Przetargi.pl
Dostawa warzyw i owoców

Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej ogłasza przetarg

  • Adres: 58-540 Karpacz, ul. Wilcza 1
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 075 7619412 , fax. 075 7616256
  • Data zamieszczenia: 2009-05-08
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Ośrodek Doskonalenia Kadr Służby Więziennej
    ul. Wilcza 1 1
    58-540 Karpacz, woj. dolnośląskie
    tel. 075 7619412, fax. 075 7616256
    REGON: 23082054100000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.kruczeskaly.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Państwowa jednostka organizacyjna nie posiadająca osobowości prawnej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa warzyw i owoców
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Lp. KOD CPV Nazwa towaru j.m Orientacyjna wielkość zamówienia na okres 12 miesięcy 1 2 3 5 6 1 03222112-1 Ananas szt. 40,00 2 03222000-3 Arbuz kg 130,00 3 03222117-6 Awokado szt. 50,00 4 03221250-3 Bakłażan kg 20,00 5 03222111-4 Banan kg 900,00 6 03221111-7 Botwina szt. 50,00 7 03222332-9 Brzoskwinie kg 30,00 8 03221222-8 Buraki czerwone kg 1200,00 9 03221113-1 Cebula biała kg 1000,00 10 03221113-1 Cebula czerwona kg 50,00 11 03221250-3 Cukinia kg 60,00 12 03222210-8 Cytryna kg 800,00 13 03222330-5 Czereśnie kg 20,00 14 03221100-7 Czosnek kg 70,00 15 03222322-6 Gruszki kg 80,00 16 03222321-9 Jabłka kg 900,00 17 03221300-9 Jarmuż szt. 50,00 18 03221410-3 Kapusta biała kg 1600,00 19 03221410-3 Kapusta czerwona kg 1000,00 20 03221410-3 Kapusta pekińska kg 800,00 21 03222118-3 Kiwi kg 80,00 22 03221300-9 Koper świeży zielony szt. 700,00 23 03222240-7 Mandarynki kg 150,00 24 03221112-4 Marchew kg 1400,00 25 03221200-8 Melon szt. 20,00 26 03221110-0 Nać zielonej pietruszki szt. 700,00 27 03222332-9 Nektarynki kg 50,00 28 03221270-9 Ogórek zielony kg 1000,00 29 03221230-7 Papryka surowa czerwona kg 550,00 30 03221260-6 Pieczarka świeża kg 350,00 31 03221110-0 Pietruszka korzeń kg 500,00 32 03222220-1 Pomarańcze kg 150,00 33 03221240-0 Pomidor kg 1100,00 34 03221000-6 Por kg 500,00 35 03221110-0 Rzodkiew biała kg 700,00 36 03221110-0 Rzodkiewka szt. 60,00 37 03221320-5 Sałata lodowa szt. 60,00 38 03221320-5 Sałata zielona szt. 250,00 39 03221110-0 Seler -nać zielony szt. 20,00 40 03221110-0 Seler korzenny kg 500,00 41 03221300-9 Szczypiorek szt. 400,00 42 03221300-9 Szpinak kg 40,00 43 03222334-3 Śliwki kg 20,00 44 03222313-0 Truskawka kg 50,00 45 03222340-8 Winogrona kg 100,00 46 03222333-6 Wiśnie kg 30,00 47 03212100-1 Ziemniaki kg 12000,00
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 032200000
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: W przetargu mogą wziąć udział Wykonawcy: 1. Spełniający warunki określone w przepisie art. 22 ust. 1 ustawy tj. Wykonawcy, którzy: a)posiadają uprawnienia do wykonywania określonej działalności lub czynności, jeżeli ustawy nakładają obowiązek posiadania takich uprawnień; b)posiadają niezbędną wiedzę i doświadczenie oraz dysponują potencjałem technicznym i osobami zdolnymi do wykonania zamówienia; c)znajdują się w sytuacji ekonomicznej i finansowej zapewniającej wykonanie zamówienia; d)nie podlegają wykluczeniu z postępowania o udzielenie zamówienia (na podstawie przepisu art. 24 ust.1 i 2 ustawy). Sposób dokonywania oceny spełniania warunków udziału w postępowaniu: Na potwierdzenie spełnienia ww. wymienionych warunków - Wykonawca dołączy do oferty oświadczenia i dokumenty wymienione w dziale VI SIWZ. Ocena spełniania warunków wymaganych od Wykonawcy zostanie dokonana wg formuły: spełnia - nie spełnia.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu potwierdzenia, że Wykonawca może ubiegać się o udzielenie zamówienia publicznego na warunkach określonych w art. 22 i art. 24 ustawy Zamawiający żąda złożenia dołączonych do SIWZ następujących dokumentów: 1.aktualny wypis z rejestru lub zaświadczenie o wpisie do ewidencji, potwierdzające dopuszczenie do obrotu prawnego w zakresie objętym zamówieniem lub inny dokument stwierdzający status prawny Wykonawcy, wystawiony nie wcześniej niż 6 miesięcy przed upływem terminu składania ofert; 2.decyzja Urzędu Skarbowego o nadaniu numeru NIP; 3.zaświadczenie o nadaniu numeru REGON; 4.wypełniony i podpisany druk -formularz ofertowy; 5.szczegółową ofertę cenową, wykaz asortymentowo - ilościowo wraz z formularzem cenowym - załącznik nr 2, w tym: a)nazwę towaru, b)cenę jednostkową netto, c)wartość netto, d)stawkę VAT, e)wartość brutto każdej pozycji, f)podsumowanie wartości netto i brutto towarów wymienionych w załączniku nr 2; 6.szczegółową ofertę cenową, wykaz asortymentowo - ilościowo wraz z formularzem cenowym - załącznik nr 2, w tym: a)oświadczenie, że Wykonawca nie podlega wykluczeniu z postępowania na podstawie art. 24 ustawy, zgodnie z załączonym drukiem - załącznik nr 3. 7.oświadczenia z art. 22, zgodnie z załączonym drukiem - załącznik nr 4. 8.oświadczenie, że Wykonawca dostarczy towar swoim środkiem transportu i na własny koszt - załącznik nr 5; 9.oświadczenie o sposobie wykonywania zamówienia - samodzielnie lub z udziałem podwykonawców - załącznik nr 6; Złożenie przez Wykonawcę fałszywych lub stwierdzających nieprawdę dokumentów oraz oświadczeń, spowoduje wykluczenie go z postępowania. Dokumenty mogą być przedstawione w formie oryginałów albo kserokopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez dostawcę lub wykonawcę. Brak jakiegokolwiek z określonych w specyfikacji dokumentów lub złożenie go w niewłaściwej formie spowoduje odrzucenie oferty.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.1. Kryteria oceny ofert: Najniższa marża, jednakowa dla wszystkich produktów będących przedmiotem zamówienia, liczona od średnich cen Wielkopolskiej Gildii Rolno-Ogrodniczej
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.kruczeskaly.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach