Przetargi.pl
Dostawa różnych artykułów spożywczych Znak sprawy D/Kw-220/04/ZP/2011

Areszt Śledczy w Katowicach ogłasza przetarg

  • Adres: 40-950 Katowice, ul. Mikołowska 10a
  • Województwo: śląskie
  • Telefon/fax: tel. 32 2084567 , fax. 32 2512931
  • Data zamieszczenia: 2011-10-19
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Areszt Śledczy w Katowicach
    ul. Mikołowska 10a 10a
    40-950 Katowice, woj. śląskie
    tel. 32 2084567, fax. 32 2512931
    REGON: 27151806600000
  • I.2. Rodzaj zamawiającego: Inny: Jednostka organizacyjna Służby Więziennej

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa różnych artykułów spożywczych Znak sprawy D/Kw-220/04/ZP/2011
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia: dostawy
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    Określenie przedmiotu oraz wielkości zamówienia: Część 1 - artykuły nabiałowe i tłuszcze jadalne L.p Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg, l., szt.] Polska Norma Kod CPV 1 Mleko w proszku odtłuszczone granulowane, klasa I - opak. do 25 kg. 1100 kg PN-A-86024:1992 15511700-0 2 Serek topiony kostka - opak. jednostkowe - 100g. 1200 kg PN-A-86233:1966/Az16:1996 15542200-1 3 Ser homogenizowany naturalny - opakowanie jednostkowe do 150g 2880 kg PN-A-86300:1991 15545000-0 4 Ser twarogowy ziarnisty typu wiejski - opak. do 200g 800 kg PN-A-86300:1991 15551000-5 5 Ser twarogowy niedojrzewający półtłusty - opak. do 3 kg 1800 kg PN-A-6300:1991 /Az1:1996 15542100-0 6 Serek fromage - opak. jednostkowe do 100g 700 kg PN-A-86300:1991 15551000-5 7 Ser żółty (edamski, gouda, podlaski, zamojski) klasa I - kształt kulisty lub blokowy 850 kg PN-A-86230:1968 15544000-3 8 Serek kanapkowy do smarowania - opak. do 150g. 400 kg PN-A-86300:1991 15545000-0 9 Jogurt owocowy - zawartość tłuszczu do 2,5 % tł. - opakowanie od 125 do 180g. 306 kg PN-A-86064:1963 15551320-4 10 Jogurt naturalny - zawartość tłuszczu 1,5%-2,5 % - opakowanie od 125 do 180g. 198 kg PN-A-86064:1963 15551310-1 11 Kefir 2% tłuszczu - kubek do 180g 198 kg PN-A-86129:1977 15551000-5 12 Śmietana - zawartość tłuszczu 18 % 300 l PN-A-86050:2002 15512000-0 13 Tłuszcz roślinny do smarowania pieczywa o zawartości tłuszczu do 60% - opak. jednostkowe kostka 250g 8000 kg PN-A-86908:2000 15412200-1 14 Margaryna o niskiej zawartości tłuszczu do 60% - opak. jednostkowe kostka 250g 350 kg PN-A-86907:1977 15431100-9 15 Olej jadalny rzepakowy opak. z tworzywa do 3l 400 l PN-A-86908:1966 15411100-3 16 Smalec wieprzowy - opak. jednostkowe 200 - 250g 400 kg PN-A-85801:1953 15412100-0 - NIE dopuszcza się produktów seropodobnych Część 2 - artykuły spożywcze L.p Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg., l, szt.] Polska Norma Kod CPV 1 Cukier - opak. jednostkowe 1 kg 5200 kg PN-A-88023:1961 15831000-2 2 Dżem owocowy - opak. jednostkowe 25g 180 kg PN-A-75100:1994 15332290-2 3 Miód pszczeli naturalny - opak. jednostkowe 25g 90 kg PN-A-77626:1988 15831600-8 4 Dżem z owoców pestkowych - różne smaki opak. do 15kg 950 kg PN-A-75100:1994 15332290-3 5 Dżem z owoców bezpestkowych - różne smaki - opak. do 15kg 200 kg PN-A-75100:1994 15332290-3 6 Powidła śliwkowe - opak. do 15kg 600 kg PN-A-75102:1993 15332200-6 7 Marmolada wieloowocowa twarda - opak. do 15kg 1000 kg PN-A-75102:1993 15332290-3 8 Groszek konserwowy kl. I - opak. puszka od 0,4 do 4,5 kg 400 kg PN-A-77803:1976 15331400-1 9 Papryka konserwowa w zalewie - opak. puszki lub słoje, waga netto po odcieku min. 45%wagi 600 kg PN-V-74016:2001 15331500-2 10 Koncentrat pomidorowy 30% - opak. puszka 0,800 do 4,5 kg 1000 kg PN-A-74007:1999 15331427-6 11 Mieszanka warzyw suszonych - minimum 5 składnikowa (m.in. seler, pietruszka, marchew, cebula, por) 550 kg PN-A-77603:2007 03212000-0 12 Fasola biała Jaś - luzem 2000 kg PN-R-65031:1975 15331131-4 13 Groch obłuskany luzem 1500 kg PN-A-74600:1964 15331132-1 14 Kostka sojowa 250 kg PN-ISO 5506:2002 15331137-6 15 Kotlety sojowe (schabowe) 250 kg PN-ISO 5506:2002 15331137-6 16 Granulat sojowy 60 kg PN-ISO 5506:2002 15331137-6 17 Herbata granulowana opakowania do 25 kg 150 kg PN-ISO-3720:1997 15863000-5 18 Kawa zbożowa opakowania do 25 kg 300 kg PN-A-94013:1998/ Az1:2001 15860000-4 19 Musztarda stołowa opakowanie jednostkowe 1 kg 100 kg PN-A86964:2002/ Az1:2004 15871250-1 20 Majonez 25 kg PN-A-86950:1995 15871273-8 21 Pieprz czarny mielony 70 kg PN-A-86965:1997 15872100-2 22 Majeranek 12 kg PN-A-86958:1997 15870000-7 23 Liść laurowy 6 kg PN-A-87017:1985 15870000-7 24 Ziele angielskie ziarno 15 kg PN-A-87017:1985 15870000-7 25 Papryka słodka mielona 50 kg PN-A-75528:1996 15870000-7 26 Czosnek mielony 70 kg PN-A-75518:1996 15870000-7 27 Koperek suszony 15 kg PN-A-77603:1963 15870000-7 28 Przyprawa uniwersalna w proszku typu jarzynka 100 kg PN-A-86967:1998 15870000-7 29 Sól jodowana paczkowana po 1kg 1300 kg PN-C-84081-2:1998 15872400-5 30 Przyprawa w płynie typu Magi w opak. do 2l. 900 l PN-A-94052:1996 15870000-7 31 Ocet spirytusowy 10 % - opakowanie 1 l 120 l PN-A-79733:1964 15871100-5 32 Przyprawa do mięs w proszku - opak. do 3 kg 20 kg PN-A-86967:1998 15872200-3 33 Przyprawa do bigosu w proszku - opak. do 3 kg 10 kg PN-A-86967:1998 15872200-3 34 Kminek przyprawa - opak. do 1 kg 5 kg PN-A-86953:1997 15870000-7 35 Syrop wysoko słodzony - opak. do 5 l 100 l PN-A-75955:1963 15831500-7 36 Kwasek cytrynowy 8 kg PN-A-79734:1981 15870000-7 37 Bulion drobiowy - opak. do 20 kg 500 kg PN-A-94052:1996 15891500-5 38 Bulion jarzynowy - opak do 20kg 230 kg PN-A-94052:1996 15891500-5 39 Sos grzybowy w proszku - opak. do 20 kg 60 kg PN-A-86951:2006 15871260-4 40 Sos pieczeniowy w proszku - opak. do 20 kg 30 kg PN-A-86951:2006 15871260-4 41 Sos cygański w proszku - opak. do 20 kg 30 kg PN-A-86951:2006 15871260-4 42 Sos boloński w proszku - opak. do 20 kg 60 kg PN-A-86951:2006 15871260-4 43 Sos myśliwski w proszku - opak. do 20 kg 60 kg PN-A-86951:2006 15871260-4 44 Zupa w proszku - barszcz biały - opak. do 20 kg 350 kg PN-V-74032:2006 15891400-4 45 Żurek śląski - zakwas 900 l Pat. 15891000-0 46 Kasza jęczmienna perłowa - opak. jednostk. 1 kg 1500 kg PN-A-74203:1964 15610000-7 47 Kasza manna - opak. jednostk. 1 kg 800 kg PN-A-74036:1988 15613000-8 48 Mąka pszenna (typ 500) - opak. jednostk.1 kg 2200 kg PN-A-74022:2003 15612100-2 49 Mąka ziemniaczana - opak. jednostk. 1 kg 80 kg PN-A-74710:1974 15612000-1 50 Ryż biały długoziarnisty - opak. jednostk. 1 kg 3500 kg PN-A-74220:1997 15614100-6 51 Płatki owsiane opak. do 1 kg 350 kg PN-A-74037:1982 15613380-5 52 Makaron bezjajeczny - kształt: świderki, nitka gruba, muszelka, łazanka - opak. o 20kg 5500 kg PN-A-74133:1993 15851100-9 Część 3 - konserwy mięsne i rybne, pasztety L.p Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg.] Polska Norma Kod CPV 1 Konserwa turystyczna - konserwa - opak. puszka do 330g z otwieraczem 627 kg PN-A-82022:1998 15131000-5 2 Przysmak śniadaniowy - opak. jednostkowe alupac 130g 416 kg PN-A-92022:1998 15131000-5 3 Pasztet drobiowy - opak. jednostk. alupac 130g 1170 kg PN-A-86525:1996 15131320-4 4 Sałatka z makreli - opak. puszka 330g z otwieraczem 462 kg PN-V-74012:2000 15240000-2 5 Paprykarz szczeciński - konserwa - opak. puszka 330g z otwieraczem 792 kg PN-A-86763:1991 15240000-2 Część 4 - ryby, przetwory rybne L.p Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg.] Polska Norma Kod CPV 1 Płaty śledziowe w zalewie octowej - w wiaderkach 500 kg PN-A-86766:1984 15241200-1 2 Ryba mrożona - filet z mintaja płaty - zawartość glazury nie więcej niż 20% 250 kg PN-A-86755:1991 15221000-3 4 Makrela wędzona tusza b/głowy - klasa I 450 kg PN-A-86772:1985 15234000-7 5 Burger rybny panierowany - mrożone 600 kg PN-A-86772:1985 15240000-2 Część 5 - warzywa przetworzone - kiszonki L.p. Artykuł Szacunkowa roczna ilość [kg.] Polska Norma Kod CPV 1 Kapusta kiszona opak. beczki zamykane - pojemność do 60 kg. 6500 kg PN-A-77700:2006 15331142-4 2 Ogórki kiszone opak. beczki zamykane - pojemność do 60 kg 3500 kg PN-A-77701:1970 15331000-7 Część 6 - jaja konsumpcyjne L.p Artykuł Szacunkowa roczna ilość [szt.] Polska Norma Kod CPV 1 Jaja konsumpcyjne - klasa świeżości - A, kategoria wagowa L 55000 szt. PN-A-86504:1952 03142500-3 Przedmiot zamówienia winien spełniać wymagania wymienione w obowiązujących przepisach prawa dotyczącego produkcji i obrotu żywności a w szczególności: 1. Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. Nr 171 poz. 1225), wraz z przepisami wykonawczymi, 2. Ustawy z dnia 21 grudnia 2000 r. o jakości handlowej artykułów rolno - spożywczych. (Dz. U. z 2005 r. Nr 187, poz. 577 ze zm.), Podane powyżej szacunkowe roczne ilości artykułów spożywczych są zbliżone do planowanych potrzeb. Oznacza to, że wielkości te nie stanowią ostatecznego rozmiaru zamówienia, w wyniku czego nie mogą stanowić podstaw do zgłaszania roszczeń z tytułu niezrealizowanych dostaw albo podstawy do odmowy realizacji dostaw. Zamawiający nie będzie ponosił ujemnych skutków finansowych spowodowanych zmniejszeniem ilości i wartości dostaw. Zamawiający zastrzega prawo zmian ilościowych dostaw pomiędzy pozycjami w przedmiocie zamówienia z zastrzeżeniem, iż wartość umowy nie ulegnie zmianie. Harmonogram dostaw: Część 1 - raz w tygodniu, Cześć 2 - raz w miesiącu, Część 3 - raz w miesiącu, Cześć 4 - co najmniej dwa razy w miesiącu Część 5 - raz w miesiącu, Część 6 - co najmniej trzy razy w miesiącu Zamawiający dopuszcza możliwość składania ofert częściowych, jednakże Wykonawca może wybrać jedną lub kilka z sześciu części określonych w przedmiocie zamówienia i złożyć ofertę na dołączonym do SIWZ formularzu ofertowo - cenowym.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 150000008
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak
  • II.1.6. Czy dopuszcza się złożenie oferty wariantowej: nie
  • II.1.7. Czy przewiduje się udzielenie zamówień uzupełniających: nie
  • II.2. Czas trwania zamówienia lub termin wykonania: 12 miesięcy

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.1. Warunki dotyczące zamówienia
  • Informacja na temat wadium: Zamawiający nie żąda wniesienia wadium

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.1. Adres strony internetowej, na której dostępna jest specyfikacja istotnych warunków zamówienia: www.sw.gov.pl
  • IV.3.5. Termin związania ofertą, okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert)

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach