Przetargi.pl
Dostawa sosów, zup, przypraw przetworzonych realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego

16 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Drawsku Pomorskim, ul. Głowna 1, 78-513 Oleszno ogłasza przetarg

  • Adres: 78-513 Oleszno, ul. Główna
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Telefon/fax: tel. 261474572 , fax. 261474571
  • Data zamieszczenia: 2020-11-13
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: 16 Wojskowy Oddział Gospodarczy w Drawsku Pomorskim, ul. Głowna 1, 78-513 Oleszno
    ul. Główna 1
    78-513 Oleszno, woj. zachodniopomorskie
    tel. 261474572, fax. 261474571
    REGON: 32099164900000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Skarb Państwa - 16 Wojskowy Oddział Gospodarczy

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa sosów, zup, przypraw przetworzonych realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Przedmiotem zamówienia jest dostawa sosów, zup, przypraw przetworzonych realizowana do 16 Wojskowego Oddziału Gospodarczego. Wykonawca zobowiązuje się dostarczyć niżej wymienionym Odbiorcom towar opisany w szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia i na warunkach określonych w umowie, pod wskazane niżej miejsca dostaw: 1) Zadanie I: Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Główna 1 78-513 Oleszno Telefon do magazynu żywnościowego : 261 474 087 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 474 217 2) Zadanie II: a) Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Czwartaków 4 78-521 Złocieniec Telefon do magazynu żywnościowego : 261 465 165 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 465 540 b) Magazyn żywnościowy Zamawiającego, ul. Kościuszki 24 78-600 Wałcz i Stołówka wojskowa w m. Nadarzyce Telefon do magazynu żywnościowego : 261 472 085 Telefon do kancelarii żywnościowej: 261 472 080 1. Odbiorca zamawia u Wykonawcy towar z dostawą na koszt i ryzyko Wykonawcy, loco magazyn Odbiorcy. 2. Przyjęcie dostaw realizowane będzie w dni robocze w godz.: 7.30 – 11.00 z częstotliwością opisaną w Szczegółowym opisie przedmiotu zamówienia - zał. nr 4 do umowy. 3. Wykonawca dostarczy towar specjalistycznym transportem własnym lub innego przewoźnika. 4. Dowóz towaru odbędzie się transportem ubezpieczonym, na koszt Wykonawcy. 5. Wykonawca bierze na siebie odpowiedzialność za braki i wady powstałe w czasie transportu wyrobów oraz ponosi z tego tytułu wszelkie skutki prawne. 6. Odbiorca dokonuje zamówienia towaru z co najmniej dwudniowym wyprzedzeniem w formie pisemnej (może być faks) lub e-mailem. Zamówienie winno być potwierdzone przez osobę przyjmującą zamówienie. 7. Rozładunek transportu w miejscu odbioru dostawy organizuje Zamawiający na swój koszt. 8. Zamawiający nie dopuszcza podczas realizacji niniejszej umowy stosowania opakowań zastępczych na produkty żywnościowe. 9. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia został określony w Załączniku do SIWZ. Zamawiający przewiduje możliwość skorzystania z prawa opcji (art. 34 ust. 5 ustawy Pzp) polegającego na możliwości zwiększenia podstawowego zakresu ilościowego przedmiotu zamówienia określonego co do asortymentu i ilości wskazanych w załączniku do SIWZ w tabelach kolumna „Ilość podstawowa” – gwarantowanego Wykonawcy, maksymalnie o ilości wskazane w tabelach kolumna „Ilość w opcji” (90%).
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15871260-4
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający uzna, że warunek został spełniony jeżeli Wykonawca wykaże, że posiada uprawnienia do prowadzenia działalności zawodowej objęte przedmiotem niniejszego zamówienia, tzn. przedłoży aktualne zezwolenie/ decyzję administracyjną/ zaświadczenie: a) potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP b) aktualnej decyzji administracyjnej: właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej w sprawie zatwierdzenia, warunkowego zatwierdzenia, przedłużenia warunkowego zatwierdzenia zakładów, które produkują lub wprowadzają do obrotu żywność pochodzenia nie zwierzęcego zgodnie z art. 62 ust.1 pkt 2 ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r., poz. 1252 ze zm.) lub zaświadczenie o wpisie do rejestru zakładów zgodne z rozporządzeniem Ministra Zdrowia z dnia 29 maja 2007 r., w sprawie wzorów dokumentów dotyczących rejestracji i zatwierdzania zakładów produkujących lub wprowadzających do obrotu żywność podlegających urzędowej kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej (Dz. U. z 2007 r. Nr 106, poz. 730),
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1) oświadczenie dotyczące spełniania warunków udziału w postępowaniu – załącznik do SIWZ. 2) oświadczenie dotyczące przesłanek wykluczenia z postępowania - załącznik do SIWZ. 3) formularz ofertowy – załącznik do SIWZ; 4) formularz cenowy – załącznik do SIWZ; W celu potwierdzenia, że oferowane dostawy odpowiadają wymaganiom określonym przez Zamawiającego, Zamawiający żąda potwierdzenia wdrożonego systemu HACCP w formie certyfikatu systemu HACCP wydanego przez firmy posiadające akredytacje i uprawnienia Polskiego Centrum Akredytacji z siedzibą w Warszawie lub krajowej organizacji akredytacyjnej dla danego kraju albo zaświadczenia właściwego organu Państwowej Inspekcji Sanitarnej o sprawowaniu nadzoru nad stosowaniem wdrożonego systemu HACCP.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną