Przetargi.pl
Dostawa SPRZĘTU I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO PENTRY ORAZ KUCHNI STATKU NAUKOWO-BADAWCZEGO S/Y OCEANIA

Instytut Oceanologii PAN ogłasza przetarg

  • Adres: 81-712 Sopot, ul. Powstańców Warszawy 55
  • Województwo: pomorskie
  • Telefon/fax: tel. 058 5517281 , fax. 058 5512130
  • Data zamieszczenia: 2010-05-26
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Instytut Oceanologii PAN
    ul. Powstańców Warszawy 55 55
    81-712 Sopot, woj. pomorskie
    tel. 058 5517281, fax. 058 5512130
    REGON: 00063246700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.iopan.gda.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Instytut Polskiej Akademii Nauk

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa SPRZĘTU I WYPOSAŻENIA GASTRONOMICZNEGO PENTRY ORAZ KUCHNI STATKU NAUKOWO-BADAWCZEGO S/Y OCEANIA
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa fabrycznie nowego sprzętu i wyposażenia gastronomicznego pentry oraz kuchni statku naukowo-badawczego s/y Oceania wraz z udziałem w montażu (główny kod CPV: 39221000-7 Sprzęt kuchenny, 39141000-2 Meble i wyposażenie kuchni, 39143200-8 Meble do jadalni, 45421151-7 Instalowanie kuchni na wymiar) w asortymencie, parametrach i ilościach wskazanych w formularzu ofertowo - cenowym stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia, dla Zamawiającego Instytutu Oceanologii Polskiej Akademii Nauk w Sopocie, ul. Powstańców Warszawy 55, 81-712 Sopot. 2. W skład przedmiotu zamówienia wchodzi: 2.1. Wyposażenie pentry: a. szafki wiszące (CPV: 39173000-5 Meble do przechowywania) b. stół roboczy (CPV: 39151200-7 Stoły robocze) c. stół ze zlewem (CPV: 39151200-7 Stoły robocze) d. młynek koloidalny (CPV: 42996100-5 Rozdrabniarki) e. separator tłuszczu (CPV: 42912000-2 Maszyny i aparatura do filtrowania lub oczyszczania cieczy) f. bateria prysznicowa sztorcowa z wylewką (CPV: 42130000-9 Krany, kurki, zawory i podobna armatura) g. stół z szafką (CPV: 39173000-5 Meble do przechowywania) h. stół roboczy z szufladami i miejscem na zmywarkę (CPV: 39151200-7 Stoły robocze) i. zmywarka podblatowa - ze standardowym wyposażeniem (CPV: 39713100-4 Zmywarki do naczyń) j. automatyczny uzdatniacz wody (CPV: 42912300-5 Maszyny i aparatura do filtrowania lub oczyszczania wody) k. szafa chłodnicza podblatowa (CPV: 39711130-9 Chłodziarki) l. uchwyt wiszący na talerze (CPV: 39221190-5 Stojaki na naczynia) ł. uchwyt wiszący na kubki (CPV: 39221190-5 Stojaki na naczynia) m. mikrofalówka (CPV: 39711362-4 Kuchenki mikrofalowe) o. opiekacz (CPV: 42214000-9 Piece kuchenne, suszarki do produktów rolnych oraz urządzenia do gotowania lub podgrzewania) 2.2. Wyposażenie kuchni: a. stoły robocze (CPV: 39151200-7 Stoły robocze) b. stół ze zlewem 2-komorowym z półką (CPV: 39151200-7 Stoły robocze) c. szafki wiszące (CPV: 39173000-5 Meble do przechowywania) d. okap (CPV: 42521000-4 Urządzenia do odprowadzania dymu) e. separator tłuszczu (CPV: 42912000-2 Maszyny i aparatura do filtrowania lub oczyszczania cieczy) f. patelnia elektryczna (CPV: 42214000-9 Piece kuchenne, suszarki do produktów rolnych oraz urządzenia do gotowania lub podgrzewania) g. kuchnia elektryczna (CPV: 39711361-7 Kuchenki elektryczne) h. piec konwekcyjno-parowy (CPV: 42214100-0 Piece kuchenne) i. podstawa pod piec konwekcyjno-parowy (CPV: 42214100-0 Piece kuchenne) j. automatyczny uzdatniacz wody (CPV: 42912300-5 Maszyny i aparatura do filtrowania lub oczyszczania wody) k. stół chłodniczy/mroźniczy z agregatem na dole (CPV: 39711130-9 Chłodziarki) l. napęd maszyny wielofunkcyjnej (42900000-5 Różne maszyny ogólnego i specjalnego przeznaczenia) ł. przystawka do rozdrabniania jarzyn (CPV: 39711210-4 Rozdrabniacze żywności) m. przystawka do ubijania (CPV: 39711200-1 Roboty kuchenne) n. przystawka do mielenia mięsa (CPV: 39711210-4 Rozdrabniacze żywności) o. przystawka do krojenia (CPV: 42215110-0 Krajalnice do chleba) p. przystawka do ostrzenia (CPV: 39711200-1 Roboty kuchenne). 3. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia zawarty jest w formularzu ofertowo - cenowym - specyfikacji wyposażenia, stanowiącym Załącznik nr 2 do niniejszej Specyfikacji Istotnych Warunków Zamówienia. 4. W ramach ceny oferty Wykonawca dostarcza zamówiony towar na statek Zamawiającego, który będzie znajdował się w Gdańskiej Stoczni Remontowej im. J. Piłsudskiego Spółka Akcyjna z siedzibą w Gdańsku, ul. Na Ostrowiu nr 1, 80-958 Gdańsk oraz bierze udział w montażu wyposażenia kuchni oraz pentry, przy pomocy wykonawcy remontu statku, w sposób umożliwiający działanie tego wyposażenia. 5. W skład przedmiotu zamówienia wchodzi transport, wniesienie, rozładunek dostarczonego wyposażenia na statek Zamawiającego, a także opakowanie i ubezpieczenie w czasie dostawy do miejsca instalacji (statku) oraz ewentualne magazynowanie przez okres dostępności do realizacji montażu, udział w instalacji wyposażenia (mebli i urządzeń gastronomicznych) przy pomocy wykonawcy remontu statku, uruchomienie sprzętu i szkolenie pracowników Zamawiającego w zakresie obsługi sprzętu i wyposażenia, a także gwarancję i serwis gwarancyjny, które to świadczenie Wykonawca zobowiązany jest uwzględnić w ofercie. 6. Zamawiający wymaga udzielenia minimum 12-miesięcznej gwarancji na wyposażenie i sprzęt od daty zainstalowania sprzętu potwierdzonej protokołem uruchomienia sprzętu, minimalnego czasu reakcji na serwisu na zgłoszenie usterki - do 48 godzin od telefonicznego lub faksowego zgłoszenia oraz zapewnienia, że trzy naprawy gwarancyjne tego samego podzespołu kwalifikują sprzęt do wymiany na nowy - równoważny. Karty gwarancyjne oraz instrukcje obsługi są dostarczane wraz z produktem. 7. Po stronie Zamawiającego pozostaje podłączenie okapu oraz urządzeń gazowych, a także wykonanie przyłączeń elektrycznych (puszki, gniazda, zawory przyłączeniowe). 8. Wykonawca winien zaprojektować rozkład i umieszczenie wyposażenia, będącego przedmiotem niniejszego postępowania w pomieszczeniach pentry i kuchni oraz przedstawić projekt do pisemnego uzgodnienia Zamawiającemu. 9. Przewidywany przez Zamawiającego układ kuchni i pentry oraz ich zabudowy przedstawia szkic na Rysunkach stanowiących Załączniki nr 7 i 8 do niniejszej Specyfikacji. 10. Wykonawca może dokonać wizji lokalnej kuchni i pentry statku. W związku z ciągłą eksploatacją statku, wyznacza się następujące terminy wizji lokalnych na statku s./y Oceania: od dnia 27 maja - do dnia 2 czerwca 2010 r. w godz. 09:00 do 15:00. Wizja lokalna odbędzie się w miejscu cumowania - to jest Port Gdański, Nabrzeże Zbożowe, ul. Starowiślna. 11. Zamawiający nie dopuszcza częściowego składania ofert. 12. Wykonawca przedstawia ofertę zgodnie z wymogami określonymi w SIWZ. Propozycje rozwiązań alternatywnych (wariantowych) nie będą brane pod uwagę. Zamawiający nie dopuszcza możliwości składania ofert wariantowych. 13. Zamawiający nie przewiduje udzielanie zamówień uzupełniających (art. 67 ust. 1 pkt. 7 ustawy Prawo zamówień publicznych). 14. Zamawiający nie przewiduje zawarcia umowy ramowej. 15. Postępowanie o udzielenie zamówienia publicznego prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego, na podstawie ustawy z dnia 29 stycznia 2004 r. Prawo zamówień publicznych (jt. Dz.U. z 2007 r. Nr 223, poz. 1655 ze zm.) o wartości zamówienia nieprzekraczającej kwot określonych Rozporządzeniem Prezesa Rady Ministrów z dnia 23 grudnia 2009 r. w sprawie kwot wartości zamówień oraz konkursów, od których jest uzależniony obowiązek przekazywania ogłoszeń Urzędowi Oficjalnych Publikacji Wspólnot Europejskich (Dz.U. Nr 224, poz. 11795).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 392210007
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: nie dotyczy

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.iopan.gda.pl/bip
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach