Przetargi.pl
„Dostawa świeżego nabiału do jednostek Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. - Zadanie nr 02 - „Dostawa świeżego nabiału do Specjalistycznego Szpitala Chorób Płuc, Rościszów 11, 58-250 Pieszyce”

Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o. ogłasza przetarg

  • Adres: 58-351 Sokołowsko, ul. Parkowa
  • Województwo: dolnośląskie
  • Telefon/fax: tel. 748 458 240 , fax. 748 458 237
  • Data zamieszczenia: 2019-09-05
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Sanatoria Dolnośląskie sp. z o.o.
    ul. Parkowa 3
    58-351 Sokołowsko, woj. dolnośląskie
    tel. 748 458 240, fax. 748 458 237
    REGON: 89031444000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: https://sanatoria-dolnoslaskie.pl/

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    „Dostawa świeżego nabiału do jednostek Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. - Zadanie nr 02 - „Dostawa świeżego nabiału do Specjalistycznego Szpitala Chorób Płuc, Rościszów 11, 58-250 Pieszyce”
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest sukcesywna dostawa świeżego nabiału do jednostek Sanatoria Dolnośląskie Sp. z o.o. wraz z transportem własnym Wykonawcy lub na jego koszt, zgodnie z wykazem załączonym do niniejszej SIWZ stanowiącym załącznik nr 4 do następujących zadań: Zadanie nr 02 - „Dostawa świeżego nabiału do Specjalistycznego Szpitala Chorób Płuc, Rościszów 11, 58-250 Pieszyce” realizowana na zamówienie Zamawiającego. 1. Oferowane produkty muszą być świeże i zdatne do spożycia oraz spełniające wymogi i wytworzone zgodnie z obowiązującymi przepisami prawa, w szczególności: • Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie Żywności i Żywienia (tj. Dz. U. 2018.poz. 1541. ze zm.), • Ustawą z dnia 21 grudnia 2000r. o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych (t.j. Dz.U.2018.2164 t.j. ze zm.), zgodnie z polskimi normami. 2. Oferowane produkty muszą być składowane i transportowane w sposób zapewniający utrzymanie ich właściwej jakości handlowej. Produkty bez oznak nienależytego przechowywania, bez przebarwień i oznak zepsucia. 3. Na każdym dostarczonym opakowaniu musi znajdować się etykieta z następującymi danymi: a) nazwa oraz adres dostawcy lub producenta, b) termin przydatności do spożycia (dzień, miesiąc, rok). Wykonawca zobowiązany jest również dokonać rozładunku dostarczonego przedmiotu zamówienia i jego wniesienia w obecności upoważnionego pracownika Zamawiającego. 4. Wykonawca zapewnia środek transportu do realizacji dostaw, który jest przystosowany do przewozu żywności (art. spożywczych). Pojazd musi być wyposażony w pojemniki transportowe, plastikowe, bez uszkodzeń mechanicznych, bez obcych zapachów, dopuszczone do kontaktu z żywnością, zapewniające zachowanie właściwej jakości artykułów w czasie transportu. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za skutki ewentualnych kontroli ze strony Zamawiającego lub uprawnionych organów/podmiotów. Transport produktów i związane z tym koszty, w tym koszty opakowania, załadunku i rozładunku ponosi Wykonawca. 5. Wykonawca zobligowany jest posiadać wdrożony system HACCP i stosować procedury z tym związane, posiadać wpis do rejestru zakładów podlegających urzędowej kontroli Państwowego Inspektoratu Sanitarnego. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo do zmniejszenia lub zwiększenia ilości zamówionych jaj. Całkowita wielkość (wartość) zamówienia uzależniona będzie od ilości zamówionych jaj przez Zamawiającego. UWAGA: wszystkie podane w SIWZ nazwy własne, czy producentów mają charakter wzorcowy produktów, jakie wymaga Zamawiający. Wykonawca podając w załączniku nr 4 inne produkty, powinien przedstawić produkty, które będą posiadały skład nie gorszy od tego co wskazał Zamawiający. Podane w SIWZ nazwy własne lub producentów wskazane przez Zamawiającego maja formę danych wyjściowych umożliwiających Wykonawcom prawidłowe przygotowanie oferty.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15500000-3
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia warunku w tym zakresie
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: W celu oceny, czy Wykonawca polegając na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a Ustawy, będzie dysponował niezbędnymi zasobami w stopniu umożliwiającym należyte wykonanie zamówienia publicznego oraz oceny, czy stosunek łączący Wykonawcę z tymi podmiotami gwarantuje rzeczywisty dostęp do ich zasobów, Zamawiający żąda dokumentów, które określają w szczególności: 1.1) zakres dostępnych Wykonawcy zasobów innego podmiotu, 1.2) sposób wykorzystania zasobów innego podmiotu, przez Wykonawcę, przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 1.3) zakres i okres udziału innego podmiotu przy wykonywaniu zamówienia publicznego, 1.4) czy podmiot, na zdolnościach którego Wykonawca polega w odniesieniu do warunków udziału w postępowaniu dotyczących wykształcenia, kwalifikacji zawodowych lub doświadczenia, zrealizuje roboty budowlane lub usługi, których wskazane zdolności dotyczą. 2) Zamawiający żąda od Wykonawcy, który polega na zdolnościach lub sytuacji innych podmiotów na zasadach określonych w art. 22a Ustawy, złożenia oświadczenia na potwierdzenie braku podstaw do wykluczenia (załącznik nr 2).

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach