z prawa opcji i zamówienia dodatkowego towaru, zgodnie z zawartą umową, za które Wykonawcy będzie przysługiwało odrębne wynagrodzenie. W przypadku zamówienia dodatkowej ilości towaru rozliczenie będzie następowało na podstawie cen jednostkowych ujętych w ofercie wybranego Wykonawcy i zawartej umowie. Zamówienie wynikające z prawa opcji nie przekroczy ilości wyszczególnionych w tabelach w części IV pkt 3 SIWZ. 4.3. Zamawiający zastrzega, iż część zamówienia określona jako „prawo opcji” jest uprawnieniem, a nie zobowiązaniem Zamawiającego. Realizacja opcji może, ale nie musi nastąpić w zależności od zapotrzebowania Zamawiającego i na skutek jego dyspozycji w tym zakresie. Brak realizacji zamówienia w tym zakresie nie będzie rodzić żadnych roszczeń ze strony wykonawcy w stosunku do Zamawiającego. 5. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych: Część 1 – Dostawa warzyw gr. I dla Garnizonu Toruń Część 2 – Dostawa warzyw gr. II dla Garnizonu Toruń Część 3 – Dostawa owoców gr. I dla Garnizonu Toruń Część 4 – Dostawa warzyw gr. I dla Garnizonu Inowrocław Część 5 – Dostawa warzyw gr. II dla Garnizonu Inowrocław Część 6 – Dostawa owoców gr. I dla Garnizonu Inowrocław 6. Ofertę można złożyć na jedną lub wszystkie części zamówienia. Maksymalna liczba części zamówienia publicznego, na które może zostać udzielone zamówienie jednemu wykonawcy – 6 części.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 03220000-9
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: 1. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada aktualną decyzję lub zaświadczenie wydane przez właściwy organ urzędowej kontroli żywności, wydane na podstawie ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia, potwierdzający, że Wykonawca został dopuszczony do produkcji lub obrotu artykułami spożywczymi; 2. Wykonawca spełni warunek jeżeli wykaże, że posiada dokument będący potwierdzeniem zgłoszenia do wojewódzkiego inspektora jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych działalności gospodarczej w zakresie produkcji, składowania, konfekcjonowania i obrotu artykułami rolno-spożywczymi, zgodnie z ustawą z dnia 21 grudnia 2000 r. roku o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 1577 z późn. zm.). Powyższy warunek 1. nie dotyczy rolników w rozumieniu przepisów ustawy z dnia 20 grudnia 1990 r. o ubezpieczeniu społecznym rolników (Dz. U. z 2008 r. Nr 50 poz. 291 z późn. zm.). Rolnicy składający ofertę w niniejszym postępowaniu muszą być zarejestrowani w Państwowej Inspekcji Sanitarnej jako producenci produkcji pierwotnej w zakresie dostaw bezpośrednich na podstawie art. 63 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010 r. Nr 136 poz. 914 z późn. zm.).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach