Areszt Śledczy Warszawa Mokotów ogłasza przetarg
- Adres: 02-521 Warszawa, ul. Rakowiecka 37
- Województwo: mazowieckie
- Telefon/fax: tel. 640-80-00 , fax. 022 6408099
- Data zamieszczenia: 2013-10-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy Warszawa Mokotów
ul. Rakowiecka 37 37
02-521 Warszawa, woj. mazowieckie
tel. 640-80-00, fax. 022 6408099
REGON: 01213071000000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Organ administracji państwowej - Areszt Śledczy
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
DOSTAWA ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW DROBIOWYCH, ŚWIEŻEGO MIĘSA I WYROBÓW WIEPRZOWYCH ORAZ WOŁOWYCH - II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem udzielanego zamówienia publicznego jest dostawa realizowana w częściach świeżego mięsa i wyrobów drobiowych, świeżego mięsa i wyrobów wieprzowych oraz wołowych wytwarzanych zgodnie z obowiązującymi przepisami, a w szczególności z: a) Ustawą z dnia 25 sierpnia 2006r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2010r. Nr 136, poz. 914), oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. b) Ustawą z dnia 16 grudnia 2005r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006r. Nr 17, poz. 127) oraz rozporządzeniami wykonawczymi do tej ustawy. Szczegółowy rodzaj oraz ilości asortymentu przedstawiają się następująco: Część 1 1. baleron drobiowy - 3000 kg 2. mięso mielone drobiowe - 4000 kg 3. parówki drobiowe - 5500 kg 4. pieczeń drobiowa - 2000 kg 5. polędwica drobiowa - 3000 kg 6. porcje rosołowe (nie mrożone) - 2500 kg 7. szynka drobiowa - 2500 kg 8. szynka drobiowa mielona - 2500 kg 9. podudzie z kurczaka z kością (nie mrożone) - 3000 kg 10. żołądki drobiowe (nie mrożone) - 350 kg 11. serca drobiowe (nie mrożone) - 350 kg 12. szynka miodowa drobiowa - 2000 kg 13. serdelki z indyka - 1500 kg 14. filet z kurczaka - 200 kg 15. kiełbasa drobiowa cienka - 1500 kg Część 2 1. boczek wędzony - 1000 kg 2. kaszanka gryczana - 1000 kg 3. kiełbasa zielonogórska - 2000 kg 4. kiełbasa luncheon-met - 2000 kg 5. kiełbasa krakowska parzona - 2000 kg 6. kiełbasa mortadela - 2000 kg 7. kiełbasa parówkowa - 2000 kg 8. kiełbasa zwyczajna - 3500 kg 9. kiełbasa podlaska - 2500 kg 10. mięso wołowe bez kości kl. II - 500 kg 11. mięso wieprzowe bez kości kl. II - 1000 kg 12. mięso mielone wieprzowo - wołowe - 4500 kg 13. pieczeń rzymska - 1500 kg 14. salceson włoski - 1000 kg 15. szynka tyrolska - 2000 kg 16. wątroba wieprzowa - 1500 kg 17. pasztet wieprzowy blok - 2000 kg 18. pasztetowa wieprzowa - 1200 kg 19. salceson czarny - 1200 kg 20. słonina wieprzowa bez skóry - 350 kg 21. karkówka wieprzowa bez kości - 800 kg 22. kiełbasa toruńska - 1000 kg 23. kiełbasa szynkowa wieprzowa - 1000 kg 24. mortadela z warzywami - 2000 kg 25. mielonka wieprzowa - 2000 kg 26. schab wieprzowy bez kości - 200 kg 27. kiełbasa wieprzowa biała parzona - 1000 kg 28. żeberka wieprzowe z kością - 500 kg c) W przypadku wszystkich wędlin drobiowych, wieprzowych, podrobowych oraz pasztetów na metce musi być wyszczególniony; skład surowcowy i chemiczny wyrobu z podziałem procentowy oraz występujące przyprawy. d) Żadna z wędlin określanych w nazwie jako drobiowa nie może zawierać w składzie surowcowym mięsa i komponentów pochodzenia wieprzowego. e) Mięsa mielone dostarczane będą w pojemnikach do tego celu przystosowanych. Struktura mięsa nie może wskazywać na jego wymieszanie, powinna zachować ciąg strumienia wychodzącego z gardzieli maszyny do mielenia. Dostawa będzie realizowana: 1. dla mięsa wołowego klasy II - średnio jeden raz na dwa tygodnie 2. dla wędlin i kiełbas klasy I i II - średnio trzy razy w tygodniu 3. dla mięsa mielonego - średnio dwa razy w tygodniu 4. dla wyrobów podrobowych - średnio dwa razy w tygodniu z wyłączeniem miesięcy od kwietnia do września w przypadku występowania wysokich temperatur powietrza 5. dla podrobów - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy 6. dla mięsa drobiowego w elementach - średnio raz w tygodniu 7. dla mięsa drobiowego mielonego, porcje rosołowe - średnio trzy razy w tygodniu 8. dla wędlin drobiowych - średnio trzy razy w tygodniu 9. dla podrobów drobiowych - po uprzednim ustaleniu między zamawiającym a wykonawcą z wyprzedzeniem niezbędnym do należytego przygotowania dostawy - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 151000009
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
- II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
- II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
- II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.3. Informacje administracyjne
- IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.zp.sw.gov.pl
- IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa artykułów żywnościowych dla Gminnego Centrum Informacji, Kultury, Sportu i Rekreacji w Długosiodle
Dodano: 2016-07-27 - Zakup i dostawa artykułów żywnościowych do Publicznego Przedszkola i Zespołu Szkół w Żelechowie
Dodano: 2016-07-21 - Sukcesywna dostawa mięsa oraz wędlin dla Domu Pomocy Społecznej Weterana Walki i Pracy w Radomiu, ul. Wyścigowa 16
Dodano: 2016-06-07 - Dostawa dla Domu Pomocy Społecznej im. Ks. kardynała Józefa Glempa w Bramkach, mięsa, wędlin , drobiu i wyrobów drobiowych na II półrocze 2016 roku
Dodano: 2016-06-02 - Dostawy mięsa i wędlin sprawa nr 220/01/2016
Dodano: 2016-05-20 - Przetarg na dostawę artykułów żywnościowych
Dodano: 2016-05-17 - DOSTAWY DROBIU wykonywane sukcesywnie w okresie od 01.06.2016r. do 31.05.2017r.
Dodano: 2016-04-12 - Dostawa mięsa do kuchni Szpitala Praskiego p. w. Przemienienia Pańskiego Sp. z o. o.
Dodano: 2016-03-09 - Przedmiotem zamówienia jest dostawa mięsa i wędlin do Domu Pomocy Społecznej ,,Leśny.
Dodano: 2016-03-09 - Dostawy produktów spożywczych oraz mięsa, wędlin i drobiu do Jednostek Organizacyjnych Powiatu Kozienickiego
Dodano: 2016-03-03