Przetargi.pl
Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2020

Szkoła Podstawowa Nr 5 ogłasza przetarg

  • Adres: 05-300 Mińsk Mazowiecki, ul. Małopolska
  • Województwo: mazowieckie
  • Telefon/fax: tel. 0-25 758 29 57 , fax. 0-25 759 65 34
  • Data zamieszczenia: 2019-12-02
  • Zamieszczanie ogłoszenia: obowiązkowe

Sekcja I - Zamawiający

  • I.1. Nazwa i adres: Szkoła Podstawowa Nr 5
    ul. Małopolska 11
    05-300 Mińsk Mazowiecki, woj. mazowieckie
    tel. 0-25 758 29 57, fax. 0-25 759 65 34
    REGON: 58444900000000
  • Adres strony internetowej zamawiającego: www.sp5minskmaz.edu.pl

Sekcja II - Przedmiot zamówienia, przetargu

  • II.1. Określenie przedmiotu zamówienia
  • II.1.1. Nazwa nadana zamówieniu przez zamawiającego:
    Dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2020
  • II.1.2. Rodzaj zamówienia:
  • II.1.3. Określenie przedmiotu oraz wielkości lub zakresu zamówienia:
    1. Przedmiotem zamówienia jest dostawa produktów żywnościowych do stołówki szkolnej przy Szkole Podstawowej nr 5 im. Józefa Wybickiego w Mińsku Mazowieckim na rok 2020. 2. Szczegółowy opis przedmiotu zamówienia znajduje się w formularzach cenowych stanowiących załącznik nr 2 do SIWZ pakiet 1 – pakiet 6 3. Przedmiot zamówienia dzieli się na 6 części (pakietów) i jest określony we Wspólnym Słowniku Zamówień (CPV) pod następującymi kodami: Pakiet 1 – dostawa mięsa, drobiu i wyrobów wędliniarskich /CPV 15100000-9/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 1 Pakiet 2 – dostawa ryb /CPV 15220000-6/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 2 Pakiet 3– dostawa świeżych warzyw i owoców /CPV 03200000-3/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 3 Pakiet 4 – dostawa różnych produktów spożywczych /CPV 15800000-6/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 4 Pakiet 5 – dostawa produktów garmażeryjnych /CPV 15894000-1/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 5 Pakiet 6 – dostawa pieczywa i produktów cukierniczych /CPV 15810000-9/ - opis w załączniku nr 2 do SIWZ – pakiet 6 4. Zamawiający dopuszcza składanie ofert częściowych tj. pakiety z całym asortymentem, wymienione w pkt. 3 na podstawie art. 2 pkt 6 i art. 36 aa ust. 1 i 2 ustawy Pzp. Wykonawca może złożyć ofertę jedną, kilka lub na wszystkie pakiety zamówienia. Zamawiający nie dopuszcza składania ofert wariantowych. 5. Określone ilości produktów żywnościowych zostały podane szacunkowo, służące do skalkulowania ceny oferty i mogą ulec zmianie (zmniejszeniu lub zwiększeniu). Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych artykułów żywnościowych z zachowaniem cen jednostkowych i z tego powodu Wykonawcy nie przysługują żadne dodatkowe roszczenia w stosunku do Zamawiającego. 6. Zamawiający wymaga, aby każda pozycja w formularzu cenowym była wypełniona. Nie wypełnienie przez Wykonawcę jakiejkolwiek pozycji zadania spowoduje odrzucenie oferty tego Wykonawcy. 7. Produkty żywnościowe powinny spełniać wymogi aktualnego prawa żywnościowego, w szczególności Ustawy z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz.U. z 2019 poz. 1252) oraz Rozporządzenia Ministra Zdrowia z dnia 26 lipca 2016 r. w sprawie grup środków spożywczych przeznaczonych do sprzedaży dzieciom i młodzieży w jednostkach systemu oświaty oraz wymagania, jakie muszą spełniać środki spożywcze stosowane w ramach żywienia zbiorowego dzieci i młodzieży w tych jednostkach (Dz.U. z 2019 poz. 1252). 8. Artykuły spożywcze muszą być dostarczane w opakowaniach jednostkowych opisanych w formularzu cenowym lub w opakowaniu o gramaturze bardzo zbliżonej, nie mniejszej niż opisana przez Zamawiającego, powinny spełniać wymogi sanitarno - epidemiologiczne i zasady systemu HACCP w zakładach żywienia zbiorowego, odpowiadające normom jakościowym, w początkowym okresie gwarancji zapewniającym bezpieczne użycie. 9. Dostawy towaru muszą być realizowane przy użyciu środków transportowych przeznaczonych do przewozu żywności zgodnie z obowiązującymi przepisami sanitarnymi – zachowanie rozdzielności transportu, odpowiednia temperatura podczas transportu i warunki sanitarne pojazdu. 10. Zamawiający zastrzega sobie prawo odmówienia przyjęcia dostarczonych towarów, jeżeli wystąpią jakiekolwiek nieprawidłowości co do jakości, terminu przydatności do spożycia danego produktu, bądź będzie on przewożony w nieodpowiednich warunkach. 11. W przypadku stwierdzenia dostawy złej jakości, nie nadającego się do spożycia lub przeterminowanego, Wykonawca zobowiązany jest niezwłocznie (najpóźniej do następnego dnia po zgłoszeniu) wymienić daną partię towaru na świeżą, nadającą się do spożycia. 12. Zamawiający zastrzega sobie możliwość zmiany ilości zamawianych towarów poprzez zmianę wartości zamówienia do 20%, w przypadku zmiany liczby uczniów w związku z nowym rokiem szkolnym, której Zamawiający nie jest w stanie obecnie dokładnie określić.
  • II.1.4. Wspólny Słownik Zamówień (CPV): 15000000-8
  • II.1.5. Czy dopuszcza się złożenie oferty częściowej: tak

Sekcja III - Informacje o charakterze prawnym, ekonomicznym, finansowym i technicznym

  • III.2. Warunki udziału
  • Opis warunków udziału w postępowaniu oraz opis sposobu dokonywania oceny spełniania tych warunków: Zamawiający nie określa niniejszego warunku udziału w postępowaniu.
  • Informacja o oświadczeniach i dokumentach, jakie mają dostarczyć wykonawcy w celu potwierdzenia spełniania warunków udziału w postępowaniu: Oświadczenie dotyczące wspólnego wykonania zamówienia zgodnie z załącznikiem nr 9 do SIWZ; Wykaz części zamówienia, która będzie powierzona podwykonawcy zgodnie z załącznikiem nr 10 do SIWZ.

Sekcja IV - Procedura przetargowa

  • IV.1. Tryb udzielenia zamówienia
  • IV.1.1. Tryb udzielenia zamówienia: przetarg nieograniczony
  • IV.2. Kryteria oceny ofert
  • IV.2.2. Wykorzystana będzie aukcja elektroniczna: nie
  • IV.3. Informacje administracyjne
  • IV.3.5. Termin związania ofertą:

Zobacz następny przetargZobacz poprzedni przetargPobierz ofertę w pliku pdfPowrót na stronę główną

Podobne ogłoszenia o przetargach