Zakład Karny ogłasza przetarg
- Adres: 37732 Medyka, N/N
- Województwo: podkarpackie
- Telefon/fax: tel. 0-16 671 57 44 , fax. 0-16 671 53 80
- Data zamieszczenia: 2017-11-30
- Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe
Sekcja I - Zamawiający
- I.1. Nazwa i adres: Zakład Karny
N/N
37732 Medyka, woj. podkarpackie
tel. 0-16 671 57 44, fax. 0-16 671 53 80
REGON: 32037700000 - Adres strony internetowej zamawiającego: www.zp.sw.gov.pl
- I.2. Rodzaj zamawiającego: Państwowa jednostka budżetowa
Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu
- II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
- II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
Dostawa ryb, konserw, mrożonek, mrożonych dań gotowych i warzyw mrożonych do Zakładu Karnego w Medyce - II.1.2. Rodzaj zamówienia:
- II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy na koszt i ryzyko wykonawcy ryb, konserw, mrożonek, mrożonych dań gotowych i warzyw mrożonych do Zakładu Karnego w Medyce wg zestawienia: CZĘŚĆ I – ryby: 1. Tusza z miruna mrożona – 700 kg 2. Burgery rybne mrożone – 500 kg CZĘŚĆ II – konserwy: 1. Szprot w pomidorach – 800 kg 2. Paprykarz z ryżem – 800 kg 3. Konserwa turystyczna – 700 kg 4. Pasztet mazowiecki – 800 kg 5. Pasztet drobiowy mały – 20 kg CZĘŚĆ III – mrożonki: 1. Wątroba drobiowa mrożona – 300 kg 2. Kurczak mrożony – 1000 kg 3. Filet drobiowy mrożony – 200 kg 4. Serca drobiowe mrożone – 300 kg 5. Skrzydełka z kurczaka mrożone – 300 kg 6. Udziec drobiowy z kością mrożony (kalibrowany) – 300 kg 7. Udko z kurczaka – 800 kg 8. Żołądki drobiowe – 300 kg CZĘŚĆ IV – gotowe dania mrożone: 1. Pierogi ruskie – 800 kg 2. Pierogi z kapustą i grzybami – 800 kg 3. Uszka z kapustą i grzybami – 20kg 4. Pyzy ziemniaczane – 150 kg 5. Kopytka – 150 kg 6. Kluski śląskie – 150 kg CZĘŚĆ V – warzywa mrożone: 1. Mieszanka warzywna mrożona – 3 000 kg Przedmiot zamówienia musi odpowiadać Polskim normom przenoszącym normy europejskie lub normom innych państw członkowskich Europejskiego Obszaru Gospodarczego przenoszących te normy, lub parametrom odnoszącym się do tych norm. W przypadkach odniesienia się do norm w opisie przedmiotu zamówienia Zamawiający dopuszcza rozwiązania równoważne z opisywanym. Wykonawca powołujący się na rozwiązania równoważne z opisywanym przez Zamawiającego , jest obowiązany wykazać, że oferowane przez niego dostawy spełniają wymagania określone przez Zamawiającego. Pod względem organoleptycznym dostarczane produkty powinny mieć odpowiednią barwę, smak, zapach oraz muszą być pozbawione zanieczyszczeń fizycznych, mechanicznych i chemicznych. Produkty muszą być oznakowane zgodnie z normą i obowiązującym prawem sanitarnym. Każde opakowanie produktu musi zawierać etykietę zawierającą co najmniej następujące dane: nazwę produktu, masę netto lub ilość sztuk w opakowaniu, nazwę i adres dostawcy-producenta, kraj pochodzenia, warunki przechowywania, datę pakowania, termin przydatności do spożycia oraz pozostałe informacje zgodne z obowiązującym prawem. Podane wielkości produktów spożywczych mają charakter szacunkowy. Służyć one będą do porównania ofert i wybrania oferty najkorzystniejszej, bowiem w przybliżeniu odpowiadają strukturze zapotrzebowania na w/w produkty w perspektywie 12 miesięcy. Minimalna gwarantowana ilość zamówienia wynosić będzie 30% wielkości zamówienia szacunkowego podanego w rozdziale III. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia podany jest w formularzu ofertowym stanowiącym załącznik nr 2 do niniejszej SIWZ. Szczegółowe warunki dotyczące realizacji zamówienia zawarte zostały w projekcie umowy stanowiącej załącznik nr 3 do niniejszej SIWZ. - II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15200000-0
- II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym
- III.2. Warunki udziału
- Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Wykonawca, w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy przekaże Zamawiającemu oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej, o której mowa w art. 24 ust. 1 pkt. 23 ustawy. Wraz ze złożeniem oświadczenia, Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. (wzór dokumentu stanowi załącznik nr 4 do SIWZ).
Sekcja IV - Procedura przetargowa
- IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
- IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
- IV.2. Kryteria oceny ofert
- IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną
Podobne ogłoszenia o przetargach
- Dostawa warzyw i owoców mrożonych oraz ryb i przetworów rybnych z podziałem na części
Dodano: 2023-11-15 - Dostawa żywności do stołówki SP Nr 16 w Rzeszowie w 2022 roku (7 części)
Dodano: 2023-02-02 - Dostawa żywności do Szkoły Podstawowej w Jedliczu, Samorządowego Przedszkola w Jedliczu i Zespołu Szkolno Przedszkolnego w Jaszczwi
Dodano: 2022-12-13 - Dostawa ryb i mrożonek do stołówki SP nr 18 z Oddziałami Dwujęzycznymi w Rzeszowie w 2023r.
Dodano: 2022-11-18 - dostawa ryb i przetworów rybnych
Dodano: 2020-07-15 - Dostawę artykułów spożywczych, mięsa i wędlin, produktów mleczarskich, pieczywa, wyrobów garmażeryjnych i jaj kurzych dla Wojewódzkiego Podkarpackiego Szpitala Psychiatrycznego im. prof. Eugeniusza Brzezickiego w Żurawicy.
Dodano: 2019-11-04 - dostawa ryb i przetworów rybnych
Dodano: 2019-07-11 - Sukcesywne dostawy artykułów spożywczych (produkty sojowe, konserwy rybne, żurek w płynie) do magazynu Zamawiającego mieszczącego się Zakładzie Karnym w Rzeszowie.
Dodano: 2018-12-04 - KONSERWY RYBNE DLA KUCHNI SZPITALNEJ W ZESPOLE OPIEKI ZDROWOTNEJ W DĘBICY
Dodano: 2018-07-24 - dostawa ryb i przetworów rybnych
Dodano: 2018-07-13