Przetargi.pl
Dostawa sprzętu chłodniczego i gastronomicznego dla 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w 2018 r.

42 Baza Lotnictwa Szkolnego ogłasza przetarg

  • Adres: 26-603 Radom, Sadków
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 261 511 500, , fax. 261 511 300
  • Data zamieszczenia: 2018-07-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: nieobowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 42 Baza Lotnictwa Szkolnego
    Sadków 9
    26-603 Radom, woj. mazowieckie
    tel. 261 511 500, , fax. 261 511 300
    REGON: 142676316
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.42blsz.wp.mil.pl
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Jednostka Wojskowa

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa sprzętu chłodniczego i gastronomicznego dla 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w 2018 r.
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Cz. I – Dostawa komór chłodniczych dla służby żywnościowej w 42 BLSz. I. KOMORA CHŁODNICZA O POJEMNOŚCI 11.5 m³ – 1 szt. Przeznaczenie: Do przechowywania zamrożonej żywności. 1. Wymagania konstrukcyjne: 1) Spełnia wymagania dotyczące: a) dyrektywy 2001/95/WE, b) Polska Norma PN-EN 378-1 marzec 2010 bezpieczeństwo w komorach chłodniczych o temperaturze poniżej 0°C, c) urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej. 2) Komora wykonana z segmentów z rdzeniem poliuretanowym o gęstości izolacji minimum 45 kg/m³ i grubości minimum 140 mm. 3) Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania). 4) Panele ścienne i sufitowe wykonane z płyty wielowarstwowej zespolonej nierozłącznie (nie dopuszcza się nitowania) – izolowane, obłożone blachą stalową, ocynkowaną, pokrytą białym trwałym lakierem poliestrowym dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości od 0,5 do 0,75 mm. 5) Panele podłogowe termostatyczne ze wzmocnionych, izolowanych materiałów, od strony wewnętrznej wykonane z antypoślizgowej ryflowanej blachy kwasoodpornej AISI 316 (nie dopuszcza się stali nierdzewnej AISI 304) dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości 2 mm, z atestem na antypoślizgowość, wzmocniona od wewnątrz sklejką wodoodporną. 6) Wykończenie wnętrza i styki segmentów w narożnikach bez szczelin i wgłębień, odpowiednio zabezpieczone (bez nitowania). 2. Cechy konstrukcyjne: 1) Pojemność 11,00 – 11,50 m³. 2) Kształt komory zbliżony do prostopadłościanu o wysokości zewnętrznej komory 220 cm. +/- 4 cm., szer. 220 cm. +/- 2 cm., głęb. 300 cm. +/- 4 cm. 3) Mechanizmy zaciskowe segmentów komory mają zapewnić szczelność połączeń komory, łatwość ich montażu i demontażu dając przy tym jednocześnie bardzo dobrą izolację cieplną. Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania). 4) Drzwi uchylne na zawiasach o wymiarach w świetle: szerokość 80 cm (±2 cm) i wysokość 200 cm (±2 cm). Grubość rdzenia 100 mm. Zawiasy unoszące skrzydło drzwiowe podczas otwierania. 5) Futryna: panel ścienny przystosowany do zamontowania płata drzwiowego. 6) Drzwi zabezpieczone w solidny trwały zamek z możliwością zamykania na klucz, uniemożliwiające zatrzaśnięcie się w komorze. 7) Drzwi samo doszczelniające się, wyposażone w uszczelki magnetyczne. 8) Dopuszczalne obciążenie podłogi min. 500 kg/m². 9) Komora wyposażona w sterownik temperatury z cyfrowym wyświetlaczem. 10) Możliwość montażu regałów. 11) Kurtyna paskowa, opcjonalnie. 12) Oświetlenie ledowe wewnątrz komory wyłączane automatycznie. 13) Odbiorca zabezpieczy zasilanie elektryczne dla instalacji chłodniczej. 14) Kompletna rozdzielnia elektryczna. 3. Instalacja chłodnicza: 1) Instalacja chłodnicza ma zawierać: a) agregat chłodniczy typu monoblock (jednolite urządzenie – parownik, skraplacz, zawory wraz z jednostką zewnętrzną - ścienny, wyposażony w pełną automatykę wraz z bieżącym odczytem temperatury w jednej obudowie) montowany na frontowej lub bocznej ścianie komory, b) agregat chłodniczy o obniżonej emisji ciepła i hałasu, c) moc agregatu dostosowana do pojemności komory chłodniczej, do obliczeń należy przyjąć maksymalne obciążenia dla projektowanej komory nie mniej niż 0,7 kW, o wydatku cieplnym 4,0 m³/godzinę, o natężeniu przepływu powietrza 2000 m³/godzinę, d) zakres temperatur wewnątrz komory od -2 do +8°C, przy temperaturze otoczenia do +32°C, e) zasilanie: 230V/50Hz, f) czynnik chłodniczy ekologiczny, bezpieczny dla środowiska naturalnego, max 1,0 kg w całym układzie chłodzenia, g) chłodnica powietrza z wymuszonym obiegiem powietrza, automatyczny system odszraniania poprzez gorące gazy, h) technologia grawitacyjnego odprowadzania skroplin z chłodnic na zewnątrz komory. II. KOMORA CHŁODNICZA O POJEMNOŚCI 7m³ (6,7-7,7m³) - 2 szt. Przeznaczenie: Do przechowywania zamrożonej żywności. 1. Wymagania konstrukcyjne: 1) Spełnia wymagania dotyczące: a) dyrektywy 2001/95/WE, b) Polska Norma PN-EN 378-1 marzec 2010 bezpieczeństwo w komorach chłodniczych o temperaturze poniżej 0°C, c) urządzenie przygotowane do eksploatacji w warunkach wielogodzinnej pracy ciągłej. 2) Komora wykonana z segmentów z rdzeniem poliuretanowym o gęstości izolacji minimum 45 kg/m³ i grubości minimum 140 mm. 3) Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania). 4) Panele ścienne i sufitowe wykonane z płyty wielowarstwowej zespolonej nierozłącznie (nie dopuszcza się nitowania) – izolowane, obłożone blachą stalową, ocynkowaną, pokrytą białym trwałym lakierem poliestrowym dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości od 0,5 do 0,75 mm. 5) Panele podłogowe termostatyczne ze wzmocnionych, izolowanych materiałów, od strony wewnętrznej wykonane z antypoślizgowej ryflowanej blachy kwasoodpornej AISI 316 (nie dopuszcza się stali nierdzewnej AISI 304) dopuszczonej do kontaktu z żywnością o grubości 2 mm, z atestem na antypoślizgowość, wzmocniona od wewnątrz sklejką wodoodporną. 6) Wykończenie wnętrza i styki segmentów w narożnikach bez szczelin i wgłębień, odpowiednio zabezpieczone (bez nitowania). 2. Cechy konstrukcyjne: 1) Pojemność 6,7 – 7,7 m³. 2) Kształt komory zbliżony do prostopadłościanu o wysokości zewnętrznej komory 220 cm. +/- 4 cm., szer. 250 cm. +/- 2 cm., głęb. 165 cm. +/- 4 cm. 3) Mechanizmy zaciskowe segmentów komory mają zapewnić szczelność połączeń komory, łatwość ich montażu i demontażu dając przy tym jednocześnie bardzo dobrą izolację cieplną. Panele z felcem łączone ze sobą za pomocą zamków hakowych (bez nitowania). 4) Drzwi uchylne na zawiasach o wymiarach w świetle: szerokość 90 cm (±2 cm) i wysokość 200 cm (±2 cm). Grubość rdzenia 100 mm. Zawiasy unoszące skrzydło drzwiowe podczas otwierania. 5) Futryna: panel ścienny przystosowany do zamontowania płata drzwiowego. 6) Drzwi zabezpieczone w solidny trwały zamek z możliwością zamykania na klucz, uniemożliwiające zatrzaśnięcie się w komorze. 7) Drzwi samo doszczelniające się, wyposażone w uszczelki magnetyczne. 8) Dopuszczalne obciążenie podłogi min. 500 kg/m². 9) Komora wyposażona w sterownik temperatury z cyfrowym wyświetlaczem. 10) Możliwość montażu regałów. 11) Kurtyna paskowa, opcjonalnie. 12) Oświetlenie ledowe wewnątrz komory wyłączane automatycznie. 13) Odbiorca zabezpieczy zasilanie elektryczne dla instalacji chłodniczej. 14) Kompletna rozdzielnia elektryczna. 3. Instalacja chłodnicza: 1) Instalacja chłodnicza ma zawierać: a) agregat chłodniczy typu monoblock (jednolite urządzenie – parownik, skraplacz, zawory wraz z jednostką zewnętrzną - ścienny, wyposażony w pełną automatykę wraz z bieżącym odczytem temperatury w jednej obudowie) montowany na frontowej lub bocznej ścianie komory, b) agregat chłodniczy o obniżonej emisji ciepła i hałasu, c) moc agregatu dostosowana do pojemności komory chłodniczej, do obliczeń należy przyjąć maksymalne obciążenia dla projektowanej komory nie mniej niż 0,7 kW, o wydatku cieplnym 4,0 m³/godzinę, o natężeniu przepływu powietrza 2000 m³/godzinę, d) zakres temperatur wewnątrz komory od -2 do +8 °C, przy temperaturze otoczenia do +32 °C, e) zasilanie: 230V/50Hz, f) czynnik chłodniczy ekologiczny, bezpieczny dla środowiska naturalnego, max 1,0 kg w całym układzie chłodzenia, g) chłodnica powietrza z wymuszonym obiegiem powietrza, automatyczny system odszraniania poprzez gorące gazy, h) technologia grawitacyjnego odprowadzania skroplin z chłodnic na zewnątrz komory. Część II – Dostawa kotłów warzelnych gazowych. I. KOCIOŁ WARZELNY GAZOWY BLOKOWY150 L Przeznaczenie: Do podgrzewania i gotowania produktów spożywczych. 1. Wymagania konstrukcyjne: 1) Kocioł gazowy fabrycznie przystosowany do zasilania gazem ziemnym E. 2) Obudowa kotła: wykonana z blachy nierdzewnej. W obudowie znajduje się zbiornik warzelny wraz z komorą spalania, skrzynka sterownicza, instalacja gazowa, elektryczna i wodna. 3) Zbiornik warzelny: wykonany ze stali kwasoodpornej gat. 1.4301 (AISI 304), skonstruowany w taki sposób, żeby jego płaszcz wewnętrzny i dno wewnętrzne stanowiło przestrzeń warzelną, natomiast płaszcz zewnętrzny i dno zewnętrzne tworzą przestrzeń zwaną ogrzewaczem. W dnie zewnętrznym zbiornika warzelnego znajduje się krócieć spustowy do zlewania wody z ogrzewacza. 4) Pokrywa: zamontowana na przeciwwadze i otwierana za pomocą uchwytu 5) Zespół palników: składający się z trzech palników rurowych wielootworowych, trzech dysz głównych, palnika pilotowego, zapalacza iskrowego i czujnika płomienia. 6) Układ sterowania pracą kotła: kotły z układem elektromagnetycznym zaworem gazowym SIT 820 NOVA, sterowanym regulatorem temperatury w parowniku. Zabezpieczenie kotła przed przegrzaniem za pomocą elektronicznego układu kontroli poziomu wody z sondą pomiarową. 7) Armatura bezpieczeństwa: podłączona do zbiornika ogrzewacza zabezpiecza kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w ogrzewaczu w czasie grzania służy do odpowietrzania podczas uruchomiania i likwidowania podciśnienia. 8) Kurek przelewowy: określający optymalny poziom wody (górny poziom wody w ogrzewaczu. 9) Zawór do napełniania z lejkiem: służący do napełniania ogrzewacza wodą. 10) Instalacja zasilania wodą: służący do napełniania wodą zbiornika warzelnego za pomocą obrotowej wylewki oraz zaworów. 2. Wymagania szczegółowe: 1) Pojemność nominalna zbiornika warzelnego: 150 dm3 (+/- 5% pojemności). 2) Średnica zbiornika warzelnego 596 mm (+/- 5%) 3) Wymiary płyty górnej (długość x szerokość) 900x900mm (+/- 5%) 4) Pojemność ogrzewacza: 30-33 dm3 5) Nominalna ilość wody w ogrzewaczu (płaszczu): 22-25 dm3 6) Najwyższe ciśnienie robocze pary wodnej 0,04 -0,06 MPa. 7) Czas rozgrzewania wody /20-90 ºC/ - 70-90 min 8) Znamionowe obciążenie cieplne 16-18 kW 9) Sprawność cieplna 45-47% 10) Pobór mocy elektrycznej 0,01-0,02 kW 11) Zasilanie elektryczne 230V 50Hz 12) Elektromagnetyczny zawór sterujący pracą palników 13) Zapalanie generatorem wysokonapięciowym 14) Zabezpieczenie przeciw wypływowe 15) Regulator zapewniający ciągłą regulację temperatury w zbiorniku warzelnym 16) Elektroniczny układ kontroli poziomu wody w ogrzewaczu 17) Przyłącza oraz zawory wody ciepłej i zimnej w standardowym wykonaniu. 2xR1/2” II. KOCIOŁ WARZELNY GAZOWY BLOKOWY 200 L Przeznaczenie: Do podgrzewania i gotowania produktów spożywczych. 1. Wymagania konstrukcyjne: 1) Kocioł gazowy fabrycznie przystosowany do zasilania gazem ziemnym E. 2) Obudowa kotła: wykonana z blachy nierdzewnej. W obudowie znajduje się zbiornik warzelny wraz z komorą spalania, skrzynka sterownicza, instalacja gazowa, elektryczna i wodna. 3) Zbiornik warzelny: wykonany ze stali kwasoodpornej gat. 1.4301 (AISI 304), skonstruowany w taki sposób, żeby jego płaszcz wewnętrzny i dno wewnętrzne stanowiło przestrzeń warzelną, natomiast płaszcz zewnętrzny i dno zewnętrzne tworzą przestrzeń zwaną ogrzewaczem. W dnie zewnętrznym zbiornika warzelnego znajduje się krócieć spustowy do zlewania wody z ogrzewacza. 4) Pokrywa: zamontowana na przeciwwadze i otwierana za pomocą uchwytu 5) Zespół palników: składający się z trzech palników rurowych wielootworowych, trzech dysz głównych, palnika pilotowego, zapalacza iskrowego i czujnika płomienia. 6) Układ sterowania pracą kotła: kotły z układem elektromagnetycznym zaworem gazowym SIT 820 NOVA, sterowanym regulatorem temperatury w parowniku. Zabezpieczenie kotła przed przegrzaniem za pomocą elektronicznego układu kontroli poziomu wody z sondą pomiarową. 7) Armatura bezpieczeństwa: podłączona do zbiornika ogrzewacza zabezpiecza kocioł przed nadmiernym wzrostem ciśnienia w ogrzewaczu w czasie grzania służy do odpowietrzania podczas uruchomiania i likwidowania podciśnienia. 8) Kurek przelewowy: określający optymalny poziom wody (górny poziom wody w ogrzewaczu. 9) Zawór do napełniania z lejkiem: służący do napełniania ogrzewacza wodą. 10) Instalacja zasilania wodą: służący do napełniania wodą zbiornika warzelnego za pomocą obrotowej wylewki oraz zaworów. 2. Wymagania szczegółowe: 1) Pojemność nominalna zbiornika warzelnego: 200 dm3 (+/- 5% pojemności). 2) Średnica zbiornika warzelnego 684 mm (+/- 5%) 3) Wymiary płyty górnej (długość x szerokość) 930x900mm (+/- 5%) 4) Pojemność ogrzewacza: 34-36 dm3 5) Nominalna ilość wody w ogrzewaczu (płaszczu): 22-25 dm3 6) Najwyższe ciśnienie robocze pary wodnej 0,04 -0,06 MPa. 7) Czas rozgrzewania wody /20-90 ºC/ - 80-90 min 8) Znamionowe obciążenie cieplne 17-19kW 9) Pobór mocy elektrycznej 0,01-0,02 kW 10) Zasilanie elektryczne 230V 50Hz 11) Elektromagnetyczny zawór sterujący pracą palników 12) Zapalanie generatorem wysokonapięciowym 13) Zabezpieczenie przeciw wypływowe 14) Regulator zapewniający ciągłą regulację temperatury w zbiorniku warzelnym 15) Elektroniczny układ kontroli poziomu wody w ogrzewaczu 16) Przyłącza oraz zawory wody ciepłej i zimnej w standardowym wykonaniu. 2xR1/2”
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 42513290-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: 1. Warunkiem udziału w postępowaniu jest wniesienie wadium na okres związania ofertą na kwotę/wartość: a) cz. I – 1 992,60 zł; b) cz. II – 1 007,40 zł. 2. Wadium może być wnoszone w jednej lub kilku następujących formach: 1) pieniądzu; 2) poręczeniach bankowych lub poręczeniach spółdzielczej kasy oszczędnościowo-kredytowej, z tym że poręczenie kasy jest zawsze poręczeniem pieniężnym; 3) gwarancjach bankowych; 4) gwarancjach ubezpieczeniowych; 5) poręczeniach udzielanych przez podmioty, o których mowa w art. 6b ust. 5 pkt 2 ustawy z dnia 9 listopada 2000 r. o utworzeniu Polskiej Agencji Rozwoju Przedsiębiorczości (t.j. Dz. U. z 2016 r., poz. 359 z późn. zm). 3. Wadium wniesione w pieniądzu Zamawiający przechowuje na rachunku bankowym 42. Bazy Lotnictwa Szkolnego w Radomiu prowadzonym przez: NBP o/o Warszawa nr r-ku: 96 1010 1010 0136 2213 9120 0000 z dopiskiem: „Wadium dotyczące – dostawy sprzętu chłodniczego i gastronomicznego dla 42. BLSz w 2018 r. – nr sprawy 23/PN/2018”. 4. Za termin wniesienia wadium w pieniądzu uznaje się termin wpływu pieniędzy na rachunek Zamawiającego. Przelew powinien więc być dokonany w takim terminie, aby Zamawiający mógł uzyskać potwierdzenie z banku, w którym posiada rachunek, że do upływu terminu składania ofert (tj. do dnia 18.07.2018 r. do godz. 10:30) kwota wadium wpłynęła na rachunek bankowy Zamawiającego. W przypadku wniesienia wadium w pieniądzu do oferty należy dołączyć dokument potwierdzający dokonanie przelewu. 5. Potwierdzeniem wniesienia wadium w formach określonych w ust. 2 pkt 2-5 jest oryginalny dokument wystawiony przez ubezpieczyciela, bank, poręczyciela – dokument powinien zostać umieszczony w ofercie w sposób umożliwiający jego bezproblemowe wyjęcie celem dokonania zwrotu. 6. W przypadku składania oferty wspólnej, wadium wniesione przez jednego z Wykonawców uważa się za wniesione prawidłowo. 7. Pozostałe postanowienia dotyczące wadium, w tym zasad jego zatrzymania i zwrotu określa ustawa Pzp, w szczególności art. 46.
  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie stawia wymagań w tym zakresie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach