Przetargi.pl
Dostawa ryb i konserw rybnych dla Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej w Przemyślu

Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej ogłasza przetarg

  • Adres: 37-700 Przemyśl, Adama Mickiewicza
  • Województwo: podkarpackie
  • Telefon/fax: tel. 16 6732153, 16 6732087 , , fax. 16 6732707
  • Data zamieszczenia: 2020-11-10
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Bieszczadzki Oddział Straży Granicznej
    Adama Mickiewicza 34
    37-700 Przemyśl, woj. podkarpackie
    tel. 16 6732153, 16 6732087 , , fax. 16 6732707
    REGON: 65018683700000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.bieszczadzki.strazgraniczna.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa ryb i konserw rybnych dla Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej w Przemyślu
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia są sukcesywne dostawy ryb i konserw rybnych dla Bieszczadzkiego Oddziału Straży Granicznej w Przemyślu. 2. Przedmiot zamówienia został szczegółowo określony w Tabeli do Druku ofertowego, stanowiącego Załącznik nr 1 do SIWZ. 3. Zamawiający wymaga, aby: a) Wykonawca dostarczał ryby i konserwy rybne spełniające wymogi jakościowe dla gatunku I i wymagania sanitarno – higieniczne, odpowiadające obowiązującym przepisom, b) Wykonawca dostarczał ryby i konserwy rybne wolne od wad, tj.: kształt i wygląd zewnętrzny ma być charakterystyczny dla danego rodzaju asortymentu, smak i zapach ma być charakterystyczny dla danego rodzaju wyrobu, niedopuszczalny jest smak i zapach obcy, c) Wykonawca dostarczał ryby i konserwy rybne, które mają posiadać dla asortymentu określonego w Tabeli do Druku ofertowego poz. 1 i poz. 2 co najmniej 30 dni okresu przydatności do spożycia, natomiast dla asortymentu określonego w poz. 3 – 10 co najmniej 180 dni okresu przydatności do spożycia. d) Wykonawca dostarczał towar w oryginalnych opakowaniach jednostkowych i zbiorczych, wykonanych z materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością, które mają mieć na opakowaniu czytelne oznaczenia fabryczne tzn. rodzaj, nazwę wyrobu, ilość, datę produkcji, termin przydatności do spożycia lub termin minimalnej trwałości, nazwę i adres producenta oraz inne oznakowania zgodne z obowiązującymi w tym zakresie przepisami prawa żywnościowego. e) Wykonawca dostarczał towar do siedziby Zamawiającego, tj. w Przemyślu, ul. Mickiewicza 34, własnym środkiem transportu, na własny koszt i ryzyko, przy zachowaniu odpowiednich reżimów sanitarnych wymaganych dla przewozu żywności zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2019 r. poz. 1252 z późn. zm.), f) Wykonawca przez cały okres realizacji umowy był pod stałym nadzorem Inspektora Sanitarnego oraz miał wdrożony system bezpieczeństwa żywności i żywienia HACCP zgodnie z ustawą z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia. 5. Zamówienia będą odbywać się w systemie dostaw ciągłych, przeciętnie trzy razy w tygodniu, w godzinach od 07:30 do godz. 10:00. Zamawiający zastrzega sobie prawo zwiększenia częstotliwości dostaw. 6. Zamawiający zastrzega sobie prawo w sytuacjach szczególnych do korekty ilościowej i asortymentowej zamówienia najpóźniej do godz. 08:00 w dniu dostawy. 7. Zamówienia składane będą telefonicznie, mailem lub faxem najpóźniej na jeden dzień przed planowaną dostawą.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15220000-6
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: nie

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: 1. Wykonawca, w celu potwierdzenia, że nie podlega wykluczeniu na podstawie art. 24 ust. 1 pkt 23 ustawy p.z.p. w terminie 3 dni od dnia zamieszczenia na stronie internetowej informacji, o której mowa w art. 86 ust. 5 ustawy p.z.p., przekaże Zamawiającemu, w formie pisemnej Oświadczenie o przynależności lub braku przynależności do tej samej grupy kapitałowej. Wraz ze złożeniem Oświadczenia Wykonawca może przedstawić dowody, że powiązania z innym Wykonawcą nie prowadzą do zakłócenia konkurencji w postępowaniu o udzielenie zamówienia. W przypadku składania oferty wspólnej ww. oświadczenie składa każdy z Wykonawców składających ofertę wspólną. Ww. dokument należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem. 2. Zobowiązanie podmiotu trzeciego do oddania do dyspozycji niezbędnych zasobów na czas realizacji zamówienia - jeżeli Wykonawca będzie polegał na zasobach innych podmiotów w celu wykazania postawionego przez Zamawiającego warunku udziału w postępowaniu. Wzór Zobowiązania stanowi Załącznik nr 4 do SIWZ. Ww. zobowiązanie należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej za zgodność z oryginałem przez osobę/y uprawnioną/e do składania oświadczeń woli w imieniu oddającego zasoby do dyspozycji Wykonawcy. 3. Pełnomocnictwo – w przypadku Wykonawców wspólnie ubiegających się o udzielenie zamówienia oraz gdy oferta lub załączniki zostaną podpisane przez upoważnionego przedstawiciela Wykonawcy. Ww. Pełnomocnictwo należy złożyć w oryginale lub kopii poświadczonej notarialnie.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach